10.KOLO 1.B."C" - HNOJNÍK : PETŘVALD 2:0 (0:0)

16.10.2022 20:37

SOBOTA 15.10. 2022 15:00

                                   10.KOLO – 1.B. „C“
                         HNOJNÍK : PETŘVALD 2:0 (0:0)

Branky:  47.     Příborský (Bolek)        1:0
                90+2. Oborný (Rakus)        2:0
Rozhodčí: Godfryd Jan – Nguyen Huu Hung, Godfryd Vojtěch
Diváci: 78
Klus– Pieszka, Kozel, Bauman, Glac – Brzuchanski, Rusnok, Bolek, Hradil – Maceček, Příborský
Střídání:    67.Hradil – Lachowicz    86. Příborský – Oborný       89.Maceček - Rakus        
Připraveni byli : Kreželok, Molin,
Trenér: Martin Blahuta    
    
                                Třetí tým tabulky Petřvald přijel do Hnojníku potvrdit svou formu z posledních zápasů autobusem a s velkou podporou svých fandů. Náš tým zase provedl dvě změny ze zápasu z Lískovce, zraněného Rusze a Walicu nahradil  Glac a Maceček a pouze na lavičku usedli Kreželok, Lachowicz, Oborný, Rakus a Molin. Trenér Blahuta tak postrádal jen Jantoše ( táta a syn vařili guláš), zmíněného Rusze s Walicou a kádr během podzimu opustili Lamoš a Grochal (snad si to brzy rozmyslí a budou dál pokračovat).
                               Už po třiceti sekundách servíroval míč Brzuchanski na Macečka, ale ten se neprosadil a Karel se netrefil do sítě ani ve třetí minutě. A že to bude famózní zápas potvrdil už ve čtvrté minutě Budina, ale brankář Klus má bránu zavřenou! Úvodní čtvrthodinku završuje Sztymok, ale jeho hlavička končí v rukou hrdiny Hnojníku,  Kluse. Diváci obou týmů se baví, jen tomu chybí góly a branka nepřichází ani z hlavičky Brzuchanského, kterého vychytal zkušený golman Janča. A fotbalovou parádu předvedl Bolek, který ve 21 minutě orazítkoval z trestného kopu tyč. Blízko k brance měl i Novotný, ale brankář Klus byl k nepřekonání. A poločasové vedení by si asi zasloužili více hosté, ale ani Podhorný ani nejlepší hráč hostů Gorovič si na Kluse nepřišli ( šance ve 30 a 34 minutě). Poločasový stav 0:0 byl především zásluhou golmanů obou týmů.
                              Druhý poločas začal pro tým předsedy Josefa Kaspera skvěle, nacvičená situace z pátečního předzápasového tréninku ( na tréninku byli 4 hráči a trenér Blahuta zuřil) se přetavila v gól už ve 47 minutě,  Bolek našel Příborského a ten se nemýlil 1:0. Hosté se celý poločas snažili o vyrovnání, ale obranná hradba Pieszka – Bauman – Kozel – Glac a výborný Klus vyrovnání nepřipustili. A naopak střídající Oborný po geniální přihrávce Rusnoka v nastaveném čase zvyšuje na 2:0 a nadprůměrný zápas v krajské soutěži tak i končí. V zápase který se musel líbit byl i ústřední postavou mladičký, teprve 18-ti letý rozhodčí Jan Godfryd, který utkání zvládl na výbornou. Po vítězství nad silným Petřvaldem se posunujeme pouze o stupínek výš a teď nás čeká další výzva a to Věřňovice, zápas se odehraje v neděli 23.10. ve 14:30. Bude vypraven autobus a přijedou nás podpořit naši fandové? O tom vás budeme včas informovat!
Martin Blahuta: „ V pátek to na tréninku vypadalo, že se na to vy…, tréninková účast katastrofa, ale po tomto cenném vítězství zase pošilháváme na čelo tabulky, teď budeme chtít udělat tři kroky ke druhému místu po podzimu! Pozápasové posezení u kotlíkového guláše od Jantošů bylo prvním krokem k tomuto cíli. Asi by byla v tomto utkání zasloužená remíza, ale my jsme chtěli víc a kluci zaslouží velké uznání! Toto vítězství jsem si opravdu užil, i když na předzápasové přípravě jsem hráčům připomínal, že potřebujeme vyhrát o tři branky, abychom se dostali v tabulce před Petřvald :)! Ještě poznámka k rozhodčímu, tento mladíček Jan Godfryd pískal výborně, klobouk dolů!“

   

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode