13.kolo 1.B "C" - HNOJNÍK : BAŠKA 5:2 (2:2)

08.11.2022 13:37

SOBOTA 5.11. 2022 14:00

                                      13.KOLO – 1.B. „C“
                                HNOJNÍK : BAŠKA 5:2 (2:2) 

                                                     VIDEO 1.POLOČAS .... 2.POLOČAS ....

Branky:      5. Lachowicz (Brzuchanski)     1:0
                14. Horňák                               1:1
                19. Třeštík                               1:2
                37. Bolek (trestný kop)             2:2
                53. Lachowicz (odražený míč)   3:2
                77. Bauman (penalta)               4:2
                88. Molin (Brzuchanski)             5:2    
Rozhodčí: Lojek – Jantoš a Podžorný ( 2x lajk) – komise rozhodčích se ani po měsíci nenaučila rozdělit 4 rozhodčí na 2 a 2 ….
Diváci: 48
Klus – Oborný, Kozel, Bauman, Rusz – Lachowicz, Rusnok, Bolek, Hradil – Brzuchanski, Příborský
Střídání:    40. Oborný – Maceček    83.Lachowicz  –  Molin        88. Příborský - Blahuta    
Trenér: Martin Blahuta        
                             Sezóna 2022/23 začala pro Hnojník vítězstvím nad Vendryní 1:0 …., a podzim 2022 končí taky vítězstvím nad Baškou 5:2 a dalo by se říct: „dali jsme jim, co se do nich vlezlo“, ale byl to vyrovnaný zápas, ve kterém dokonce Baška v 19 minutě vedla 1:2. Domácí trenér Blahuta opět postrádal řadu hráčů, na lavičku usedli pouze Molin, Maceček a tentokrát hrající vedoucí Blahuta. Tradiční vedoucí týmu Milan Jantoš plnil funkci AR1, k problematice komise rozhodčích je zbytečné se vyjadřovat.
                          Brankové hody tohoto utkání načal už v páté minutě Lachowicz po přihrávce Brzuchanského (netradičně v útoku) 1:0. Jenže soupeř z Bašky mezi 14 až 19 minutou po brankách Horňáka a Třeštíka otáčí skóre utkání na 1:2. Baška v této části utkání je jasně lepší, naštěstí brankář Martin Klus po celé utkání doslova čaruje v brance Hnojníka. Nepřišel si na něho ani jeho bratr Aleš Klus v dresu Bašky (vrátí se po podzimu zpět do Hnojníka). Šťastný remízový stav vykouzlil ve 37 minutě krásnou brankou z trestného kopu Dominik Bolek 2:2 a tak končí i poločas.
                    Ve druhém poločase už přece jen dominují domácí a po druhé brance Lachowicze vedeme 3:2, to faul na Macečka mimo pokutové uzemí, potrestal po přihrávce Bolka a skrumáži před Kimlem nestarnoucí hráč s číslem 9. V 60 minutě mohl hostující Horňák z penalty srovnat, ale hrdina utkání Klus střelu vyrazil, jestli to byla penalta či ne nelze dokázat ani z videa. V 70 až 72 minutě jsme měli na kopačkách Brzuchanského a Macečka tři možnosti ke vstřelení pojišťovací branky, ale naše nemohoucnost nás dál musela udržovat v napětí. Uklidňující čtvrtou branku z penalty přidává Bauman, který potrestal faul na Macečka. A konečnou podobu výsledku má na starost střídající Molin po přihrávce Brzuchanského 5:2. Na podzim jsme tak získali 20 bodů při skóre 24:24. Máme třetí nejhorší útok a naopak třetí nejlepší obranu v soutěži, bohužel to stačí až na 8 místo a přitom stačilo třeba neprohrát ve Věřňovicích a vyhrát v Dětmarovicích a skončili jsme po podzimu na druhém místě, tak vyrovnaná je to soutěž. Co bude dál s týmem i se soupeři se uvidí po dlouhé zimní pauze. Bude zájem o fotbal a o zimní přípravu?
Martin Blahuta: „Je dobře, že jsme zápas zvládli za tři body, velkou zásluhu na tom má brankář Klus. Tabulka je neskutečně vyrovnaná, jen o sestupujícím a zřejmě o postupujícím je prakticky rozhodnuto. Dvacet získaných bodů je dobrým odrazovým můstkem pro jaro, na které je ale důležité se dobře připravit, aby měl tým z fotbalu radost a to bez tréninku a bez přístupu k fotbalu nejde. Z dnešní cenné výhry mám velkou radost, ale určitá pachuť tam prostě je, tolik hráčů na poslední zápas podzimu nemůže chybět! Tak uvidíme, co bude dál! Poděkování patří všem hráčům za celý podzim a taky funkcionářům!“
PS: Nikdy nekritizuj komisi rozhodčích, vrátí ti to i s úroky! Je ale smutné, že se ani po měsíci nenaučili počítat do tří, proč byl v Hnojníku jen jeden rozhodčí a pár kilometrů dál tři i s delegátem! O tom, že kraj by měl být výš než okres se taky nemusíme bavit!

ČLÁNKY TJ SOKOL HNOJNÍK PODZIM 2022 ....

FOTOGALERIE Z LETNÍ PŘÍPRAVY .... Z PODZIMU 2022 ....

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode