20.KOLO 1.B "C" - DOBRÁ : HNOJNÍK 1:2 (0:1)

09.05.2023 19:56

SOBOTA 6.5. 2023 16:30

                                  20.KOLO - 1.B.“C“
                            DOBRÁ : HNOJNÍK 1:2 (0:1)

Branky:    7. Maceček (Zábelka)            0:1
               73. Zícha Ondřej 
                   1:1
               83. Zábelka (Lachowicz)        1:2
Rozhodčí: Boček – Tomai, Ražný  - delegát Kuběna – zápis se rozhodčím podařilo napsat až na druhý
                                                                              pokus                                      
Diváci: 88 – z toho 10 hostujících fans - děkujeme
Klus – Brzuchanski, Kozel, Hradil – Bolek, Bauman, Rusnok, Lachowicz, Příborský – Zábelka, Maceček
Střídání:  77. Maceček – Probosz    85. Lachowicz – Moškoř    89. Zábelka - Lamoš                      
Trenér: Martin Blahuta    
                            Ještě dopoledne před utkáním to vypadalo na velký problém se sestavou Hnojníka, ale do rozestavení 3 – 5 – 2 se postupně dostali Lachowicz, Zábelka a trenérem Blahutou přemluvený Karel Maceček. A že to byl šťastný tah, ukazuje statistika z utkání – Zábelka 1+1, Maceček 1+0 a Lachowicz 0+1.
                           Dlouholetý kanonýr Lipiny, Třince, Petřkovic a Hnojníka Karel Maceček prokázal své kvality už v sedmé minutě, nově založená pravá strana Brzuchanski (bek), Bolek (half) rychlou akcí vybídla ke skórování Zábelku, ale ten nezištně sklepává na Macečka a ten rybičkou otevírá skóre tohoto derby 0:1. Tým trenéra Zářického je více na míči, ale obrana bez své stálice Rusze (zraněn) si počíná skvěle a brankář Klus je na jaře velkou jistotou. Do poločasu jsme mohli odskočit Dobré na rozdíl dvou branek, ale Rusnok ve 38 minutě svou gólovou příležitost trestuhodně prováhal. Poločasový výsledek 0:1 je sice šťastný, ale nehraje se na držení míče, na rohy, či střely na branku nebo mimo branku, ale na góly a ten dal Maceček!
                          Trenér Dobré do druhého poločasu posílá novou krev, trojice střídajících hráčů Sekanina, Foldyna a Čapčuch ihned vlétla jako uragán do čtverce Hnojníka, naštěstí Kozel hasil nebezpečí za cenu rohu, ovšem Čapčuch se zranil a po 36 sekundách pobytu na hřišti byl odnesen na nosítkách ze hřiště. Na hřišti dominoval tým Dobré, ale zkušení hosté odolávali tlaku až do 73 minuty, kdy se prosadil Zícha 1:1. Ovšem, že fotbal nemá logiku se potvrdilo v 83 minutě, to Lachowicz (už bylo připraveno jeho střídání) prodloužil hlavou na Zábelku, ten se vyhnul ofsajdové pasti a chladnokrevně posílá míč do sítě bezmocného a vzteklého brankáře Dobré Hankeho 1:2. Hektický závěr utkání jsme zvládli bohužel i za cenu červené karty Hradila, domácí cítili křivdu z nenařízené penalty za zákrok střídajícího Probosze, jestli byla či nikoliv se řešilo dlouho po zápase! Po utkání obdržel ŽK kapitán Filipčík, ale to už se Hnojník radoval z cenné výhry v kabině. Máme 29 bodů a definitivní záchranu na dosah, teď nás čekají dva domácí špíly, v sobotu druhé Sedliště a po té Lískovec.
Martin Blahuta: „tři body mají cenu zlata v tak bláznivé soutěži, kdy poslední Dětmarovice porazí první Oldřichovice 6:5. Určitě je to šťastné vítězství, ale myslím si, že zvítězila zkušenost nad dravým mládím. Sporné situace nebudu komentovat, měl jsem na utkání hodně přátel a i ti se v názorech rozcházejí. Rád bych teď pokračoval na vítězné vlně, ale jednoduché to nebude, Sedliště i Lískovec mají silné týmy.Je to vítězství celého kolektivu, ale zvlášť bych dnes vyzvednul J.Kozla a L.Brzuchanského, to že Karel Maceček je pořád velký plejér o tom se nemusíme bavit, snad nám pomůže i dál.“

FOTOGALERIE OD KARLA MOŠKOŘE .... JARO 2023 ....

        

     

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode