5.KOLO 1.B. "C" - HNOJNÍK : BANÍK ORLOVÁ 3:1 (2:1)

12.09.2022 13:38

SOBOTA 10.9. 2022 16:00

                                      5.KOLO – 1.B. „C“
                          HNOJNÍK : BANÍK ORLOVÁ 3:1 (2:1)

Branky:     7. Brzuchanski (odražený míč)       1:0
               25. Pieszka (sam.akce)                    2:0
               39. Hrčkulák                                   2:1
               63. Maceček (Bolek)                        3:1
Rozhodčí: Závodný – Gorniak, Turoň
Diváci: 48
Klus M. – Oborný, Bauman, Kozel, Rusz – Brzuchanski, Rusnok, Bolek, Pieszka – Grochal, Příborský
Střídání:   46.Grochal – Maceček    85. Bolek – Hradil    85. Pieszka – Molin
                 88. Příborský – Blahuta
Připraveni byli : Kreželok             
Trenér: Martin Blahuta

                     Ve třetím domácím utkání této sezóny, jsme narazili na Baník Orlová, který začal sezónu impozantně vítězstvím v Lískovci 3:2, ale po té už hráči Baníku pouze prohrávali ( Nýdek 3:4, Dobrá 1:5, Sedliště 1:2). Do naší sestavy se vrátil „korejec“ Bolek, do branky se postavil Klus a tak jsme nastoupili v silné sestavě, která byla odhodlána začít novou vítěznou sérii.
                     Náš nahecovaný tým začal velkým náporem, už v páté minutě hlavičkoval z dobré pozice Brzuchanski, ale brankář Karkoška byl pozorný. V sedmé minutě už se domácí radovali, míč do sítě dotlačil po skrumáži Brzuchanski 1:0. Iniciativa byla dál na kopačkách hráčů v modrých dresech, další dobré akce však končili špatnou finální přihrávkou a tak se měnilo skóre až ve 25.minutě, kdy dalekonosnou střelu Pieszky zastavila až síť, fotbalová paráda a Hnojník vede 2:0. Hosté v první gólové šanci ve 30 minutě nedotlačili míč do naší svatyně i díky výbornému obranému zákroku Kozla. A místo další branky v síti Baníku ( 33.minuta Příborský a 34.minuta Brzuchanski s Piezskou) je to ve 39.minutě 2:1, když jsme si nepohlídali roh hostů a Hrčkulák snižuje na 2:1 a mohlo být za minutu i hůř, ale Klus nás podržel po střele Stachela. Do kabin se tak jde za příznivého stavu 2:1, ale už mohlo být téměř rozhodnuto.
                    Do druhého poločasu opět zasáhl kanonýr Maceček, který vystřídal dobře hrajícího Grochala, ale nevyužít takového hráče jakým je Karel Maceček by byl hřích. A ten své střelecké kvality potvrdil v 63.minutě,  kdy zužitkoval přihrávku Bolka a Hnojník vede 3:1. Už před touto brankou se mohli prosadit Brzuchanski a Příborský, ale Lukáš trefil jen boční síť a Petra Příborského vychytal skvělý Karkoška. Zasloužené vítězství a desátý bod do tabulky si už domácí zkušeně pohlídali i díky výborně pracující obraně, ve které dnes vynikal Rusz. Čtvrté místo v tabulce si minimálně budeme chtít udržet i po dalším utkání, ve kterém zajíždíme v neděli 18.9. do Nýdku. Bude se radovat náš kapitán Michal Bauman, nebo jeho otec trenér Nýdku Petr Bauman?
Martin Blahuta: „Zbytečně jsme soupeře pustili v závěru poločasu do hry. Trestuhodně jsme přistoupili k jejich rohu, ve chvíli kdy jsme už měli vést minimálně o tři branky. I proto bylo v kabině celkem dusno, naštěstí jsme přidali ve druhé půli uklidňující třetí branku a utkání dovedli do vítězství. Pochvalu zaslouží všichni hráči, ale musím vyzvednout Bolka, který měl za sebou v den zápasu let z Koree a Rusze, který na beku hrál fantasticky. S pokorou k soupeři pojedeme do Nýdku, ale budeme chtít vyhrát, a jak se zdá pojedeme tam s celým kádrem!“

FOTOGALERIE PODZIM 2022 ....

       



 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode