7.KOLO 1.B. "C" - HNOJNÍK : DOBRÁ 3:2 (3:0)

26.09.2022 21:14

SOBOTA 24.9. 2022 15:30

                                          7.KOLO – 1.B. „C“
                                  HNOJNÍK : DOBRÁ 3:2 (3:0)

                                                    VIDEO Z UTKÁNÍ 1.POLOČAS .... 2.POLOČAS ....
Branky:    15. Brzuchanski (Rusz)        1:0
                41. Walica (penalta)           2:0
                45. Walica (Bolek)              3:0
                63. Gryžboň                       3:1
                80. Gryžboň                       3:2
Rozhodčí: Kaszper – Pokluda, Sekanina
Diváci: 78
Klus – Pieszka, Kozel, Rusz, Glac – Brzuchanski, Rusnok, Walica, Hradil – Bolek, Příborský
Střídání:    58.Hradil – Maceček    82.Příborský – Oborný        90.Walica - Molin
Připraveni byli : Jantoš, Jantoš,    
Trenér: Martin Blahuta
                                Kolik gólů dáme tolik bodů máme, podobná hláška ze seriálu Okresní přebor .... se naplnila po 7.kole, po kterém máme za třináct vstřelených branek 13 bodů, a v tabulce jsme opět předskočili Nýdek a jsme čtvrtí.
                               Trenér Blahuta řádně zamíchal se sestavou, v brance nastoupil Klus (v Nýdku hrál v útoku), v obraně, dvojici Bauman (zraněn), Oborný nahradili Glac a Pieszka, v záloze se po dlouhé době objevil Walica. Aspirant na postup, tým trenéra Zářického byl od začátku utkání překvapivě pod tlakem dobře hrajících domácích, a ti se po akci Brzuchanského ujali vedení už v 15 minutě, náš pravý half se prokličkoval až před brankáře Hankeho a stav okresního derby je 1:0. Ve 20 minutě se hlavou neprosadil Rusz a o minutu později ani hosté neměli správně nastavené mířidla. Ve 30 minutě se prosazuje jako v Nýdku Hradil, ale pomezní rozhodčí Pokluda je proti a mává ofsajd. Stav 1:0, tak trvá až do 41 minuty, kdy důrazný Glac zastavuje akci Dobré, konstruktivně vyváží míč z vlastní poloviny, servíruje ho rychlíkovi Brzuchanskému, ten centrem vybízí ke skórování Bolka, ten je však faulován. Rozhodčí Kaszper nařizuje penaltu a tu bezpečně proměňuje Walica 2:0. A to ještě není do poločasu vše ze strany Hnojníku, opět výborně hrající Hradil je po brejku faulován před pokutovým územím, míč po trestném kopu Bolka lízl Walica hlavou  a ten končí v síti Dobré 3:0! Poločas snů tak končí rozdílem tří branek a domácí diváci žasnou, protože jsme v tomto utkání nebyli určitě favoritem.
                         Ovšem druhý poločas to bylo jiné kafe ze strany Dobré, o přestávce vystřídali hosté dva hráče, Pohludku a Plhala nahradili Zicha Jan a Foldyna a honba za vyrovnáním či kontaktní branou začala pěkně zostra! V 56 minutě při nás stálo štěstí, to Rusz hlavou trefil vlastní břevno. V 63.minutě dává Gryžboň Dobré naději, trestá chybu zkušených Kozla a brankáře Kluse a téměř z nulového úhlu snižuje na 3:1.Další závary jsou před bránou Hnojníka už pravidlem druhého poločasu. Ke zlepšení naší útočné aktivity nepomáhá ani příchod Macečka. V 80 minutě je to už jen rozdíl jedné branky, prosazuje se opět Gryžboň 3:2. Do konce utkání zbývá deset minut a Dobrá se dál žene za vyrovnáním. Snad v jediné kloudné akci druhého poločasu se neprosazuje domácí Příborský a v poslední minutě mohl přijít trest! Naštěstí brankář Martin Klus napravuje bravurním zákrokem na brankové čáře své chyby a zápas dvou rozdílných poločasů končí šťastným vítězstvím Hnojníka v poměru 3:2. Teď dvakrát zajíždíme ven a to do Sedlišť a Lískovce, boj o přední příčky dál nevzdáváme.
Martin Blahuta: „ Podobný průběh jako v Nýdku, moc dobrý první poločas a ve druhém jsme nabídli soupeři dvě branky vlastními chybami. Infarktový závěr utkání jsme přežili jen tak tak. Ale na to se historie ptát nebude, máme 13 bodů a v Hnojníku může vládnout spokojenost, nejen z bodů, ale i z tréninkové morálky a pohody i v hledišti. Další utkání ( Sedliště, Lískovec) jsou pro mě velice prestižní a já věřím, že si nějaké body přivezeme a dál budeme na dostřel vedoucím týmům, a to se myslím nečekalo!“    


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode