10.KOLO Č.BUDĚJOVICE : MFK F-M 3:0 ( 1:0 )

28.09.2013 02:05

PÁTEK 27.9.2013 18:00

Č.BUDĚJOVICE :MFK F-M 3:0 (1:0)
TISKOVKA ....
NÁZORY HRÁČŮ BUDĚJOVIC ....  ....
VIDEO ....
DOHRÁNO (2.liga od 41.minuty ) ....
 
Branky: 10. Lengyel                  1:0
             59. Silveira vlastní       2:0
             76. Vyskočil                 3:0
Rozhodčí: K. Hrubeš – Pilný, Arnošt. 
ŽK: Poliaček - Lukáš, H. Prokeš.
Diváci: 1 984
SK Dynamo České Budějovice: Křížek – Hašek, Lengyel, Deli, Hanzlík – L. Jarolím, Rýdel (76. Benát) – Poliaček, Vyskočil (87. Němec), Klesa (81. Wermke) – Kalod.
MFK Frýdek-Místek: Prepsl – Švrček, Coufal (22. Silveira), Literák, Žídek – Vrťo, Vašenda, Mozol, Dobrovolný (30. Talián) – Lukáš (80. Kovařík), H. Prokeš.
 
Až s přílišným respektem,bojácně nastoupila Lipina proti ex ligistovi z Č.Budějovic a podle toho to tak po celé utkání vypadalo ! Už v 10.minutě se po rohovém kopu dorážkou prosadil kapitán Dynama Lengyel 1:0 ! V 16.minutě začínají souboje mezi útočníkem Vyskočilem a naší jedničkou mezi tyčemi Prepslem,Ondra v tutovce poprvé Vyskočila vychytává ! Nedobrou hru našeho celku odnáší už ve 22.minutě střídáním Coufal,kterého nahrazuje Silveira. Až ve 23.minutě se ke střele dostáváme i my,ale Vašenda střílí vysoko nad svatyni ne Daňka,ale překvapivě Křížka. Ve 30.minutě pro zranění střídá Dobrovolný,ale na změnu jsou až na vyjímky zralí všichni v modrobílém ! V závěru poločasu se přece jen vymaňujeme z tlaku,ale naše útočná vazba je tragická a tak hrozíme jen střelami z dálky,ale ty jsou velice mizerné ! Poločas tak končí stavem 1:0.
Ve druhém poločase nás drží v naději na dobrý výsledek vynikající Prepsl,ale to se se nedaří mnohokrát Vyskočilovi  dokázal Silveira,který vlastní brankou z 59.minuty bohužel pro skupinku 20-ti našich fandů zvyšuje na 2:0.Výborně hrající Vyskočil se přece jen branky dočkává,v 76.minutě pohotově doráží střelu Haška a domácí vedou už 3:0 ! Další šance už Dynamo nevyužilo a tak porážka 3:0 je pro náš zbaběle hrající tým ještě milosrdná ! Naštěstí je nyní ve druhé lize týdenní pauza,tak snad se z už třetí porážky z posledních pěti zápasů poučíme a doma proti Ústí ( 12.10 ) už zase zabereme a zastavíme pád z čelních příček ! 
 
JAK TO VIDĚL WEB. DYNAMA 
Kouč Dynama Hoftych udělal oproti poslednímu utkání tři změny. V brance se letos poprvé představil Křížek, na levém kraji obrany Hanzlík nahradil Machovce a na hrot se místo Linharta postavil Kalod. Úvod duelu patřil jednoznačně Jihočechům, kteří nepouštěli soupeře ani k sebemenšímu ohrožení Křížkovy svatyně. Odměnou za aktivitu v úvodu byla vedoucí branka v 10. minutě, kdy po rohu napálil míč Hašek, brankář míč pouze vyrazil a důrazný Roman Lengyel dopravil míč za brankovou čáru.
Navýšit vedení černobílých mohl po čtvrthodině Vyskočil, ale v úniku nechal vyniknout gólmana Prepsla. Dynamo pokračovalo v tlaku. Po sérii rohů se do vzduchu zavěsil Vyskočil, ale ani tentokrát neuspěl. Jihočeši už z tlaku do konce poločasu další branku nevytěžili, tudíž odcházeli do kabiny s jednobrankovým náskokem.
I po změně stran pokračoval tlak domácích. Svojí střeleckou smůlu neprolomil Vyskočil, který osamocený na malém vápně netrefil balon ideálně. Ve střehu musel být i Zdeněk Křížek, jehož pozornost prozkoušel Vrťo. Druhá branka padla po hodině hry a byla dost kuriózní. Po pěkné akci táhl Klesa míč z levé strany, nacentroval do vápna, kde si v souboji s Poliačkem srazil míč do vlastní branky obránce Tiago Silveira.
Dynamo nadále hýřilo aktivitou a mělo další šance. Klesa s Poliačkem připravili další tutovku pro Vyskočila, který sám před Prepslem znovu selhal. Domácí středopolař se dočkal v 76. minutě. Po standartní situaci napálil míč někam k rohovému praporku Hašek, ale trefil přesně nohu Martina Vyskočila, který ho poslal neomylně do sítě, a snad protrhl svou střeleckou smůlu. Závěru utkání už Jihočeši zkušeně dohráli a mohli ještě vedení zvýšit, ale Wermke si sám před brankářem neporadil. Přesto si Dynamo připsalo do tabulky tři body za hladkou výhru.
 
JAK TO VIDĚL WEB. NAŠICH FANOUŠKŮ
České Budějovice splnily roli favorita a Lipinu porazily o tři branky. Ještě loni rozdíl tří soutěží mezi oběmi týmy byl dnes na hřišti znát. Na druhou stranu je třeba říct, že si Budějovice ve vyložených šancích vylámaly zupy na výborném Ondrovi Prepslovi. Stále se však Lipiny drží smůla - góly inkasujeme po všemožných odrazech balónů nebo si je dokonce střílíme sami. Vítězství Budějovic je ale zcela zasloužené.
 
Názory fanoušků :
Pes : Včera poražka se kterou jsme my "fandove"tak trošku počitali.Nevadi jedeme dal !! I přes prohru 3:0 najdu nějake pozitiva. Slušně zahrali Fitus se Židkem.Ve velice dobreho založnika nam roste Venca Mozol,je rychly,technicky,ma tah na branu,jen by to chtělo ještě trošku vice rozvahy jinač fakt dobre :handgestures-thumbup: .Největšim a milym překvapenim pro mě byl vykon Erika Taliana.Ten zatim kdykoliv ve 2 lize nastoupil,tak nezklamal.Včera byl dle meho nazoru našim nejlepšim hračem v poli!!!. :handgestures-thumbup:  :handgestures-thumbup:  :handgestures-thumbup: .Myslim že trener bude mit přišti zapas zamotanou hlavu,protože si myslim že Erik si vyrazně řekl o misto v zakladu. Kapitolou samou pro sebe je ale Ondra v braně.Nebyt něho tak jsme odjižděli z Budějovic asi z hroznou dardou!! Ondro velky palec nahoru za to co v letošni,ale i lonske sezoně předvadiš .Tak ted mame 14 dni na to abychom vyčistili hlavy a pak hura doma rozbit Usti !
Šiga : S chladnou hlavou, den a kupu hodin poté : Pes napsal naprostou pravdu. Podepisuju v plném rozsahu.
Bohužel se ukazuje, že pan Duhan měl pravdu, když krotil euforii po prvních kolech. Páteční zápas to jednoznačně prokázal. Byli jsme ve všech ohledech horší, jedině Ondra předčil domácího golmana. ale tento post nejde srovnávat - domácí mohli nastoupit bez golmana, protože se jen 90 minut nudil. my jsme si nevytvořili ani náznak šance. Naopak Ondra chytil nejméně 5 megatutovek. Dovolím si napsat, že tankista Čechíno by lovil míč ze sítě častěji !!!!
Budějovice hrály to, čím my jsme v prvních kolech tak mile šokovali. Plné nasazení, úžasný pressing, boj o každý míč, ani jeden souboj nevynechali. Proto jsme se za prvních 15 minut dostali na jejich půlku jen třikrát - z toho dvakrát po výkopu od středového puntíku. Přitom naši kluci dřeli, bojovali a nedá se jim v tomto ohledu nic vytknout. Rozdíl byl ale velký. A ten největší - my neumíme odkoupnout balon !!!! Nejméně desetkrát jsme se dostali pod tlak jenom proto, že místo odkopu balonu na půlku nebo dokonce na druhý břeh Vltavy kličkujeme před Ondrou. Sakra, to není ostuda napálit balon do autu, to je bránění. To vše je ale o zkušenostech - bránící hráč Sokolova nevěděl, co s balonem, tak přihrál na gól. To se musíme naučit. 
Tak využijme tu podivnou přestávku, dejme se do kupy a začněme s Ústím tak, jako na začátku roku - drtivým úderem. Vždyť jsme smetli naprostou špičku NFL - Karvinou i Táborsko ! Tak LIPINÁÁÁ, LIPINÁÁÁ, LIPINÁÁÁ
 
FOTOGALERIE .... FOTOGALERIE 2 ....
Rozhovor Pavol Poliaček ( v létě byl na zkoušku v MFK F-M ) ....
JAK TO VIDĚL WEB FNL ....
PO 5.KOLE .... JSME BYLI PRVNÍ A PO 10.KOLE .... BOHUŽEL UŽ SEDMÍ !
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode