12.KOLO OP HUKVALDY : PALKOVICE 1:2 ( 1:0 )

30.10.2016 15:44

SOBOTA 29.10.2016 14:00

                                   HUKVALDY : PALKOVICE  1:2 ( 1:0 )
Branky:    43. Galus                    1:0
                48. Huška ( Burda )     1:1
                89. Burda ( Honěk )    1:2     
Rozhodčí :     Somr – Nitra, Josef Mudra
Diváci : 58
Smolík  –  Galásek, R.Merta ( 88.Honěk ), Kusý ( 37.Svobodník ), J.Merta – Burda ( 90+2 Farský ), Musil, Magera – T.Skurka ( 83.Závodný ), Huška, Stavrovský ( 90+1 T.Vyvial )

                Hukvaldy se s Palkovicemi střetly 15.3.2016 v zimní přípravě na umělce ve Stovkách ....
a po podzimní části 1.B. třídy a OP nic nenasvědčovalo, že by se tyto celky měly potkat v mistrovském utkání. Jenže Hukvaldy po podzimním zisku 16 bodů, přidaly na jaře jen 7 bodů a sestoupily do OP , naopak Palkovice se zázračně zachránily ( podzim 7 bodů a jaro 26 bodů) a tak se tyto celky utkaly ve 12.kole OP! Vedoucí tým tabulky Hukvaldy však tvrdě a zaslouženě narazil na skvěle hrající Palkovice a po porážce 1:2 tým trenéra Kalicha přepustil první flek Oldřichovicím a Palkovice  jsou dál páté ( ještě v poločase v Nošovicich čtvrté )!
              Trenér Blahuta poprvé v sezóně změnil rozestavení z 4-4-2 na ofenzivní 4-3-3 a aktivní hrou a pokrytím hukvaldských klíčových hráčů Vichra a kanonýra Volného ( Vichra vygumoval Musil a Volného Kusý a po té J.Merta ) zcela jednoznačně ovládli průběh celého utkání.Už ve 27.sekundě po Burdově akci se kopal jen roh. V osmé minutě Huška bodlem prověřil pozornost brankáře Sasína.Ve 13.minutě Huškův lob skončil těsně nad břevnem. Agilní útočná trojice Palkovic stále zle zatápěla přetížené hukvaldské obraně, bohužel branka v síti Sasína ne a ne přijít, přitom Skurka měl ke gólu ve 31.minutě hodně blízko. Obnovené zranění kapitána Kusého udělalo našemu realizačnímu týmu velké starosti a Dana nahrazuje ve 37.minutě Svobodník, na místo stopéra se zasunuje J.Merta. Chvilkové zmatky v naší obraně málem využil hlavičkující Ermis, ale míč z jeho hlavy končí těsně vedle po celý zápas odpočívajícího Smolíka.Jenže dvě minuty před poločasem se snad poprvé dostal ke slovu Volný, vysunul Galuse a ten minimálně ze sporné ofsajdové pozice prostřelil Smolíka 1:0 a tak končí i první poločas.
              Druhý poločas začal šancí Vichra, jenže my máme v bráně Smolíka. Ve 48.minutě početná skupina palkovických fandů se už raduje, Burdův centr dokonale trefuje hlavou Huška a je zaslouženě srovnáno 1:1! Většina týmu OP by byla s tímto výsledkem spokojena a snažila by se ho udržet, ale Palkovice dnes ne! Mladíček Stavrovský ( opět skvělý výkon ) v 64.minutě nepovedeným centrem málem zaskočil Sasína, ten s námahou vytěsnil na roh.Hukvaldy se přece jen trochu zvedly, jejich hráči měli k dispozici řadu trestných kopů, ale obrana Palkovic je v posledních zápasech skálopevná ( z posledních 5 utkání pouze 4 inkasované branky )! Touha po vítězství byla tak velká, že se to nakonec podařilo, v 85.minutě ještě Stavrovského vychytal Sasín, ale minutu před řádnou hrací dobou střídající Honěk ( nahradil dalšího zraněného kapitána Romana.Mertu ) prostrčil míč důrazem sobě vlastním na Burdu a jeho levačka se nemýlí 1:2.Přestože sudí Somr nastavuje oficiálně 3 minuty ( 3:54 ) ,tak parta kolem Mertů,Musila,Smolíka a spol. to už dotáhla do vítězného konce a rok 2016 tak můžeme úspěšně dokončit v posledním kole doma s Pískem!
Martin Blahuta: „O tom, že tady vyhrajeme, jsem nezapochyboval ani po inkasované brance, ale k této situaci se nebudu vyjadřovat. V poločase jsme si řekli, že jsme lepším týmem a to se potvrdilo, a jsem na dnešní výkon celého týmu hrdý! Tyto cenné a zcela zasloužené body teď musíme doma potvrdit doma s Pískem. Jsem dnes strašně spokojen a hráčům moc děkuji!"

Dan Kusý ( kapitán Palkovic ) : před zápasem trenér avizoval že v sestavě budou změny. Osobně musím, i když to dělám nerad, kouče za poskládání vítězné sestavy pochválit. Zápas jsme chtěli a taky odehráli s aktivním napadáním díky kterému se domácí k ničemu nedostali. V prvním poločase jsme měli nějaké šance ale žádnou jsme nedotáhli. Domácí z ojedinělé šance dali první gól (řekl bych že to byl minimálně 2 metrový ofside) ale tomu se na Hukvaldech těžko divit. Poločas tak skončil 0:1 Druhý poločas už byl ovšem v naší režii. Každý na hřišti hrál zodpovědně, důrazně a skóre jsme v posledních minutách zaslouženě otočili. Mrzí mě jen že jsem si udělal opět něco s kolenem a bude to nejspíše vážnějšího charakteru, týmu v posledním zápase sezony (nebo jestli ještě vůbec někdy, to budu zvažovat později) nepomůžu. Ještě si neodpustím pokárat rozhodčího který zápas od prvních minut absolutně nezvládal ...

FOTOGALERIE .... ROZHOVOR S PAVLEM ŠLOSAREM ....

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode