13.KOLO FNL ÚSTÍ NAD LABEM : MFK F-M 2:3 ( 1:0 )

01.11.2014 18:27

PÁTEK 31.10.2014 18:00

FK Ústí nad Labem - MFK Frýdek-Místek 2:3 (1:0)
Branky:  16. Martykán                  1:0
               53. Švrček                     1:1
               61. Matúš ( Mozol )       1:2
               68. Matúš ( Uvíra )         1:3
              90. Šraga ( trestný kop ) 2:3
Rozhodčí: Franěk - Zeman, Arnošt
ŽK: Peterka, Martykán,Veverka - 23. Literák, 28.Žídek ( oba stop na Most !) 
Diváci: 731( z toho 9 fanoušků Lipiny ! )
Ústí nad Labem: Novák - Zeman, Pávek, Vraštil, Šraga - Krátký (61. Kuč), Martykán (K), Peterka, Leibl (78. Novotný) - Králík (71. Veverka), Smola
MFK F-M : Mihálek - Uvíra, Žídek, Literák,Švrček - Talián, Vašenda - Pribula (81. Hykel),Mozol (87. Coufal) , Zapalač, -- Matúš (84. Halaška)
 
Ve veledůležitém utkání získali svěřenci trenéra Orla 3 cenné a zasloužené body,i když v poločase prohrávali s domácí Armou 1:0! Vedení nenechalo nic náhodě, a na utkání se Lipina vydala již ve čtvrtek a ubytovala se v překrásném prostředí penzionu Modrá,jehož majitelem je fotbalový odborník pan Michalec !
Na zrekonstruovaném městském stadiónu ( umělé osvětlení,vyhřívaný trávník, hlavní tribuna,ochozy a šatny za 160 miliónu korun ! ) začali lépe domácí,už v 16.minutě Martykán otevřel hlavou skóre utkání 1:0.Do inkasované branky ,ale i po ní byl ústřední postavou celého utkání Martin Pribula,ve čtvrté minutě se neskutečně uvolnil přes tři bránící hráče Army,ale jeho levačka nebyla přesná a důrazná. A znova Pribula v 10.minutě připravil šanci pro Mozola,ale ten netrefil Novákovu branku. Dvacátá minuta utkání a znovu po akci Pribuly trefuje Matúš po přiťuknutí Taliána nad domácí branku. V rozmezí 23 až 28 minuty jsme přišli na další klíčový zápas s Mostem o oba stopéry ! Literák i Žídek viděli z rukou rozhodčího Franěka přísnou žlutou kartu a pro oba je bohužel čtvrtá ! Do poločasu se nám už vyrovnat nepodařilo,i když Pribula připravil pro Mozola a Zapalače dobré příležitosti,ale Venca trefuje nad a „Zapy“ vedle!
Odhodlání v kabině bylo natolik silné,že není vůbec překvapením,že se výsledek ve druhém poločase otočil.Už po 18.sekundách si Zapalač vykoledoval před pokutovým územím faul,ale jeho zahrání se Petrovi vůbec nepodařilo ! Ovšem to co vidělo 731 fanoušků se jen tak nevidí, v 53.minutě napřáhl z dobrých 35 metrů Švrček a Novák mohl lovit ze své sítě poprvé a zdaleka ne na po sled 1:1! A domácí byli natolik zaskočeni touto výstavní brankou,že ihned z rozehrávky ztratili míč a ve vyložené šanci se ocitl Matúš,ale brankář Ústi ho vychytal ! Stále aktivní a určitě nejlepší hráč na place Pribula se pokouší o střelu z po za pokutového území,ale střela je tečována a končí dalším rohem, na hřišti je už jenom jedno mužstvo a to LIPINA ! A v 61.minutě se MFK F-M ujímá brankou našeho kanonýrka Matúše vedení, prsty v této brance mají zejména Mozol a Zapalač 1:2. To už jsou naši fanoušci svlečení do půl pasu a zápas si neskutečně užívají i díky výborným fanouškům Army! A v našem kotli je ještě veseleji, běží 68.minuta,Uvíra prodloužil hlavou na Matúše a ten překvapil obloučkem Nováka,která branka byla hezčí jestli Michalova nebo Martinova je otázkou,ale odpověď zní obě mají cenu zlata ! Taktickou hrou a taktickým střídáním už Lipina Ústí k ničemu nepustila ! Až v nastaveném čase se z trestného kopu prosadil Šraga a stanovil konečný výsledek na 2:3, takže jsme domácím oplatili porážku z podzimu 2013 ....! Od sestupových příček jsme odskočili už na 10 bodů a míříme výš a výš a snad po domácím utkání s Mostem bude ještě lépe! 
 
JAK TO VIDĚL WEB. FANS 
Lipina na severozápadě Čech přepisovala historii. Nejen, že jsme získali do tabulky veledůležité tři body, ale zřejmě také poprvé jsme vyhráli pod umělým osvětlením a poprvé od roku 1996 jsme ve druhé lize vstřelili více než dva góly na hřišti soupeře (naposledy se tak stalo v roce 1996, když jsme ve Vítkovicích remizovali 3:3 a ve druhém poločasu se Lipině podařilo smazat tříbrankový náskok soupeře). A tak jedinou vadou na kráse výborného utkání je vykartování stoperské dvojice Literák - Žídek. Ani jeden z těchto hráčů pro čtyři žluté karty nenastoupí do domácího zápasu proti Mostu.
 
Petr Němec (FK Ústí nad Labem): "Všichni na stadionu viděli, že pokud budeme dostávat podobné góly jako v pátek, nemůžeme pomýšlet na vítězství. Dvě normálně chytatelné střely bohužel spadly do sítě. Jednalo se o chyby gólmana. Jestli bude příště chytat Zdeněk Zacharda, to po mně chcete příliš rychle, je třeba si vše promyslet. Na trénincích se budeme muset zaměřit na hlavy, o ničem jiném to nebude. Žádné velké zázraky se na poslední tři kola dělat nedají, nesmíme inkasovat branky jako s Frýdkem-Místkem, ale to se budu opakovat."
 
Karel Orel (MFK Frýdek-Místek): "Z konečného výsledku mám velkou radost, hodnotím zápas velmi kladně, a to především druhý poločas. Do dvacáté minuty, kdy jsme obdrželi gól, jsme byli ospalí, nebyli jsme v tempu, do utkání jsme se teprve dostávali a tím jsme dali iniciativu domácím, aby nás zatlačili. Následně jsme se zlepšili, vytvořili jsme si šance, probojovali se do brejků. V kabině jsme si řekli, že v Ústí nad Labem nechceme a nemůžeme prohrát a musím smeknout před kluky, protože ve druhé půli od začátku začali hrát a byli jsme jednoznačně lepší. Věděli jsme se, že pro Severočechy to byl klíčový a hodně důležitý zápas podzimu. Jeli jsme na sever Čech na dva dny, přijeli jsme ve čtvrtek večer a připravovali jsme se v Modré u Děčína. Trochu na nás pravděpodobně dolehl také pobyt. Je to pro nás důležitá výhra, odskočili jsme celkům ze spodní části tabulky."
 
Martin Blahuta : „ Ani na chviličku jsem o našem vítězství nepochyboval! Skvělý zápas sehrál Martin Pribula,vstřelili jsme krásné branky,takže velká spokojenost ! Škoda,že se vykartovali Literák s Židkem,ale věřím,že je další kluci nahradí ! Pohoda v týmu je úžasná,hodně tomu přispěl i pobyt v Modré ! Věřím,že na Most se zase vrátí fanoušci,kluci si to opravdu zaslouží ! " 
 
FOTOGALERIE + VIDEO ROZHOVORY + DĚKOVAČKA +Z VÍTĚZNÉ KABINY  .... FOTOGALERIE 2 ....
ROZHOVOR S TRENÉREM ORLEM PŔED ÚSTÍM A PO ZNOJMU .... PŘED ZÁPASEM ....
Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU .... 
ROZHOVORY - BRANKÁŔ ÚSTÍ NOVÁK .... MICHAL ŚVRČEK ....
SOUHRN 13.KOLA ....
 
 
A TO JSOU NAŠI HRDINOVÉ 
Mihalek Matej
Uvira Martin Literak Petr Zidek JanSvrcek Michal
Vasenda Dalibor Talian Erik
Pribula MartinMozol VaclavZapalac Petr
Matus Martin
Orel KarelBlahuta MartinVojvodik FrantisekKrabec Ladislav
       Prepsl OndrejCoufal RadekHykel Tomas
 


 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode