14.KOLO MFK F-M : VLTAVÍN 1:0 ( 1:0 )

02.11.2013 22:28

SOBOTA 2.11. 2013 14:00

MFK F-M : VLTAVÍN 1:0 ( 1:0 )
VIDEO ....
DĚKOVAČKA FANOUŠKŮ ....
Z KABINY - PROSLOV TRENÉRA + VÍTĚZNÝ POKŘIK ....
 
Branka: 19. Kovařík ( H.Prokeš ) 1:0
Rozhodčí: Lerch - Blažej, Vysloužil
ŽK: Kovařík 
ČK: 2. O. Pávek (Vltavín).
Diváci: 2932.
Frýdek-Místek:  Prepsl - Švrček, Coufal,Žídek, J.Prokeš - Talián (90. Korneta) Vrťo, Literák, Lukáš -Kovařík (70. Soukup), H. Prokeš Trenér: Duhan.
Vltavín: O. Pávek - Mařík, Valíček, M. Pávek, Hájek - Láncz, Krimlák (83. Škorvánek), Očovan, Podzimek (78. Tenkl), Matějka - Předota (4. Čaba). Trenér: Knížek.
 
Neuvěřitelných 70 dní čekala Lipina na vítězství ve druhé lize ! Přestože svěřenci trenéra Duhana podali nejslabší výkon sezóny získávají body ,které mají cenu zlata ! Utkání hodně ovlivnila už 93 sekunda utkání,kdy hostující golman Pávek nepochopitelně zahrál rukou mimo pokutové území a rozhodčí Lerch zaslouženě vytáhl červenou kartu a Frýdek šel do přesilovky ! Trestný kop z ideálního místa však Hynek Prokeš napálil pouze do zdi ! „ Ihned jsem si vzpomněl na Varnsdorf a bál jsem se ,aby se to neopakovalo !“ prohlásil už z lavičky vedoucí mužstva František Vojvodík . Domácí chtěli početní převahu využít co nejdříve, v 7.minutě zahrál roh Vrťo,ale obránce Jiří Prokeš se hlavou sice prosadil,ale míjí svatyni druhého brankáře Čaby ( v zimě hrál za Karvinou ) ! V 19.minutě už Stovky se konečně radují z branky,Švrček posílá míč do vápna,kanonýr Prokeš sklepává pro mladíčka Kovaříka a bývalý hráč Kravař otevírá skóre veledůležitého utkání – 1:0 ! A kdo si myslel,že začne brankostroj Lipiny se šeredně mýlil,do poločasu už stojí za zmínku jen střely Literáka a H.Prokeše,ale obě byly nepřesné a Hynkova střela dokonce končí na opravené umělce !
Pojistka mohla přijít ve druhém poločase už v 50.minutě,ale Čaba vyrazil střelu Prokeše na roh.Vltavín se však nevzdává a má k vyrovnání blízko po střelách Krimláka a Maříka,ale nejlepší hráč podzimu v našich barvach Prepsl čaruje ! Uklidňující gól ne a ne přijít,blízko k němu mají postupně znovu H.Prokeš,Soukup a Vrťo dokonce trefuje břevno ! Utkání končí upachtěným vítězstvím 1:0 a snad jedinou omluvou našeho tragického výkonu je to ,že po utkání bylo zjištěno,že Žídek a Vrťo dohráli utkání s otřesem mozku ! Bez ohledu na zbývající dvě utkání je jasné,že po podzimu bude náš celek na nesestupových příčkách,byl to sice cíl mužstva,ale po skvělém úvodu je dosavadní 10 příčka přece jen trochu zklamáním !
Martin Blahuta : „ Dnes budu velice kritický,zahráli jsme na podzim nejhorší utkání,zklamali jsme hrou diváky a od potupné a možná zasloužené remizy nás zachránil brankář Prepsl ! Místo toho, abychom dorazili soupeře už do poločasu minimálně dvěma brankama se strachujeme o výsledek až do konce.Ale na druhou stranu,co bylo v tomto utkání nejdůležitější ?! – BODY a ty máme a teď věřím,že získáme alespoň bod ve Vlašimi !
 
JAK TO VIDĚL WEB. FANOUŠKŮ 
Je to tady! Vítězství po 70 dnech, tři body a hlavně udržení hlavního kandidáta sestupu - Vltavínu - na rozdílu deseti bodů od Lipiny. Jinak se k dnešnímu zápasu moc kladných slov říci nedá. Zejména ve druhém poločase ustrašený výkon, který "třetiligovému" a celý zápas v oslabení hrajícímu soupeři dával do poslední sekundy zápasu šanci na bodový zisk. Co si o dnešním zápasu myslí, dali několikrát najevo svým pískotem i diváci na hlavním tribuně. Nicméně Lipina získala po osmi zápasech bez výhry konečně tři body a tabulka se již dnes neptá, jestli to bylo po vítězství o pět nebo o jeden gól. Pojďme se zvednout a už příští sobotu ve Vlašimi s klidnou hlavou a bez nervů zabojovat o tři body!
 
MAESTRO : Tak já jsem strašně šťastný za 3 body a je mi úplně jedno,jak řekl Martin Blahuta ,jak.Všichni do toho dali maximum a v naší situaci to hráči neměli lehké.Nepodařilo se nám dát druhý gol a z toho pramenila nervozita v 2. půli.Strašně se mi líbil Taloš,co ten toho naběhal :clap: Lukáš taky naběhal spoustu,a když mu ke konci docházely síly,nenazýval bych ho hlemýžděm :naughty: V bráně Ondra se začíná měnit v Buffona :D Jirka Prokeš to je srdcař a až na jednu chybku nezklamal.Tomáš Vrťo jiný tip hráče než Venca ,se toho taky zhostil se ctí ,a jeho bomba do břevna paráda.A vůbec - nepíšu negativa :D a Lipina je nejlepší tým.Nashle ve Vlašimi !
 
TOM : Děs a hrůza, ale na to se historie neptá. Tři body jsme potřebovali jako sůl a já očekávám, jak píšu na webu, že ve Vlašimi naprosto bez nervů a s klidnou hlavou zarveme o tři body. Nemusí se to podařit, ale venku dáme konečně gól, proto tam pojedu. Nebo aspoň zvýšíme průměr venku jedné střely na branku za zápas  :doh: Vlašim, jinak zoufalci a na tom nemění ani jejich poslední dva zápasy, musí hrát a my je o ty body oberem! Uhráli bod v Budějovicích, ale ty bychom uhráli taky, kdyby jsme si nedávali vlastní branky. Pokud chceme bodovat venku, není moc hratelnějších soupeřů než např. Most (tam jsme mariášově taktizovali - dobře beru) a Vlašim!!! Máme na to, jen se vraťme ke hře na začátku sezóny. Dobrá obrana a smrtící protiútok. Dostaňme se k šestnáctce a střílejme, tak jo dneska (naprosto ojediněle) Tomáš Vrťo. Žádné přihrávky k rohovému praporuku. Zavřu oči a pálím. Buď dám gól, nebo získám čas tím, že pořadatelé nebudou schopní najít v okolí stadionu míč.
 
ŠIGA : Tak tři body jsou doma a Ondra vychytal nulu - super, oboje jsme moc potřebovali. Kovařík si dal gól a Jirka Prokeš dokázal, že na lavičce nebo v Lískovci je krutě nevyužitý. První půlka z naší strany slušná. Zápas sice ovlivnil rozhodčí svým česky připosraným rozhodováním, ale na to si musíme zvyknout. Co se ale stalo po přestávce ? Proč jsme nenastoupili ? Nechali jsme Vltavín hrát a jen čekali, jestli to Ondra vychytá. V poli převládal alibismus a někdy dokonce nezájem. Nevíte o čem mluvím ? Tak aspoň 3 příklady :
1. Vrťo má rychlý protiútok, vede balón téměř k praporku a pak se otočí zpátky. Žádný pokus o přihrávku, průnik do šestnáctky, o střelu. Nic.
2. Na Lukáše jde dlouhá přihrávka do volného prostoru podél šestnáctky. On se zastaví a na všechno kašle. Míč se jen zázrakem dokutálí za čáru. I chromý hlemýžď by ho stihnul.
3. Dlouhý balon na Hynka, Hynek hlavičkuje zpátky mezi tři spoluhráče. Špatně, nikomu to nepřistane na noze. Nikdo se neuráčí o balón zabojovat a tak si Hynek sám zaběhne 20 metrů se pokusit svou přihrávku převzít. Škoda, že to nevybojoval, nepřihrál si do šance a nedal. A pak to sám se sebou neoslavil. Všem přihlížejícím se to mohlo líbit.
Ale snad jsme se už konečně odrazili zpátky a ve Vlašimi přidáme i trochu více aktivity. Tam by to fakt šlo něco uhrát, tak jdeme na to !!!!!
 
FOTOGALERIE 1 ....  Z DENÍKU F-M .... ROZHOVOR - MARIÁN KOVAŘÍK ....
JAK TO VIDĚL WEB. FNL .... Z MF DNES ....
SOUHRN 14.KOLA FNL ....
DOHRÁNO ( FNL  od 34.minuty ) ....
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode