MFK F-M : OLOMOUC 0:1 ( 0:0 )

22.11.2014 20:33

SOBOTA 22.11.2014 13:30

MFK F-M : SK SIGMA OLOMOUC 0:1 ( 0:0 ) 
VIDEO 1 ....
VIDEO 2 ....
Branky: 85. Falta 0:1
Rozhodčí: Adámková  - Hájek, Pochylý
ŽK: Mehremič, Ďuriška - Rajnoch, Hála
Diváci: 2170.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček (88. Uškovič), Žídek, Literák,  Mehremič - Vašenda (65. Ďuriška),Coufal - Pribula (82. Hykel), Mozol, Zapalač - Halaška. Trenér: Orel.
Olomouc: Reichl - Hála, Rajnoch, Šindelář, Javůrek - Zahradníček, Houska (60. Plšek), Cana, Ordoš, Navrátil (81. Falta) - Vašíček (53. Chorý). Trenér: Kalvoda.
 
Do posledního soutěžního utkání roku 2014 nastoupili svěřenci trenéra Orla bez zraněných Uvíry , Matúše a vykartovaného Taliána ( jeden z nejlepších hráčů podzimu ),a po dlouhé době i s brankářem Prepslem ! Post levého beka zaujal Adi Mehrenič,který již v páté minutě hlavou prověřil pozornost mládežnického reprezentanta Reichla.Náš brankář Prepsl musel řešit první ošemetnou situaci v 7.minutě,ale z pomocí stopéra Žídka to Ondra s Honzou vyřešili a našim fanouškům se ulevilo ! V rozmezí dvou minut ( 12 -13 ) si naši borci vypracovali dvě gólovky,nejdříve Mozola vychytal Reichl a poté po centru Mehreniče napálil Halaška nejdříve golmana a po té tyč – to je škody,to je škody ! Jestliže náš tým byl na Sigmě pro Olomouc snadným soupeřem ( ve 2.kole Sigma : Lipina 3:0 ), tak dnes jsme byli exligové Sigmě více než vyrovnaným soupeřem a dokazuje to i naše další šance ze 34.minuty,to rychlý bréjk Mozol – Halaška opět brankou nekončí a poločas tak končí bezbrankovým stavem,ze kterého mají větší radost Hanáci !
Ovšem druhý poločas to byl ze strany hostů jiný fičák ! Už po 18 sekundách se míč otřel o břevno Prepslovy brány ! V 56.minutě Zapalač z dálky prověřuje Reichla,ale ten dokazuje reprezentační formu ! V 64.minutě Zahradníček ( ucházel se loňskou zimu o lipinský dres – neúspěšně ) z hranice pokutového území míjí Prepslovu bránu ! Zraněného Vašendu v 65.minutě střídá Ďuriška a ten po dvou minutách na druholigovém trávníku inkasuje od slečny rozhodčí Adámkové ŽK ! V 69.minutě drobná zaváhání brankáře Prepsla jsou zapomenuty,vychytává totiž skvěle Rajnocha ! V 72.minutě se mohly a měly naklonit misky vah na naší stranu,Zapalač vybojoval míč,předložil ho Ďuriškovi,ale ten z dobré pozice netrefuje zařízení ! V 76.minutě se schylovalo ke shodné situaci jako v předešlém utkání Sigmy v Karviné , Ordoš si postavil na „16“ míč,jenže to co se mu podařilo v Karviné se nekoná na Stovkách,trefuje jen zeď ! A 83.minuta bere dech 2170 divákům ve Stovkách,domácí kapitán Literák připravuje i s pomocí ruky gólovku Ďuriškovi,ale ten selhává podruhé v utkání a stav 0:0 se zdá být konečný ! Jenže v 85.minutě se k odraženému míči po dvou rozích dostává střídající Falta ( přišel na hřiště v 81.minutě na úkor našimi fandy vyvolávaným Varadim ) a prostřeluje vše a Sigma se nezaslouženě ujímá vedení 0:1,které si už bohužel taktickou hrou udržela a našim hráčům,realizačnímu týmu ( Orel-Blahuta-Krabec –Vojvodík a lékař Černoevič ) a fanouškům zbyly oči pro pláč ! Na rozdíl od utkání v Třinci se tentokrát naši hráči za porážku nemusí stydět,ale mrzí dvojnásob,protože toto utkání mělo mít jiného vítěze a to LIPINU ! Na další utkání si musíme počkat až do 7.března 2015,kdy budeme hrát v Táborsku,v jakém trenérském,hráčském složení to uvidíme v následujících dnech!
 
Karel Orel : "Myslím si, že v tomto zápase jsme si nezasloužili prohrát, zvláště když jsme inkasovali branku 5 min. před koncem utkání. Bod by byl pro hráče cennou odměnou za to co předvedli s tak kvalitním týmem jako je Olomouc.  O to víc mě to mrzí právě kvůli hráčům. V prvním poločase jsme měli dvě vyložené šance ke skorování, kdy Mozol po  výborné akci šel sám na brankáře a Halaška nastřelil golmana a po té tyčku.
 Samozřejmě Olomouc nás dostávala pod tlak,hlavně ve druhém poločase, vytvářela si šance a nastřelila břevno, ale kromě  standartních situací, ze kterých hrozili nejvíce jsme v defenzivě pracovali výborně. Bohužel jsme nevyřešili dobře odražený míč právě po rohu ze které Olomouc vstřelila vítězný gól. To už jsme byli pod velkým tlakem. Je to velká škoda že jsme to  neustáli."
Martin Blahuta :“ Kdybychom proměnili dvě gólovky v úvodu utkání ( Venca a Haly ) a dvě šance v závěru Lukáše Ďuričky nemuseli jsme být tak smutní po zápase jako jsme byli ! Ale dnes jsme znova všem ukázali, že LIPINA je sillná a bude silná i v roce 2015 ! Věřím,že tým zůstane pohromadě a že na jaře nebudeme mít starosti se záchranou !"
 
Pozápasové setkání s fanoušky ....  Rozhovor s fanoušky .... Rozhovor s Michalem Švrčkem ....
Z WEBU SIGMY .... Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU ....
SOUHRN 16.KOLA ....
 
 TAK AŽ ZASE NA JAŘE - SNAD - CHYBÍ MI .... !
 
ZVOLTE NEJLEPŠÍHO HRÁČE PODZIMU 2014 ....
HLASY ZASÍLEJTE NA E-MAIL trapattoni.m@seznam.cz do 1.12.2014 !
 
 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode