2.KOLO FK PARDUBICE : MFK F-M 1:1 ( 1:1 )

04.08.2013 19:29

SOBOTA 3.8. 2013 10:15

FK PARDUBICE : MFK FRÝDEK MÍSTEK 1:1 ( 1:1 )
TISKOVKA ....
 
Branky:  23. Rešetár                      1:0
              40. Mozol ( trestný kop ) 1:1 
Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Plesar.
ŽK: Řezníček - Literák, Dobrovolný.
Diváci: 721.
Pardubice: Frydrych - Přibyl, Tischler, Vencl, Norek - Pospíšil, Jeřábek, Kudrna (75. Řezníček), Rešetár (82. Kakrda) - Hundák, Fusek (62. Petrus). Trenér: Krejčí.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Silveira, Coufal, Žídek - Literák, Vrťo (33. Dobrovolný), Mozol, Šrom (59. Soukup) - Lukáš (83. J. Prokeš), H.Prokeš. Trenér: Duhan.
 
Valcíři získali první plusový bod do tabulky pravdy,když se štěstím získali cenný bodík z horké půdy v Pardubicích ! Domácí FK získal v minulém kole bodový skalp na hřišti ex ligisty z Hradce Králové a tak se dalo očekávat kvalitní utkání a to bylo,ale především díky výbornému výkonu Pardubic ! Už v 15.minutě hasil Coufal nebezpečnou situaci před opět velice jistým Prepslem,hlavou poslal míč s pomocí břevna na roh ! V 18.minutě v gólové příležitosti poslal kapitán Jeřábek svůj volej pánubohu do oken,stav 0:0 však trvá jen do 23.minuty,kdy vždy zcela bezchybný Švrček namazal futsalovému reprezentantu ČR Rešetárovi a Pardubice zaslouženě vedou 1:0 ! Trenér Duhan reaguje už ve 33.minutě střídáním,nevýrazného Vrťa střídá Dobrovolný,který přece jen naší hru více rozpohyboval. Ve 40.minutě k radosti asi 20 frýdeckých fanoušků ( opět jim patří velký dík ! ) se z trestňáku prosazuje Mozol a že to je s pomocí teče pardubických zadáku nám vůbec nevadí 1:1 a začíná se v tropickém vedru znova ! Do kabin jsme mohli jít se svěšenými hlavami,ale Norek v nastaveném čase spálil tutovku !
V kabině MFK F-M nastáva mytí hlav a to zřejmě zabírá, už ve 48.minutě po akci Lukáše se ocitává v tutovce Šrom,ale jeho střele chybí razance.Domácí zvyšují aktivitu a další závar před naší bránou s námahou odvrací na roh Coufal,to běží 53.minuta a stav je stále 1:1. A mohlo být zase veseleji na naší straně,ale v 55.minutě po faulu v „16“ na Lukáše se měla pískat penalta,ale rozhodčí Pechanec byl jiného názoru ! O minutu později Rešetár trefuje břevno a v 58.minutě po akci Šroma Dobrovolný orazítkoval tyč ! Ale poslední půlhodina patří především domácím,naštěstí v naší svatyni čaruje Prepsl,v 61.minutě vychytává Pospíšila ! V 62.minutě po snad páté nepřesné zpětné přihrávce,tentokrát z kopaček Coufala,fauluje na hranici pokutového území Literák ( ŽK ),ale Hundák není Mozol a tak naše zeď odvrací do bezpečí ! Do vedení mohli jít modrobílí,ale střídající Soukup v 67.minutě trefuje pouze břevno ! Tlak domácích sílí,překvapivě nás přehrávají i fyzicky,ale obětavou hrou jsme cenný bod už ukopali,i když v 86.minutě při nás stáli všichni svatí,Přibylova hlavička míjí zcela odkrytou branku ! Po dvou kolech tak máme skvělé 4 body a doma nás čeká v sobotu 10.8. v 17:00 MFK Karviná,která v neděli porazila Hradec 2:1 a v tabulce je o stupínek pře námi na třetí příčce se šesti body ! A proto se očekává rekordní návštěva,zatím jsme v pomyslné tabulce návštěvnosti na druhé příčce ( na Bohemku přišlo 3552 diváků ),před náma je pouze Hradec Králové s 4350 fanoušky při utkání právě s Pardubicemi ! Po sobotě to už bude jistě jinak, naši hráči si vaší podporu určitě zaslouží a proto všichni v modrobílém a ať Stovkami zní – Lipiná ! 
 
Jiří Krejčí (FK Pardubice): „Nepovedl se nám vstup do utkání hned první rozehrávkou, ale jinak jsme byli fotbalovější, balon jsme měli pod kontrolou, dostávali jsme se do šancí, ale neproměnili jsme je. Pamatujme ale na to, že soupeř na tom byl dobře silově a nahoře. Bohužel nás z jedné standardní situace potrestal a nastřelil břevno. Hráli jsme dobrý fotbal, máme bod a je se z čeho odrazit. Nemáme hlavy dole, protože se nemáme zač stydět.“
 
Milan Duhan (MFK Frýdek-Místek): „V prvních pěti minutách jsme hráli jakžtakž, pak jsme měli horší pohyb po hřišti a i díky naší horší práci s míčem Pardubice přebíraly iniciativu a po celý zápas byly lepším celkem. Bod je pro nás se štěstím uhraný a vybojovaný."
 
Martin Blahuta : Utkání v Pardubicích ukázalo,že zápasy druhé ligy nebudou procházkou růžovou zahradou,narazili jsme na velice dobrého soupeře a ještě těžší teprve příjdou ! Bod je pro nás zlatý ! Jestli jsem čekal před zápasem se Střížkovem třítisícovou návštěvu,tak proti Karviné jich příjde pět tisíc a věřím,že budou opět spokojeni a uvidí naše další domácí vítězství !
 
Tom ( fanoušek ) : Řekl bych těžce vydolovaný ale i zasloužený bod. Pardubice měly více šancí, ale i my jsme mohli dát více než jeden gól. Podle očekávání je vidět, že bodovat zejména venku nebude vůbec jednoduché. Nejspíše příjdou těžší soupeři než Pardubice. Hra je na první pohled mnohem rychlejší. Je třeba se vyvarovat zejména riskantním přihrávkám nebo kličkám "na jistotu" :hand: do zadu. Včera jsme takhle vyslali 4x nebo 5x soupeře do brejku. Byly z toho šance, žlutá karta a bohužel i inkasovaný gól. V nouzi raději balón odkopnout až do vedlejšího města. :lol: Zejména v první půli se mi vůbec nelíbil výkon hlavního rozhodčího, ale zřejmě bude ještě hůř...
 
Šiga ( fanoušek ) : Včera moc pěkný zápas. Tempo za tropického dopoledne úžasné. Zatím nám ale chybí zkušenosti. Hrajeme totéž, co v MSFL, aktivní, útočný fotbal. Žadné polehávání, zdržování, každý míč chceme vybojovat a zaútočit. Proto je náš fotbal atraktivní. Ale je fakt, že musíme ubrat kliček a trochu hru zjednodušit. Už proti nám nehrají senioři z Prostějova nebo junioři ze Zlína. Všechno je rychlejší, je méně času v obraně i útoku. Ale to příjde a pak se soupeři třeste !!!
S názory trenérů bych lehce polemizoval. Podle mne to byl jasně remízový zápas. Pardubice měly opticky míč častěji na kopačkách, ale že by měly o moc více šancí než my ? Snad jen to, že na nic nečekaly a střílely jakmile to šlo ( a někdy i nešlo ). 
Tak teď hrrr na Karvinou !!!! Máme 4 bodíky a rozhodně ne náhodou. Tak k nim v sobotu přidejme další 3 !!!
 
JAK TO VIDĚL WEB. FANOUŠKŮ :
Po úvodním tříbodovém vítězství se Střížkovem dnes veze Lipina domů velice cenný bod za remízu 1:1 v Pardubicích. Domácí sice byli po většinu zápasu lepším týmem, v závěrečných 10 minutách si vytvořili velkou převahu, vypracovali si střelecké příležitosti, které však končily střelami vedle nebo byl připraven Ondra Prepsl. Lipina podnikala nebezpečné protiútoky. Během utkání celkem 4 krát míč zastavila tyč nebo břevno. Nejprve v úvodu Radek Coufal všechny vystrašil obrannou hlavičkou, která lízla břevno naší branky. Ve druhém poločase trefil tyč dorážkou z blízka Jan Dobrovolný, do břevna zamířil pěknou technickou střelou Petr Soukup a mezi tím se činili také domácí, když břevno orazítkoval Rešetár. Góly tak nakonec padly pouze dva. Domácí se ujali vedení zásluhou Rešetára, kterému bohužel namazal Michal Švrček. Za Lipinu srovnával na konci první půle střelou z přímého kopu Venca Mozol.
 
JAK TO VIDĚL WEB. PARDUBIC .... JAK TO VIDĚL PARDUBICKÝ DENÍK ....
ROZHOVOR S VENCOU MOZOLEM .... A S LUKÁŠEM REŠETÁREM ....
SOUHRN 2.KOLA .... a .... !
FOTOGALERIE .... a JEŠTĚ JEDNA FOTOGALERIE ....
DOHRÁNO ....
 
VE STŘEDU 7.8. VE 20:00 ON-LINE ROZHOVOR S DALIBOREM VAŠENDOU .... !
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode