2.KOLO POHÁR ČESKÉ POŠTY

29.08.2012 22:18

29.8.2102 17:00

 

MFK F-M : ZLÍN 0:1 ( 0:0 )
Branky: 60. Hájek ŽK: Literák – Malchárek, Elšík. Rozhodčí: Machálek - Gallo,Handlíř. 
Diváci: 524
Frýdek Místek: Prepsl - Švrček, Wozniak, Preči, Literák – Talián, Mozol (46. Förster), Cesnek, Sabó – Neubert (66. Molnár), Teplý (46. Chýlek). Trenér: Milan Duhan.
Zlín: Kořínek – Malcharek, Malý, Hájek, Elšík – Hruška, Dobeš (92. Bublák), Salachna, Ruskovský (71. Bartolomeu) - Železník, Matejov (66. Motal). Trenér: Aleš Křeček.
 
Jen pro připomenutí - 1.kolo .......
A jak viděl 1.kolo poháru MARTIN CESNEK :) ....
 
Stovky zažily velké zklamání, z porážky, z výkonu a taky z návštěvy ( jen 524 fandů ! ) ! A přitom už ve druhé minutě mohl po rohu Mozola otevřít skóre Cesnek,ale brankář Kořínek zasáhl skvěle ! V 8 minutě mohl ovšem skórovat Ruskovský,ale mířil mimo tyče Prepsla . Brankář Prepsl byl hrdina prvního poločasu, když ve 21 a 30 minutě fantasticky zmařil gólovky ševců a potvrdil, že né nadarmo byl několik let ve Frýdku jedničkou mezi tyčemi ! V prvním poločase se toho už příliš neudálo, za zmínku už stojí jen střela Mozola, ale ta mířila vysoko nad ! Do kabin se tak odcházelo za stavu 0:0 a s průběžným výsledkem byla větší spokojenost na straně domácích !
Do 2.poločasu už nenastoupili Mozol a Teplý, které nahradil Forster a Chýlek, ale obraz hry se příliš nezměnil, valcíři podali po celý zápas ustrašený výkon a bohužel v 59. minutě Zlín díky Hájkovi otevřel skóre pohárového mače ! Vyrovnat mohl pohárový střelec Chýlek ( 61 minuta ), ale jeho střela levačkou jen protáhla zkušeného Kořínka. Ani vidina postupu do 3. kola ( JIhlava ) domácí nepřiměla k větší aktivitě a tak postup Zlína je zasloužený, byť ještě v 88. minutě Chýlek z trestňáku těsně minul ! 
Očima trenéra hostů Aleše Křečka :
„Do Frýdku-Místku jsme odjížděli s cílem postoupit, což se podařilo splnit, takže můžeme být spokojení,“ shrnul hlavní trenér Zlína Aleš Křeček, jenž měl výhrady pouze k úvodu střetnutí. „V tom nás domácí přehrávali a po standardní situaci nás musel jednou podržet Aleš Kořínek. Pak už jsme měli hru pod kontrolou,“ pokračoval kouč ševců.
Jenomže žlutomodří nedokázali proměnit šanci Železníka ani tutovku Hájka, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu. „Kluky jsme ale nabádali k trpělivosti a věřili jsme, že to přijde,“ líčil Aleš Křeček. A opravdu. Již čtvrthodiny po obrátce napálil odražený míč přes skrumáž těl až do sítě Tomáš Hájek.
Jenomže vyhráno ještě hosté neměli. „V další fázi jsme si počínali až příliš pasivně a dovolili jsme soupeři, aby nás přitlačil,“ vypozoroval hlavní trenér Zlína. Ševci ovšem vzápětí zvedli hlavu a hru získali zpět pod kontrolu. „Škoda, že jsme nepřidali nějakou pojišťující branku. Brejků jsme na to měli dost, ovšem v předfinální fázi nás brzdila řada nepřesností,“ poukázal Aleš Křeček.
Přesto už si postup do dalšího kola žlutomodří s přehledem pohlídali. „Vzhledem k průběhu utkání bylo naše vítězství zasloužené. Když však vedete pouze o gól, vždy je to na vážkách až do konce,“ připustil 40letý kouč, jenž ocenil i příspěvek hráčů širšího kádru , kteří do pohárového střetnutí zasáhli. „Všichni si uhráli svoje a postup patří za bojovný výkon celému kolektivu,“ ocenil Aleš Křeček.
 
 A co k utkání řekli domácí trenéři : 
Milan Duhan : " Jsem velice zklamaný z porážky a hlavně z výkonu ! Myslel jsem si , že ti co tolik příležitostí nedostávají se předvedou v lepším světle, ale jen Arber Preči mě nezklamal, zbytek by se nad sebou měl zamyslet ! Na toto utkání už musíme zapomenout a dobře se připravit na Orlovou ! Nemůžu se ubránit dojmu, že to byl hratelný soupeř a bylo v naších silách Zlín porazit, o to víc to mrzí !
Martin Blahuta : " Podali jsme bojácný výkon, v první půli nás držel v naději alespoň na remízový stav Ondra Prepsl ! Druhá půlka byla prakticky bez šancí a tak rozhodla nekoncentovanost při standartce, škoda na penalty bychom vyhráli, bohužel k nim nedošlo !
 
JAK UTKÁNÍ VIDĚL DENÍK + FOTOGALERIE ......
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode