21.KOLO SLOVÁCKO B : MFK F-M 2:4 ( 0:2 )

02.05.2013 18:40

STŘEDA 1.5.2013 17:00 

 

1. FC SLOVÁCKO B - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  2:4 (0:2)
 
Branky:  15.Teplý ( Gulajev )  0:1
              44. Teplý ( Žídek )    0:2
              50. Teplý ( Žídek )    0:3
              69. Teplý ( Gulajev ) 0:4
              75. Holek                 1:4
              85. Daníček              2:4
 
Rozhodčí: Klíma – Caletka, Ogrodník.
ŽK: Nestorovski - Ceplák.
Diváci: 95.
Frýdek-Místek: Prepsl – Literák, Coufal, Korneta, Žídek – Švrček, Cesnek, Mozol, Ceplák (84. Prokeš) – Gulajev (69. Bačík), Teplý (75. Skotnica). Trenér: Milan Duhan.
 
V nelehké situaci se před tímto prvomájovým utkáním ocitl MFK F-M,po upachtěném dopoledním vítězství Třince nad Hlučínem 1:0 byla situace největších konkurentů taková :
Třinec     21 15 2 4 59:19 47
F-M          20 13 2 5 34:18 41
A tak jedině vítězství dávalo naději do dalších jarních kol. A LIPINA tento mač zvládla skvěle, už ve 4.minutě pálil po individuální akci dirigent Mozol těsně vedle. I domácí Kovář měl šanci otevřít skóre utkání,ale jeho střela nemohla překvapit opět velice pozorného brankáře Prepsla ! V téže minutě opět výborně hrající Ceplák nedotáhl svou akci do gólového zakončení ! A tak to přišlo „až“ v 15.minutě,ještě ne 20-ti letý Jakub Teplý dokončil Mozolův roh a Gulajevovu zpětnou přihrávku do kýženého efektu a Lipina vede zaslouženě 0:1. Naše hra má zase ty skvělé parametry ze zimní přípravy,ve 20.minutě po centu agilního Švrčka , posílá míč hlavou do břevna Gulajev ! Ve 29.minutě se ocitává v šanci Ceplák,ale hlavou míjí svatyni ligového golmana Heča . Ještě ve 32.minutě Gulajev hlavou trefuje jen střed brány. Skupinka ( fantastická !! ) 7 bouřlivých fanoušků (Jaryn, Lukáš, Pepa, Pes, Staňa, Šiga, Tom ) se přece jen dočkává do poločasu gólové radosti – Teplý po centu Žídka zvyšuje minutu před koncem úvodního dějství na 0:2 a tak končí i 1.poločas !
I druhý poločas je v naší režii a Teplý v 50.minutě dovršuje hattrick – 0:3 ! V 55.minutě si zahráli modrobílí se Slováckem B bago a po nádherné akci na jeden dotek střílí Literák,ale Heča napravuje svou minelu u třetí branky a vytěsňuje na roh.V 69.minutě svým posledním dotykem s míčem ( Gulajeva střída Bačík ) Gulajev posílá do šance Teplého a ten chladnokrevně zvyšuje už na 0:4 ! V 72.minutě potvrzuje Ondra Prepsl své nesporné brankářské kvality a vychytává gólovku Nesterovskimu . Čisté konto však náš brankář Prepsl (brankářský souboj s ligovýn Hečou vyhrál na celé čáře ) neudržel, v 75.minutě totiž z trestňáku vymetl šibenici Holek a stav je 1:4. Rezerva Slovácka stupňuje svůj tlak,Frýdek evidentně a trestuhodně polevil a po neproměněné šanci Nestorovskiho v 77.minutě ještě Daníček hlavou v 85.minutě snižuje,ale už na konečných 2:4 a tak situace v čele MSFL je 9 kol před koncem taková :
1.Třinec      21 15 2 4 59:19 47
2.Prostějov 22 13 6 3 53:33 45
3. MFK F-M  21 14 2 5 38:20 44
V dalším kole zajíždí Třinec do Orlové,Prostějov do Zlína B a my do Hulína,takže je dál o co hrát a bude to velice zajímavé,ale pokud zopakujeme dnešní výkon ( ne závěr zápasu ) nejsme bez šance na celkové prvenství,ikdyž Třinec si možnost,že by ztratil své vedení vůbec nepřipouští – no uvidíme !
Milan Duhan.“ Zasloužené vítězství,podloženo kvalitním výkonem, proměňováním šancí ,jen ten závěr zápasu jsme měli zvládnout lépe !“
 
Martin Blahuta :" Je třeba pochválit nejen všechny hráče,ale i 7 skalních fandů,kteří nás opravdu výtečně povzbuzovali po celý zápas ! Ještě více takových motivujících článků ze strany trenéra Třince ( článek z Deníku zde .... ),aby se na konci soutěže nedivil !
 
JAK TO VIDĚL WEB.FANOUŠKŮ :
Po dopoledním vítězství Třince čekal Lipinu nelehký úkol - vítězstvím nad béčkem Slovácka se opět v tabulce na dostřel přiblížit svému okresnímu rivalovi. A povedlo se, možná snáze než kdokoliv čekal. V poli se hrál zdánlivě vyrovnaný zápas, šance si vytvářela a hlavně góly střílela Lipina. Jakub Teplý stál čtyřikrát na správném místě a čtyřikrát dokázal překonat Heču v domácí brance!!! Další šance zůstaly bohužel nevyužity. Domácí se gólově nadechli až za rozhodnutého stavu a v závěru snížili na pro ně přijatelný dvoubranový rozdíl.
 
 
STANISLAV POBUDA
NA PRVNÍHO MÁJE LIPINA VYHRAJE !
 
Ve středu ráno jsem se vracel z "Čobolů" ,kde jsem se byl podívat u BAČI na SKOT.Pak jsem se stavil u kámoše PRO KEŠ a zajeli jsme do Místku na jedno k ŽIDOVI ! Nad náma kroužil OREL a já si vzpoměl,že hraje Lipina v Kunovicích a že na prvního máje Lipina vyhraje a my už teď víme,že to oslavíme !Tak  jsme se rozhodli,že pojedem !Ve vlaku jsem si přečetl nějakou LITERATURU. V Ostravě na HLAVÁČI jsem si koupil KORNOUT zmrzliny,ale před tím jsem měl ještě ve Frýdku placek,takže jsem v hubě pořád cítil ČESNEK !V Přerově jsem pokecal s nějakým JURKEM a dal jsem v nádražce pivo a GULÁŠ ! Ve Starém Městě mě otravoval nějaký TEPLOUŠ,až mi málem ujel přípoj ! V Kunovicích jsem pak fandil a bubnoval,až se mi z toho udělal na prstu mega MOZOL !Jinak jsem celou cestu a až do konce zápasu pil jak DUHA,takže jsem byl rád,že mě naštěstí,pro mé BLAHO,vzal trenér do autobusu,takže moc dobrý !
 
MALÁ FOTOGALERIE ....                                                                 A CO TI NAŠI NEJ: SOUPEŘI : TŘINEC ....
JAK TO VIDĚL DENÍK ....                                                                                                              PROSTĚJOV ....
JAK TO VIDĚL WEB. SLOVÁCKA ....                                                 ROZHOVOR S .... !
VÝSLEDKOVÝ SERVIS MSFL - 21.KOLO .... A TABULKA ....              A JEŠTĚ JEDEN ROZHOVOR S .... !
 
 
 
            
 
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode