22.KOLO MFK F-M : VARNSDORF 0:0

13.04.2014 22:11

SOBOTA 12.4. 2014 16:30

Frýdek-Místek - Varnsdorf 0:0
PŘED UTKÁNÍM ....
Rozhodčí: Julínek - Hájek, Machálek.
ŽK: Cana, Tvaroha, Jakobovský (všichni Varnsdorf).
Diváci: 2572.
Rozhodčí: Julínek - Hájek, Machálek. ŽK: Cana, Tvaroha, Jakobovský (všichni Varnsdorf). Diváci: 2572.
MFK F-M :Prepsl – Švrček, Cigánek, Literák, Palko – Uvíra - Talián,Zapalač (87. Žídek), Mozol,Kmoníček (58. Soukup) - Staško (73. Kovařík)
Vansdorf : Porcal – Kouřil, Jakobovský, Tvaroha, Zieris - Cana, Kotiš, Rudnickyj, Mikinič - Schubert (85. Volf), Jurča (85. Breite)
 
Bez vstřelené branky se vyhrát nedá, ale když tým kolem brankáře Prepsla ani není zvyklý branky dostávat zrodila se už 4 jarní bezbranková remíza ! 
Lipina nastoupila bez vykartovaného Hynka Prokeše,dlouhodobě zraněného Vašendy ( bylo by překvapením, kdyby Dalibor v této sezóně ještě nastoupil ) , pouze na lavičku usedl čerstvý otec Jan Žídek ( syn Sebastien – blahopřejeme ) a opět se změněným rozestavením 4 – 1 – 4 – 1! To, že to nebyla defenzivní sestava ukázala už první minuta utkání, kdy se postupně zastřelovali Kmoníček a Staško. Aktivní Kmoníček plnil funkci falešného křídla a po jeho centru se v dobré příležitosti objevili v 16.minutě  Švrček a Mozol,ale brankář Porcal drží čisté konto ! Ve 32.minutě se v největší šanci tohoto zvlášť pro Lipinu důležitého špílu objevil konečně dobře hrající Mozol,ale místo chytrého „dloubnutí“ přes varnsdorfského brankáře volila válcovenská „10“ hrubou sílu , trefuje Porcala a stav 0:0 trvá ! Z následného rohu se k  odraženému míči dostává Cigánek, jeho střela je sice přesná,ale brankář hostů je znova na místě ! Poločas končí jak jinak než 0:0 !
To,že k nám nejsou nakloněni ani rozhodčí dokazuje 48.minuta,průnik Staška ( sehrál nejlepší zápas v našem dresu ) a videem potvrzený faul nekončí penaltou,ale pouze rohem,když poslední kdo se dotkl míče byl Staško, dvě chyby v jednom okamžiku ! Lipina je znova hnaná ke třem bodům skvělým kotlem,ale naše útočná aktivita většinou končí před pokutovým územím a nebo střelami z dálky ( Mozol,Zapalač ). Ani změny v sestavě ke vstřelené brance nevedou a štěstíčko nám taky schází, nejvíce v nastaveném čase,kdy nejlepší hráč na hřišti Talián nedopravil míč za záda Porcala ! Vítěznou branku by si naši hráči za svůj velice bojovný výkon zasloužili,ale bohužel lipinská série bez vstřelené  nekončí, na branku všichni čekáme bez 8 minut už neuvěřitelných 10 hodin ! Je to pro Frýdek už devátá remíza v sezóně, a zase jsme sestupovým vodám odskočili už na 8 bodů na předposlední Vltavín ! Nyní nás čeká devátý Sokolov a když navážeme na dobrý výkon z tohoto utkání nejsme ze vzdáleného Sokolava ( 626 km ) bez šancí něco dovést !
 
Martin Blahuta :“ No tak se oholím až v Sokolově ! Chybí nám jenom vstřelená branka,v obraně jsme prakticky bezchybní !
 
Tak to viděl Pes - neupravováno :) !
Lipina nastoupila proti Varnsdorfu naprosto koncentrovaně. V obraně dostal přiležitost na leve straně opět Palko,ktery překvapil vybornym vykonem v Třinci a velice dobře zahral i proti Varnsdorfu.Od začatku zapasu se lipina tlačila svym bojovnym a obětavym vykonem,ve kterem opět vyčnival Erik Talian před branu soupeře avšak gol nam snad neni souzen dat i když šance Švrčka a dvakrat Mozola po brance doslova volaly. Druhy poločas teměř kopiroval prvni.Valciři svou bojovnosti soupeře teměř k ničemu nepustili.Ondra Prepsl si mohl v braně v klidu schrupnout,nebo vyslechnout skandovani sveho jmena. Velka čast fanoušku se totiž shodla na tom,že takovy golman nebyl v lipině snad poslednich 20-30 let  .Valciři dale na hřišti nechavali srdce což se fandum muselo libit.V utoku se tentokrat srdnatě bil Honza Staško,ktery podal nejlepši vykon po vem přichodu do lipiny.No a zasloužena odměna mohla přijit v 91 minutě,kdy se do obrovske šance probil Taloš"snad nikomu jsem nepřal ten gol vice než jemu" gol nam snad ale asi neni souzen dat,golman Varnsdorfu zazračně vyraži.Konec,the end,ale hrači mužou za potlesku fans odchazet se vztyčenymi hlavama,neni zač se stydět 
Tak bych to teda viděl ja Pes  !   
 
SOUHRN 22.KOLA ....
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode