23.KOLO VARNSDORF : MFK F-M 1:0 ( 0:0 )

20.04.2015 11:59

NEDĚLE 19.4.2015 17:00

FK VARNSDORF - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  1:0 (0:0)
VIDEO ....
TISKOVKA ....
Branka: 73. Breite   1:0
Rozhodčí: Berka – Černý, Hock.
ŽK: Zbrožek – Švrček, Žídek.
Diváci: 950.( z toho 8 věrných fanoušků Lipiny )
Varnsdorf: Porcal – Zieris, Kvída (31. Landovský), Zbrožek, Tvaroha – Breite, Kotiš (56. Norek), Dordič (31. Martan), Daníček, Rudnytskyy - Jurča. Trenér: Zdenko Frťala.
MFK F-M : Prepsl – Švrček, Žídek, Reintam, Mehremić – Ďuriška, Vaněk (84. Hykel) – Zapalač (79. Ilko), Bello, Talián – Staško (74. Jurišić). Trenér: Karel Orel.
 
         Po vítězném zápase doma s Pardubicemi nás v dalších kolech čekali aspiranti postupu do ligy, Žižkov,Zlín a dnes Varnsdorf. Na Žižkově jsme si zasloužili prohrát,se Zlínem remizovat a ve Varndsdorfu vyhrát,ale máme ze tří zápasů nula bodů a nula vstřelených branek a už jsme na posledním nesestupovém místě!
V sestavě našeho celku z různých důvodů chyběli střelec naší poslední branky Literák, Vašenda, Just a Matúš a prvně se v lipinském celku ukázal estónský reprezentant Mikk Reintam. Už v páté minutě mohl náš celek jít do vedení,to Zapalač našel v pokutovém území Bella, ale hrdina utkání brankář Porcal poprvé čaroval. Svěřenci trenéra Frťaly v netradičním rozestavení 3-5-2 se poprvé do pološance dostali ve 12.minutě, ale i Prepsl Runytskyyho střelu v pohodě chytá. Naše hra má ty nejlepší parametry, škoda že Staško se nechal ve 14.minutě už potřetí nachytat v ofsajdu. V 19.minutě Staškova jedovka jen těsně míjí branku Varnsdorfu.A ve 23.minutě se znovu Staško ocitává v největší šanci utkání,ale Honza své střelecké kopačky ze zimní přípravy asi ztratil a náš místy až drtivý tlak  není korunován brankou. I obránce Mehremič se dostává o minutu později ke střele, ale míč z Adiho kopaček těsně míjí branku Porcala. Trenér domácích reaguje na tuto nevídanou stuaci už ve 31.minutě dvojím střídáním, na hřiště posílá Martana a Landovského. A právě Martan ve 36.minutě vyzpovídal u lajny Zapalače a Mehremiče, ale naštěstí neservíroval gólovou přihrávku a tak do kabin se jde za bezbrankového stavu a varnsdorfští diváci se ptají :“ co děláte tam dole v tabulce,vždyť hrajete tak krásný fotbal „ jenže na krásu se nehraje , hraje se na branky a ty bohužel nedáváme !
Domácí zřejmě dostali v kabině pěkné kapky od trenéra Frťaly a ve druhém poločase se našemu celku více vyrovnali. Už ve 47.minutě Rudnytskyy hlavičkoval, ale famózní zákrok Prepsla ani nebyl potřebný, mával se totiž ofsajd. V 58.minutě Mehremičův centr rybičkou poslat Talián mimo tyče. A to,že fotbal nemá logiku se prokázalo v 73.minutě , kdy Breite z nešance dává vedoucí branku utkání, to že na ní má velký podíl i rozhodčí Berka nám bohužel nepomůže. Znovu se jako proti Zlínu vrháme do útoku, ale do šancí se dostává po naší hře vabank soupeř,ale při životě nás drží znovu skvělý Prepsl. A to že si z daleké cesty neodvezeme ani bod má na svědomí hlavně brankář Porcal, ten totiž vytěsňuje hlavičku Žídka z 88.minuty na tyč a na brankové čáře ji k nelibosti našeho osmičlenného kotle chytá a naše branková impotence po tomto utkání se zastavuje na čísle 277 minut bez vstřelené branky! Tak snad se nebude opakovat série z loňské sezóny,kdy jsme na branku čekali 669 minut a vysvobodil nás až Mozol v Sokolově a právě Sokolov bude naším dalším soupeřem už v sobotu 25.4. v 17:00!
Karel Orel : „Předvést proti kvalitnímu Varnsdorfu takový výkon, vytvořit si tři tutovky a nakonec prohrát 0:1 je pro nás velmi nešťastné. Před kluky smekám, odvedli maximum. Měli jsme tady vydoloval minimálně bod!"
 
Martin Blahuta: “ Ani nejlepší výkon jara na body nestačil! Musíme to proti Sokolovu zlomit ! Jestliže by měl někdo do ligy postoupit podle toho jak hrál proti nám, měl by to být Žižkov,ale raději ať postoupí Varnsdorf , těm bychom branku asi nedali nikdy a je to dost daleko :) !
 
KOMENTÁŘ  FANOUŠKA ŚIGY K UTKÁNÍM S VARNSDORFEM V TÉTO SEZÓNĚ
 
PODZIM 
 
Bylo napsáno skoro vše. Jen bych doplnil, že náš antifotbal plný zdržování, postávání a antikoncepčního nakopávání balónu směrem od naší branky už má první výsledky. Jednak se Stovky zoufale rychle vylidňují a " druhák" i ta hrstka věrných většinu zápasu jen zoufale mlčí a uvažuje proč sem vůbec přišla. No a ti úplně poslední nejvěrní ( je nás asi 20 a dalších 30 se tváří, že k nám patří ), kteří aspoň tu a tam něco zakřičí už zanikají v proudu slz nad umírajícím lipinským fotbalem. Už několikrát jsem letos říkal, že nebýt to moje Lipinka a být to v televizi, tak to vypnu. Na to se nadá dívat. Je to trapas bez zájmu, bez koncepce, prostě grcna. Jediná naše šance je dát ve 3. minutě náhodný gól z hranice ofsajdu a pak zalézt do naší šestnáctky jak komunisti do parlamentu.
A k naší kondičce - tedy bývalé kondičce - kdyby se fotbal hrál jen první poločas, měli bychom teď 18 bodů a vedli tabulku. Kdyby se hrál jen druhý poločas, měli bychom jich 6 a tabulku uzavírali - čí to tak asi bude chyba ? Že by nás fanoušků nebo FAČRu ?
Pane Goffo, říkal jste, že hráčům chybí radost z fotbalu. Vy ji tam za nějakých 80 dní u nás vidíte ? A vidíte jí u nás fanoušků ? Alespoň my jsme ji před Vaším příchodem měli. Tak buďte natolik soudný a pochopte, že na to nemáte a umožněte nám fandům se zase z fotbalu radovat.
JARO 
Kdybych ten zápas sledoval na onlajnech, řeknu si : No celkem dobrý - s druhým týmem držíme krok a prohrajeme o gól. Martinovu reportáž bych pak bral jako lehce přikrášlenou ( což není ) a spokojeně bych prohnípal týden. Jenže já tam byl a týden prožiju s myšlenou - proč jsme proboha ani tentokrát nevyhráli. Z našeho výkonu jsem nadšený. Proti top celku jsme zahráli tak krásný, aktivní a atraktívní fotbal, že se nám po zápase klaněli nejen fanoušci, ale i místní funkcionáři. Všichni do jednoho prohlašovali, že jsme byli lepší a určitě nejlepší týmem, který ve Varsndorfu v této sezoně nastoupil. Náš fotbal má jen jednu jedinou vadu, nedáme gól z ničeho. A bohužel fotbal není krasobruslení - tam by nás čekaly známky, že by nás bedna neminula. Ve fotbale se hraje na góly a Varnsdorf jeden dotlačil naprosto z ničeho. Nebo z ničeho ? Když nám Breite dá pokaždé gól, tak prostě " muž s koženou brašnou nesmí projít, rozkaz zněl jasně". A ne že ho necháme doklepnout balon.
Teď je třeba si vzít ze včerejšího zápasu to podstatné - herně se vyrovnáme špičce soutěže. Máme na každého, pokud budeme praktikovat včerejší aktívní fotbal s vysoko vytaženým pressingem. Musíme ale zázračně vzbudit nějakého útočníka. Asi nebude náhoda, že nejkrásnější střelu vyslal obránce a nejčastěji hlavičkujícím hráčem je dlouhán Taloš.
Ale v sobotu to Sokolov odnese - už se těším !!!!!
 
Z WEBU VARNSDORFU .... Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU ....
FOTOGALERIE 1 .... FOTOGALERIE 2 ....
ROZHOVORY : JAN ŽÍDEK .... RADIM BREITE ....
SOUHRN 23.KOLA .... A JEŠTĚ Z WEBU FNL .... VIDEA Z 23.KOLA ....
 
NEZAPOMEŇTE NA AUTOGRAMIÁDU - STŘEDA 29.4.2015 16:00
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode