24.KOLO MFK F-M : Č.BUDĚJOVICE 0:2 ( 0:1 )

27.04.2014 19:34

SOBOTA 26.4.2014 17:00

MFK Frýdek-Místek - České Budějovice 0:2 (0:1)
VIDEO ....
Branky: 21. Klesa                        0:1
             51. Machovec (penalta ) 0:2
Rozhodčí: Ardeleánu - Hrabovský, Kotík.
ŽK: Literák - Novák, Machovec, Funda.
Diváci: 2830.
MFK F-M : Prepsl - Švrček, Literák, Cigánek, Palko- Žídek -Talián, Mozol (84. Soukup), Zapalač,Kmoníček (46. Prokeš) - Staško (86. Kovařík). Trenér: Duhan.
Č. Budějovice: Křížek - Novák, Lengyel, Deli, Machovec - Klesa, Benát (77. Herzán), Brunclík, Funda (73. Chmelo) - Linhart (90. Hanzlík), Kalod. Trenér: Urban.
 
                   Frýdecko-místečtí fanoušci se ani ve čtvrtém domácím utkání branky v síti soupeře nedočkali, ale přesto odcházeli spokojeni a hrdi na svůj tým ! Lipina podala výborný výkon,zvlášť ve druhém poločase !
Trenér Duhan musel kvůli karetnímu trestu Uvíry měnit vítěznou sestavu, Martina Uvíru nahradil v nezvyklé roli defenzivního štítu Jan Žídek . Držitel 1l slivovice ( cena od psa :) pro střelce první jarní branky ) Václav Mozol začal povedené utkání střelou mimo zařízení už ve druhé minutě . Soupeř , který usiluje o návrat do ligy ihned po střele Mozola kontroval dvěma nebezpečnými brejky mladíčka Funda ( ročník 95 ),ale naštěstí ani ve 4.minutě a ani v 6.minutě se díky pozorné obraně k ohrožení Prepsla nedostal. Aktivní Mozol vybojoval zdánlivě ztracený míč,uvolnil Staška,ale brankář Křížek byl na místě a po jeho zákroku kope Lipina jeden ze svých mnoha rohů ! Mozol z něho nachází kapitána Literáka,ten ač tísněn obranou Dynama se k míči dostává,ale zahrává rukou a rozhodčí Adreleánu přísně vytahuje žlutou kartu. Ve 13.minutě se odhodlal Žídek k velkému průniku přes půl hřiště,ale jeho dobře mířená střela končí díky obráncům hostů opět v zámezí a Mozol zahrává další roh. V 15.minutě už se fanoušci ve Stovkách nadechují k zakřičení „gól“,ale hlavička Taliána končí na tyči a dorážka Staška v rukavicích hrdiny utkání Křížka ! Ve 21.minutě snad poprvé v tomto druholigovém ročníku předvádí Prepsl nejistý zákrok po střele Linharta a Klesa po dorážce posílá Dynamo do nezaslouženého vedení 0:1 ! Branka v naší síti ( po 291 minutách ) trochu náš tým přibrzdila a hostům dala křídla,ale pouze Klesa se ve 42.minutě hlavou prosazuje,jenže Prepsl je připraven. V nastaveném čase se k trestňáku za hranicí pokutového území postavil Mozol,jeho dobře mířená střela k zoufalství domácího publika končí na břevně a v poločase prohráváme 0:1.
              Na krajně nepříznivý stav pro naše barvy reaguje trenér Duhan střídáním a měníme rozestavení z 4-1-4-1 na ofenzivní 4-4-2 . Nevýrazného Kmoníčka nahrazuje Prokeš ! Lipina se od 46.minuty nadechuje k vyrovnání, Prokeš střílí z 20 –ti metrů na Křížka,ale ten dál drží čisté konto . To co se stalo v 50.minutě se stát nemělo , Žídek zbytečně fauluje v „16“ a je bohužel právem nařízená penalta,kterou s velkou dávkou štěstí s pomocí obou tyčí proměňuje Machovec 0:2. Po obdržené brance se náš tým nevzdává,přišpendluje Budějky před svou šestnáctku a hraje se prakticky na jednu branku ! Po dvou výborně kopnutých rozích Zapalače se k zakončení dostává dvakrát Literák,ale Křížek má svůj den ! V 56.minutě trefuje střelou z dálky Zapač břevno, na trefené tyčky a břevna vedeme 3:0,ale na branky je to stále 0:2. A stav 0:2 trvá i po střelách Prokeše,Švrčka,Zapalače a střídajícího Soukupa ! Co je to platné , že za předvedenou hru jsme si zasloužili minimálně remizovat,ale když dáme za 8 jarních utkání pouze jednu branku tak nemůžeme pomýšlet na lepší než současné 13.místo a hrozba sestupu je tu bohužel stále ! O vylepšení jarního sedmibodového ( za 1 vstřelenou branku je to až dost ) zisku se musíme pokusit v příštím kole v Ústí a pokud zopakuje dnešní výkon tak určitě nejsme bez šance !
Martin Blahuta : „ Bodově jsme sice vyšli naprázdno,ale herně to bylo fantastické ! Konečně zahrál Zapalač,bylo ho plné hřiště, Prokeš hru výrazně oživil ! Nastřelit dvakrát břevno,jednou tyč,vypracovat si řadu šancí a ve druhém poločase nepustit asi budoucího ligistu do hry , zaslouží uznání a poděkování všem hráčům ! V dnešním utkání tak můžeme mluvit jen o smůle , snad jsme si jí už definitivně vybrali a v Ústí zase zabodujeme !
 
Z WEBU FANOUŠKŮ : 
Necelých tři tisíce oficiálně nahlášených diváků. Leckdo by možná čekal na takového soupeře jakým jsou České Budějovice návštěvu vyšší. Předlouhá domácí série bez vstřeleného gólu ale není pro občasného návštěvníka tou nejlepší pozvánkou. Nicméně ti co dnes nepřišli, mohou litovat. Lipina předvedla snad nejlepší výkon od 10. srpna loňského roku, kdy jsme doma porazili Karvinou 4:1. Gólově to bohužel opět nevyšlo. Ale dvě trefená břevna, jednou tyč, spousta šancí, při kterých se zaskvěl gólman hostů Křížek a hlavně rychlý kombinační fotbal, to všechno gólový půst fanouškům tentokrát vynahradilo! 
 
Z WEBU MFK F-M .... Z WEBU Č.BUDĚJOVIC .... Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU ....
ROZHOVOR S BRANKÁŘEM KŘÍŽKEM ....
FOTOGALERIE .... FOTOGALERIE 2 ....
SOUHRN 24.KOLA ....
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode