24.KOLO OP PALKOVICE : NÁVSÍ 4:1 ( 3:0 )

07.06.2016 15:24

SOBOTA 4.6. 2016 17:00

                                                          PALKOVICE : NÁVSÍ 4:1 ( 3:0 )
Branky:      17. Huška ( Kusý )            1:0
                  22.Valasl ( penalta )         2:0
                  33. R.Merta ( Lesniak )    3:0
                  58.Raszka                        3:1
                  76.Kocúr ( Huška )           4:1
                
Rozhodčí :  Malinovský – Čech, Pánek
Diváci :  88
Smolík  - Galásek, R.Merta, Musil, Magera – Varga, Valas, Huška, Burda – Lesniak, Kusý
Střídání :   51.Lesniak – T.Skurka
                  59.Galásek – Kocúr
                  67. Valas – Habrnal
                  76.Varga – T.Vyvial
                  83. Kusý – Honěk
                 
             Palkovická spanilá jarní jízda pokračovala i proti druhému nejlepšímu týmu jara a taky před 24.kolem 2.týmu OP Návsí! Ti přijeli do Palkovic těsně před zápasem, pouze s 11 hráči a podle toho to taky vypadalo. Naši hráči se soupeři bohužel přizpůsobili a tak toho k vidění moc nebylo!
           V záchranářských pracech se však na krásu nehraje, hraje se na body a ty svěřenci trenéra Blahuty získali až překvapivě lehce po třech brankách v prvním poločase, kdy postupně skórovali v 17.minutě Huška, ve 22 z penalty Valas a po nacvičeném signálu se prosadil ve 33.minutě kapitán R.Merta po skvostně zahraném trestňáku bývalého kapitána Lesniaka. Palkovice mohly i zopakovat poločasový stav z Mostů 4:0, jenže v průběhu poločasu zahodili své šance postupně 2x Burda, Huška a Lesniak! Hosté nepotvrdili svou jarní formu a za celou první půli se zmohli jen na závar před branou pozorného Smolíka v 16.minutě za stavu 0:0, poločasový stav 3:0 tak určitě potěšil palkovické ochozy, ty však stále nejsou tak naplněny jak by si Huška a spol za jaro zasloužili.
           Ve druhém poločase se tleskalo jen když trenér Blahuta 5x střídal ( potleskem byli oceněni střídající hráči ) , „vzrůšo“ bylo jen při šancích Vargy, Habrnala ( Tonda za 23 minut měl 3 střelecké pokusy a z toho jednou trefil hlavou břevno), zklamání z čestné branky hostů v 63.minutě z kopačky Raszky! A tak jedinou gólovou radost měl na svědomí střídající Kocúr, který si narazil v 76.minutě o tyč a stanovil konečné skóre 4:1 pro stále nezachráněné Palkovice.V tabulce jsme se dostali už i před Nošovice, ale porážka u nich ve 14.kole mrzí o to víc, mohlo být už téměř hotovo! Definitivní záchranu tak můžeme potvrdit v neděli v Hrádku, ale díky nejistotě v Kozlovicích a Hukvaldech ( vzájemný zápas vyhrály Kozlovice 3:1 ) stále hrozí sestup do OS až třem týmům a tak to vypadá, že se bude rozhodovat až v posledním kole doma už z jistým sestupujícím a tím jsou po porážce 7:1 v Bukovci Janovice!
Martin Blahuta:“Můžu být po posledních třech kolech nespokojen, když jsme získali 9 bodů při skóre 15:6?! Určitě ne, jen mě trochu mrzí dnešní výkon, ale chápu, že hrát od prvního jarního kola pořád jen na vítězství je psychicky strašně náročné, ale kluci to zvládají perfektně a patří jim za to můj dík a veliký obdiv! Moc bych si přál, aby bylo už po Hrádku rozhodnuto o naší záchraně, už jsem z těch stresových situací totálně grogy! Před jarem jsem si tajně přál získat 21 bodů, máme jich už 22 a celkově 29 a pořád to k…. nestačí!

ROZHOVOR S PŘEDSEDOU ODDÍLU JOSEFEM BÍLKEM

 1.Předsedo po podzimu byly Palkovice poslední se 7 body a všichni pasovail Váš tým jako jistého sestupujíciho do OS ! Ale jaro je úplně jiné, zhodnoťte podzim i jaro .

Podzim byl opravdu katastrofální. Troufám si říct, že něco takového jsem ještě nezažil. A to je co říct, protože s Palkovickým fotbalem žiju 50 let. Těch příčin podzimního výpadku je asi více (zranění a forma klíčových hráčů, absence gólmana Smolíka, laxní přístup některých k fotbalu obecně, absence fotbalového štěstí, atd.). Ta otázka, že všichni nás považovali za jistého sestupujícího - s tím moc nesouhlasím. Já i možná někteří další, jsme věřili, že na jaře se to musí otočit. Ten fakt, že po podzimu jsme měli na kontě jen 7 bodů byl ale děsivý. Děkuji proto nyní na dálku Dobraticím, že s panem Blahutou po podzimu ukončili spolupráci. Pan Merta totiž nechtěl dál trénovat družstvo mužů. Měli jsme možná jednu, nebo dvě možnosti, jak situaci řešit, ale kdo půjde s krkem na špalek v takové situaci? V Palkovicích je sice plno „odborníků“, kteří nejlépe vědí, jak se to má dělat. Ale končí to jenom kecama u piva. Jsem proto velice rád, že po určitém přemlouvání jsme se s panem Blahutou pro jarní část sezóny 2015-2016 dohodli na spolupráci. A v tu chvíli – někdy v polovině listopadu, jsem 100% věřil, že se záchrana podaří. I když jsme jaro zahájili v Nošovicích debilní porážkou, dostavily se výsledky pomalu a později. Velice cenná výhra na Ostravici nastartovala sérii vítězství a tím i posun z posledního místa v tabulce na zatím 12 příčku. Ani teď hlavně po úspěšných zápasech s Oldřichovicemi a v Mostech není nic jistého (hlavně díky Hukvaldům a Kozlovicím), ale nesmíme zbytečně panikařit a postupovat postupně v klidu zápas od zápasu. Nechci chválit jednotlivce, protože ten kdo chodí na fotbal pravidelně, ten rozdíl mezi podzimem a jarem vidí. Štve mě však stále stejná věc – a to je přístup některých, především mladých k tréninkům i utkáním. Protože kdyby tomu fotbalu dávali jen 10% toho co Martin Blahuta, tak by s muži v Palkovicích nebyl problém. Tímto chci trenérovi Blahutovi za všechny hráče i funkcionáře poděkovat a tajně doufám v prodloužení spolupráce alespoň ještě na podzim. Moc bychom si to přáli !!!!!!!!

 2.Věříte tedy ,že se Palkovice dokáží zachránit ?

Momentálně to není žádné hrdinství věřit v záchranu, i když není stále nic jistého. Vítězství s Návsí, které hraje na jaře výborně, by byl další krok k jistotě záchrany. Protože musím připomenout ještě jednu věc, v letošním roce v červenci uplyne 85 let od založení kopané v Palkovicích. A oslavit to sestupem, to by asi nebyla ta vhodná oslava !

3 Palkovice ještě čekají do konce soutěže 3 kola, kolik získáte bodů a zatipujte si výsledek dnešního utkání s Návsí ?

 Věřím, že tolik, kolik bude potřeba k obsazení minimálně 11. místa v tabulce. Tipovat výsledek Palkovic je jako pohled do křišťálové koule, ale musíme vyhrát a oplatit soupeři podzimní porážku.

FOTOGALERIE ....

24. kolo -  4.6. - 5.6. 2016 17:00

    Baška -   Metylovice       nezahájen delegace
    Chlebovice -   Oldřichovice       nezahájen delegace
    Ostravice -   Mosty       nezahájen delegace
    Palkovice -   Návsí       nezahájen delegace
    Lískovec -   Hrádek       nezahájen delegace
    Bukovec -   Janovice       nezahájen delegace
    Písek -   Nošovice       nezahájen delegace
                                              TABULKA PO PODZIMU A PO 24.KOLE


              BUDOUCNOST A PERSPEKTIVA V PALKOVICÍCH JE VELKÁ .... !
         DOROST PALKOVIC OBSADIL V OP 2.MÍSTO - GRATULUJEME !


 

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode