27.KOLO MFK F-M : MOST 3:0 ( 1:0 )

22.05.2014 20:45

NEDĚLE 18.5.2014 16:00 - ODLOŽENO

STŘEDA 21.5.2014 17:30

MFK F-M - MOST 3:0 ( 1:0 )
VIDEO ....
DĚKOVAČKA ....
Z VÍTĚZNÉ KABINY ....
Branky: 14. vlastní ( Prokeš )         1:0  
             77. Zapalač( trestný kop) 2:0  
            90.+1 Milunovič ( Prokeš ) 3:0   
Rozhodčí: Adámková - Dobrovolný, Hájek
ŽK: Švrček, Staško, Milunovič - Veselý, Ba, Jan Procházka
ČK: 20. Charuza (Most)
Diváci: 2 212.
MFK F-M : Prepsl - Švrček, Uvíra, Literák,Schroner - Talián, Mozol (66. Kmoníček),Žídek ( 68. Korneta) , Zapalač - Staško (74. Milunovič), Prokeš. Trenér: Duhan.
Most: Divkovič - Johana, Charuza, Jan Procházka, Řehák - Šlapák, Ba (68. Rosendo), Veselý, Tomeček (54. Jakovljevič) - Koudelka, Jiří Procházka (84. Redžič). Trenér: Raszyk.
 
V úvodu utkání bylo až příliš znát,že oba celky si zajistily s předstihem druholigovou příslušnost i pro příští ročník.Už v 7.minutě Zapalačovu lehkovážnost  při bránění nepotrestal mostecký Šlapák – jeho volej mířil mimo tyče. Ve 14.minutě se na nás usmálo štěstíčko,Prokešův polocentr ,polostřelu tečoval jeden z hostujících zadáků do sítě a Lipina vede 1:0. Hlasatel Jindřich Kopecký sice nahlásil za střelce branky Hynka Prokeše,ale v zápise je bohužel pro našeho kanonýrka uvedena branka jako vlastní a tak Hynek dál zůstává na 8 vstřelených brankách. Další okénko v naší bezstarostné obraně nepotrestal v 15.minutě Tomeček,Prepsl jeho nepříjemný střelecký pokus „lapil“ ! Ve 20.minutě se do gólovky řítil všudybyl Prokeš,Charuza zatáhl za záchranou brzdu, a „průvodčí“ Adámková trestala červenou kartou ! Početní výhodu mohl z trestňáku využít Zapalač,ale jeho střela byla nepřesná a hlavně ležérně zahraná ! Ve 24.minutě se ocitli zelení ve třetí šanci utkání,ale Řehák si vylámal zuby na opět skvělém Prepslovi ! Naši fanoušci si znova mohli zakřičet GÓÓl ve 27.minutě,ale Prokeš se zachoval trochu sobecky a z příležitosti,která volala po gólové přihrávce sám trefuje jen boční síť. V tomto utkání „spalovač“ šancí Prokeš po geniálním přistrčení Švrčka opět selhal a tak ve 41.minutě svítí na světelné tabuli stav 1:0. Závěr poločasu nebyl ideální pro kardiaky , ve 42.minutě totiž po velmi přísné penaltě trefuje Jan Procházka tyč a z následného brejku připravuje Mozol míč pro Prokeše jako na zlatém podnosu,ale Hynek si na jaře netyká s koncovkou a z tribuny se ozývají hlasy „střídej ho“ !
Druhá půle je z naší strany vynikající,,Prokeš pochopil,že se střelecky dnes neprosadí a tak se převtělil v nahrávače,jeho centr si našel cestu k Zapalačovi,který úžasným volejem vyprášil rukavice brankáře Divkoviče . V 57.minutě po akci Prokeš – Staško, Talián míří z dobré příležitosti nad. O minutu později Literák dloubákem nachází Staška,ale ten řeší další gólovku nepochopitelně a stav 1:0 bohužel trvá ! V 65.minutě už Staško trefuje přesně,ale AR1 Dobrovolný mává ofsajd a „rozhodčí“ Adámková branku neuznává. V rozmezí 8 minut musíme třikrát střídat,ne zcela zdravého Mozola střídá Kmoníček,po nešetrném zákroku Ba Tidiane Djiby je odnesen ze hřiště s tržnými ranami hrdina utkání z Hradcem Žídek,kterého nahrazuje idol místních mladých fanynek Korneta a z další tržnou ranou opouští hřiště Staško,a na plac vybíhá srb Milunovič ! Tvrdá hra Mostu je zákonitě potrestána ,v 77.minutě zahrává před pokutovým územím rukou zadák hostů a Zapalač tvrdou nekompromisní střelou zvyšuje na uklidňujících 2:0 pro MFK F-M ! Diváci ženou naše výtečně hrající borce k dalším brankám, v 89.minutě ještě Prokeše fantasticky vychytal Divkovič,ale v nastaveném čase už Milunovič upravuje na konečných a zasloužených 3:0 – BRAVO ! Že by úvod a závěr FNL patřil Lipině ? Zda tomu tak bude, uvidíme už v sobotu,kdy v Praze změříme síly s Vltavínem. 
Martin Blahuta : „Rozjížděli jsme se pomalu,ale v závěru jsme již excelovali ! Vítězství mohlo být výraznější,ale koncovka Hynka byla dnes žalostná.Jsem rád,že se střelecky prosadil Petr Zapalač,už si to taky zasloužil. Ve zbývajících třech zápasech věřím v zisk devíti bodů a posun na 8.příčku ve FNL !“
 
WEB DENÍKU ....
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode