28.6.2014 FK POHRONIE : MFK F-M 0:6 ( 0:3 )

11.07.2014 17:33

SOBOTA 28.6.2014 17:00

FK POHRONIE - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  0:6 (0:3)
 
Branky: 61. a 88. Uškovič, 2. Prokeš, 9. Mozol (pk), 33. Očenáš (vlastní), 74. Kovařík
 
1.poločas : Mihálek - Schwarcz, Uvíra, Literák, Palko - Žídek, Ďurica - Šigut, Mozol, Zapalač - Prokeš.
2.poločas : Prepsl - Ilko, Korneta, Coufal, Švrček - Talián, Schroner - Nahi, Uškovič, Abdulay - Kovařík. Trenér: Milan Duhan.
 
 
Druhý přípravný zápas, ve kterém trenér Duhan zkoušel opět několik nových tváří, nemohl začít lépe. Z hrací doby uplynula pouhá minuta a čtvrt, když se před vlastní šestnáctkou opřel při odkopu do míče Zapalač, stopeři Pohronie jej trestuhodně nechali propadnout a před Prokešem už byl pouze jediný úkol - nenechat se z poloviny hřiště chytit vracejícími se zadáky soupeře a pak přesně zakončit. Náš kanonýr vše udělal na jedničku a Lipina se dostala do brzkého vedení - 0:1 .
 
Soupeř se z nepříznivého vývoje chtěl rychle otřepat, jenže v 9. minutě přišel faul na Prokeše v pokutovém území a pískala se penalta. Tu zprvu chtěl kopat natěšený kanonýr Valcířů, nakonec ale přenechal Prokeš míč Mozolovi. Ten pak následně poslal míč přesně k pravé tyči Packovy brány - 0:2 . 
 
Pohronie (což je klub vzniklý spojením dvou týmů Žiar nad Hronom a Dolná Ždaňa) poprvé o sobě dalo vědět v 18. minutě, kdy nepříjemnou střelu Orolina vyrazil s klidem chytající Mihálek. Odchovanec z Dolného Hričova o sobě dal nejvíce vědět po půlhodině hry, když na brankové čáře zneškodnil tutový gól domácímu kapitánovi Páleníkovi . Z následné dorážky pak pálil Grsgáň nad. Tady platilo osvědčené pravidlo nedáš-dostaneš. Valcíři totiž rychle rozehráli, míč se dostal až před branku soupeře a po centru agilního Prokeše si Očenáš nešťastně vstřelil vlastní gól - 0:3.
 
Do druhé půle poslal trenér Duhan zcela odlišnou jedenáctku. Na place se tak objevili slovenští fotbalisté Dušan Uškovič (Prievidza, Rimavská Sobota, Bánská Bystrica, Michalovce, Hradec Králové) a Pavol Ilko (MŠK Žilina, Dukla Praha), z daleké Pobřeží slonoviny zkouší štěstí u nás záložníci Nahi a Abdulay. A právě spolupráce Uškoviče s Kovaříkem přinesla další góly v soupeřově síti. Ještě než ale tihle dva začali pálit ostrými, zachránil v 53. minutě Švrček dobrým postavením jistému gólu. To když domácí Adam poslal míč z trestného kopu přesně do šibenice Prepslovy brány, ale na poslední chvíli couvající Švrček míč nakonec odhlavičkoval na rohový kop. V 60. minutě nejprve hasil chybnou malou domů domácí gólman Križma skluzem na brankové čáře, vzápětí brankář Pohronie zneškodnil táhlou střelu Švrčka. O minutu později už ale vytáhlý gólman soupeře kapituloval z kopačky Uškoviče - 0:4. V 74. minutě dostal náš soupeř nepopulárního "bůra". Uškovič vysunul z poloviny hřiště do brejku Kovaříka a ten trefil přesně k tyči - 0:5. Konečnou podobu výsledku pak dal v 88. minutě Uškovič, který stál na konci krásné kombinační akce Nahi - Kovařík - Uškovič - 0:6.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode