28.KOLO MOST : MFK F-M 3:2 ( 0:1 )

20.05.2015 07:14

NEDĚLE 17.5.2015 16:00

FK BANÍK MOST - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  3:2 (0:1)
Branky: 13.Mehremić ( Zapalač ) 0:1
             60. Reintam (vlastní)     1:1 
             71. Kurtaj                       2:1  
             81. Hanzlík                     3:1 
             90 + 1 Hykel                   3:2 
Rozhodčí: Jech - Kotalík, Kožár. 
ŽK: Chábera, Veselinovič, Kurtaj - Hykel, Zapalač (4 ŽK - stop na derby), Ilko (4 ŽK - stop na derby).
Diváci : 76 ( počítal to Ondra Prepsl a z toho 6 nas... kotelníků Lipiny ) !
Most: Porcal (Mandous – Řehák (84. Koukal), Běloušek, Šural (46. Fall) – Jan Procházka – Hanzlík, Kurtaj, Veselinovič, Chábera – Jiří Procházka, Koudelka (49. Wermke). 
MFK F-M: Mihalek - Švrček, Literák, Reintam, Mehremić - Ilko, Talián, Hykel, Zapalač - Matúš (26. Staško), Jurišić (63. Vaněk). Trenér: Karel Orel.
 
Tři kola před koncem soutěže bylo o osudu obou mužstev rozhodnuto. Kdysi ligový Most sestupuje do ČFL a Lipina je sice zachráněna, ale spokojenost ve Frýdku-Místku letos určitě nepanuje.
Před snad vůbec nejslabší druholigovou návštěvou (možná jen stovka fanoušků - z toho 6 lipinských kotelníků) se nehrál ani divizní fotbal. V 10. minutě to bylo na rohové kopy 1:1 a na šance 1:0, ale Mihalek po rohu domácích na brankové čáře zabránil jistému gólu. O tři minuty později našel Zapalač z trestného kopu hlavu Mehremiće a hosté se ujali vedení 0:1. Domácí, usilující o první jarní body, se snažili o vyrovnání, jenže střela Hanzlíka z 16. minuty nemohla pozorného Mihalka překvapit. Ve 27. minutě odstoupil ze hry zraněný hrdina z domácího utkání s Ústí Martin Matúš, kterého tak v útoku nahradil Honza Staško. Přestože jsme opět hráli na dva útočné hroty, tak náš útok prakticky po celé utkání neexistoval. Ve 28. minutě už to mohlo být rozdílem dvou branek, ale to by Zapalačův samostatný únik nesměl skončit nepochopitelně na tyči Mandousovy branky. Ihned z protiútoku nastřelili Mostečtí břevno naší branky. Do poločasu už toho k vidění příliš nebylo, jen Ilko ze třiceti metrů parádně protáhl domácího gólmana. Do kabin se tak šlo za našeho jednobrankového vedení.
Druhé dějství začalo pro Lipinu další ztrátou pro derby s Třincem, když se vykartoval Zapalač. Po hodině hry je srovnáno, když si po rohu dal vlastní branku Reintam. Nespokojený trenér Karel Orel podruhé v utkání střídá, když v 63. minutě Jurišiće narhazuje Vaněk. Zelenočerní hráči Mostu v 71: minutě otáčejí průběh utkání Kurtajem - 2:1. A v 81. minutě je ještě hůř. Další jarní hrubka brankáře Mihalka je potrestána Hanzlíkem - 3:1. Pět minut před koncem zápasu se pro následné derby vykartoval i záložník Ilko. V 86. minutě ještě střídající Koukal mohl navýšit skóre, ale jeho pokus ze standardky bravúrně vytlačil na roh Mihalek. Svou chybu u třetí branky to ale mohlo těžko omluvit. V nastaveném čase ještě mladíček Hykel snížil na konečných 3:2 a Most tak získal své první jarní body. To se prostě nemělo stát! Výsledek a výkon je tou nejhorší pozvánkou na nedělní derby s Třincem. Navíc do derby nebudou moci nastoupit vykartovaní Žídek, Zapalač a Ilko. Když k nim přidáme dlouhodobě zraněné Justa s Bellem, navíc otazník bude celý týden viset nad Matúšem - bude to náročné. Snad zpackanou sezonu završíme domácím vítězstvím nad soupeřem, kterého jsme neporazili už několik let.
Martin Blahuta : "Omluvit se všem fanouškům a lidem kolem frýdecko-místeckého fotbalu můžeme jen částečně vítězstvím nad Třincem a ani to, nevím, jestli bude vůbec stačit. Už ať je tato sezona za námi. Utkání v Mostu snad ani nelze komentovat! 
 
NEZAPOMENEME NA STRAŠMÉ JARO  2015 A PO UTKÁNÍ S TŘINCEM SE VŠICHNI ( FUNKCIONÁŘI, REALIZAČNÍ TÝM, HRÁČI, FANOUŠCI ) SEJDEME A UKONČÍME SEZÓNU 2014/15 JAKO LONI .... ?
 
Z WEBU MOSTU .... Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU ....
SOUHRN 28.KOLA .... A ....
FOTOGALERIE ....
 
ACH JO TO JSOU NA JAŘE VÝSLEDKY !
 
A LOŇSKÉ JARNÍ VÝSLEDKY 
ALE PŘESTO MUSÍME DRŽET POHROMADĚ !
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode