28.KOLO VLTAVÍN : MFK F-M 2:2 ( 1:0 )

25.05.2014 12:45

Sobota 24.5.2014 10:15

Vltavín - Frýdek-Místek 2:2 (1:0)
Branky: 45. Podzimek                  1:0
              63. H. Prokeš ( Soukup ) 1:1
              77. Škorvánek                 2:1
              88. Zapalač ( Talián )      2:2
Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Černý
ŽK: Schroner, H. Prokeš
Diváci : 98 ( z toho 20 z Frýdku - Místku )
Vltavín: Čaba - Hájek, Bureš, Komárek, Pozníček - Podzimek, Mařík, Čermák, Valíček (66. Pávek), Očovan (89. Láncz) - Krimlák (64. Škorvánek). Trenér: Knížek.
Frýdek-Místek: Prepsl -Švrček ,Literák, Uvíra, Schroner (78. Milunovič), -Kmoníček (46. Korneta), Mozol, Talián, Zapalač - Staško (59. Soukup), H. Prokeš. Trenér: Duhan.
 
           Do Prahy odjel tým trenéra Duhana bez zraněných hráčů Žídka,Palka,Coufala,Kovaříka, dlouhodobě zraněného Vašendy a vykartovaného Cigánka.Patnácti bodový rozdíl mezi oběma týmy nebyl vůbec v utkání znát , domácí smířeni se sestupem začali aktivněji a ve 12.minutě po centru Podzimka se hlavou málem prosadil kapitán Krimlák . Ve 24.minutě Mařík předložil míč do miliónové šance opět Krimlákovi,ale ten nepochopitelně přestřelil.A lipinští hráči ne a ne se poučit,ve 28.minutě další výborná kombinace Vltavínu končí rohem,když Schroner s vypětím všech sil zastavuje další gólovou přihrávku na Krimláka. Až ve 30.minutě se dostávají ke slovu bílomodří,to Zapaláčův roh trefuje Literák hlavou vedle, za třicet minut to je opravdu málo na tým ,který v předešlých kolech smetl Hradec a Most ! Ve 35.minutě zbytečně ztratil míč Kmoníček ,ale naštěstí agilní Podzimek netrestá další chybu Lipiny v defenzivě ! A světe div se ,ve 38.minutě se dostávají hosté do druhé „jaké-také“ příležitosti,dobře zahraná standartka Zapalače nachází hlavu Literáka,který míří dobře ,ale brankář Čaba vytěsňuje na roh,ale ten se nezahrává, protože světe div se podruhé,je máván ofsajd,který mohl vidět jen pomezní Mokrusch ! Když už to vypadá,že přežijeme katastrofální první půli bez ujmy tak v čase 44:20 se po zásluze domácí po brance Podzimka radují z poločasového vedení 1:0.
            Do druhé půle už nenastupuje Kmoníček,kterého nahrazuje Korneta a přebírá po Talianovi post defenzivního záložníka, který se posouvá na svůj tradiční flek prvého halfa.Druhá půle je z naší strany jiné kafe, v 56.minutě mohlo být srovnáno,spolupráci našich hroťáků Staška a Prokeše, ještě brankář Čaba zneškodňuje a zahrává se další roh,po kterém kanonýr Prokeš jen lehce hlavou lízl míč ,ale Ćaba je znovu na místě. Po hodině hry střídá Staška Soukup a to se ukazuje jako dobrý tah, už v 62.minutě Soukup připravuje laskominu pro Hynka Prokeše a je srovnáno na 1:1. Už za 2 minuty se spolupráce „oblíbenců kotle“ vyměňuje, Prokeš vrací gólovou přihrávku Soukupovi,ten chytrým dloubákem překonává Čabu,ale na brankové čáře ho zastupuje Komárek a stav 1:1 už teď bohužel trvá ! V 73.minutě zakončuje svůj brejk Prokeš střelou mezi tyče,ale brankář Čaba znova vytěsňuje na roh ! Hraje se fotbal nahoru dolů, oba týmy myslí především na útok a 75.minutě spaluje Krimlák svou třetí tutovku v utkání !Jenže v 77.minutě už zase domácí vedou,nejlepší hráč na hřišti Podzimek po skrumáži prostřeluje Prepsla 2:1 ! Ihned po brance střídáme, obránce Schronera střídá Milunovič a začíná naše hra vabank ! Naštěstí není hned třikrát potrestána , rozmezí šesti minut spaluje Mařík své dvě šance a Očovan jednu ! A domácí jsou dvě minuty pře koncem utkání potrestáni,Taliánův centr podběhl do té doby hrdina utkání brankář Čaba a Zapalač z těžké pozice srovnává na konečných 2:2 a tak potvrzujeme pověst remízového krále, je to už desátá plichta ve FNL ! V sobotu už od 16:00 přivítáme v posledním domácím utkání Petrželovu Vlašim a tak neváhejte a přijďte se s našimi hráči rozloučit v co největším počtu,určitě si to i přes dnes nepříliš povedené utkání zaslouží ! 
 
JAK TO VIDĚL WEB. FANOUŠKŮ
Velice špatný výkon Lipiny v první půli potrestal domácí Vltavín pouze jedním gólem. Ve druhém poločase se role obrátily. Hynek Prokeš srovnal a v zápětí mohl Petr Soukup dostat Lipinu do vedení. Nepodařilo se a naopak v posledních 15 minutách to byli opět domácí, kteří byli aktivnější. Vstřelili vedoucí branku a měli další šance na zvýšení náskoku. To se jim naštěstí nepodařilo a naopak v závěru srovnal po centru Erika Taliána Petr Zalapalač na konečných 2:2. Zápas si v Praze nenechalo ujít 20 fanoušků z FM!
 
Z WEBU FNL .... Z  WEBU MFK F-M .... FOTOGALERIE ....  ROZHOVOR S PETREM SOUKUPEM .... SOUHRN 28.KOLA ....
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode