29. KOLO MFK F-M : FK FOTBAL TŘINEC 1:3 ( 1:2 )

08.06.2013 15:42

Sobota 8.6.2013 10:15

MFK F-M : FK FOTBAL TŘINEC 1:3 ( 1:2 )
Branky:  8. Bačík ( Mozol ) 1:0
             23. Hupka            1:1
             45. Čtvrtníček       1:2
             67. Čtvrtníček       1:3
 
FM: Hlaváč - Švrček, Korneta, Žídek, J. Prokeš - Pešek (46. Gulajev), Mozol, Literák, Ceplák - Teplý, Bačík (69. Skotnica). Trenér: Milan Duhan
Třinec:   Lipčák - Joukl, Hupka, Švec, Eismann - Matoušek (88. Samek), Motyčka - Malíř, Čtvrtníček, Juřena (82. Klimas) - Gavlák (77. Kyselý). Trenér: Miroslav Kouřil
 
Utkání před 2460 diváky začalo pro Lipinu skvěle,v 8.minutě zahrál Mozol skvěle trestný kop,hlavičkář Žídek lehce lízl míč a Bačík dokončil dílo 1:0 ! Jenomže to samé dokázali i hosté,nejlepší hráč na hřišti Eismann posadil míč na hlavu Hupkovi a zcela osamocený stopér Třince srovnává na 1:1 a téměř druholigové utkání začíná prakticky znova ! Ve 26.minutě napřahuje ke střele bývalý hráč Třince Pešek,ale jeho střela těsně míjí svatyni Lipčáka ! A v závěrečných sekundách prvního dějství se stalo to co se nemělo stát : Malíř našel opět zcela nekrytého spoluhráče Čtvrtníčka a ten hlavou dává gól do šatny 1:2 !
Trenér Duhan v poločase přeskupuje řady,místo Peška posílá na hrot Gulajeva a v útoku mu sekundují Teplý i Bačík ! Aktivita je na frýdeckých kopačkách, v 51.minutě po centru Teplého posílá Ceplák hlavou nad třinecké zařízení.V 62.minutě mohlo být srovnáno,po parádní akci po ose Mozol – Švrček – Gulajev se posledně jmenovaný k zakončení nedostává, v cestě mu stojí Švec. A bohužel pro frýdecko-místecké fanoušky přichází v 67.minutě další rána a ta je už rozhodující, Čtvrtníček překonává Hlaváče 1:3. Ikdyž domácím nelze upřít snahu, v šancích se ocitávají Literák a Gulajev,jenže zkušení hosté si cenné vítězství pohlídali a je třeba sportovně přiznat,že právem postupují do NFL ! Ale taky je třeba uznat sílu MFK F-M, Lipina pod vedením trenéra Duhana získala v loňské sezóně 63 bodů a letos zatím 61 ! A kdo ví ,jak by se dnešní utkání vyvíjelo,kdyby Lipině nechyběl vykartovaný Coufal a zraněný a v posledních zápasech výborně hrající Talián. Loučení opět se stříbrnou sezónou proběhne už v úterý 11.6 v 16:30 v Břeclavi,ale nás bude zajímat i pondělí,kdy HFK Olomouc oznámí zda se přes údajné finanční problémy přihlásí do NFL či nikoliv ! A tak šance na druhou ligu tak ještě žije ! 
 
Před utkáním ....                                           Fotogalerie ....                                 O HFK Olomouc ....
A ještě jednou před utkáním ....                    Fotogalerie Jana Smékala ....           O HFK Olomouc 2 ....
A jak to viděli na on -line ....                         Z webu Třince .... 
Výsledkový servis 29.kola ....
 
Jak to viděl web. fanoušků :
MSFL dnes měla na programu velké finále. Do Stovek přijel k okresnímu derby vedoucí tým tabulky Třinec. Hosté přijeli dvě kola před koncem se čtyřbodovým náskokem, takže možnost ohrozit jejich první místo byla spíše teoretická než reálná. Přesto bylo na zápas zvědavo dva a půl tisíce diváků.
Hosté začali hned od úvodu náporem. Jenže udeřilo na druhé straně. Hned první pobyt na soupeřově polovině Lipina zakončila gólem, když míč po standardní situaci dotlačil do branky Martín Bačík. 1:0! Bohužel k dalšímu ohrožení Lipčákovy branky jsme se kromě pokusu Radka Gulajeva v závěru utkání nedostali. Třinec byl lepším týmem a zejména levý obránce Eismann jezdící po lajně nahorů dolů zásoboval útočníky skvělý centry. Po těch padly také oba góly hostů. Ve druhém poločase Třinec zvýšil své vedení a závěr zápasu v pohodě zvládl.
Nezbývá než Třinci gratulovat. Po roce se vrací zpět do druhé ligy. My budeme čekat na pondělní tiskovou konferenci v Holici. Ta rozhodne o tom, jestli si derby, tentokrát již druholigové, zopakujeme i v příští sezóně.
 
 
 
 
 
                                                                                                                    
 
 
  
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode