3.KOLO MFK F-M : MFK OKD KARVINÁ 4:1 (3:0)

11.08.2013 20:00

SOBOTA 10.8.2013 17:00

MFK FRÝDEK MÍSTEK : MFK OKD KARVINÁ 4:1 ( 3:0 )
Z POŘADU DOHRÁNO ( od 33 minuty ) ....
VIDEOREPORTÁŽ Z UTKÁNÍ ....
VIDEO MFK F-M ....
Z VÍTĚZNÉ KABINY ....
 
Branky : 4.H.Prokeš ( Šrom ) 1:0
            12.Mozol ( Lukáš )     2:0
            40.Vrťo ( Šrom )       3:0
            52.Vrťo ( Lukáš )       4:0
            69.Literák ( vlastní )  4:1
Diváci : 5820 !
Rozhodčí: Nenadál - Mokrusch, Fišer.
ŽK: Hottek, Pavelka, Eismann, Ciku (vš. Karviná).
 
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Literák, Žídek, Silveira - Vrťo, Mozol, Vašenda, Šrom (84. Dobrovolný) - H. Prokeš (89. Korneta), Lukáš (57. Soukup). Trenér: Milan Duhan.
 
Frýdecko-místecká euforie pokračuje,po třetím kole 2.ligy je MFK Frýdek-Místek na prvním místě se 7 body a skóre 10:3 ! 
MFK Karviná byla v tomto derby určitě favoritem,ale naši borci je předčili ve všech směrech a ovace diváků nebraly konce ! Už ve 4.minutě rychlík Šrom rozjel parádní akci na jejímž konci se na dvakrát prosadil kanonýr Hynek Prokeš a Lipina vede jako před 14 dny už v začátku utkání 1:0 ! Trenér Mazura si musí drbat hlavu,že si našeho střelce v Karviné nenechal ( Hynek byl v Karviné na zkoušku ),protože Prokeš se usadil se třemi brankami v čele tabulky střelců 2.ligy ! A ve 12.minutě Stovky burácejí podruhé,Lukášovu akci zakončuje Mozol a hosté jen kroutí hlavami na jakého soupeře dnes narazili ! Lipinští skvělí fandové ženou naše hráče k dalším útokům,ve 38.minutě ještě dvorní nahrávač tohoto kvalitního utkání Lukáš další branku nepřidává,ale Vrťo po sklepnutí Šroma je už úspěšný a Frýdek vede neuvěřitelných 3:0 ! Další poločas snů v podání bílo-modrých končí stavem 3:0 a diváci právem odměňují frýdecko-místecké hrdiny bouřlivým potleskem ve stoje !
V hostující kabině muselo být asi dusno,ale naděje na zvrat trvala jen do 52.minuty, kdy Lukášúv centr proměnil Vrťo v gól,který by měl obletět v televizi celý svět a určitě bude kandidovat na nejkrásnější gól této sezóny ! A mohlo to být v 56.minutě už 5:0,ale Prokešovu šanci vychytal střídající brankář Pindroch ! Bohužel v 57.minutě musel odstoupit ze hry výborně hrající Lukáš ( zlomený nos ? ) a nahradil ho Petr Soukup. Po hodině hry se v další šanci objevil Prokeš,ale jeho střela končí nad brankou Karviné ! Výborný zákrok si připsal v 65.minutě náš golman Prepsl,ale byl zbytečný,hosté byli v ofsajdové pozici. V 69.minutě se Karviná přece jen dočkala branky,pomohl jí k tomu kapitán Literák vlastní brankou,ale byla připsána Jovanovičovi – 4:1 . Drama odmítnul Ciku,který v 72.minutě trefil pouze břevno. V 75.minutě se ještě Pavelka ocitl v dobré příležitosti,ale naštěstí neměl obuty střelecké kopačky . Závěr utkání už takticky naši zvládli,jen Prepsl vystrašil 5820 fanoušků,když kontroloval centr,který skončil na břevnu ! Naši fanoušci si utkání náležitě užili a mexické vlny se jen tak při utkáních nevidí ! V pátek hrají svěřenci trenéra Duhana ve Zlíně,ale vše nasvědčuje,že budeme hrát prakticky doma,na utkání se vypravují autobusy pro zatím nadšené lipinské fanoušky !
 
Milan Duhan :"Kluci odvedli maximální výkon, takže jsem naprosto spokojený. Všichni hráči dřeli nadoraz, což přineslo výsledek v podobě výhry."
 
Josef Mazura :"Domácí šli od úvodu za vítězstvím, kterého nakonec díky úspěšně zakončeným akcím i dosáhli. Frýdek hrál výborně pozičně a již po první inkasované brance nám bylo jasné, že otočit zápas bude velice těžké. Z prohry se musíme poučit, takto hrát určitě nemůžeme."
 
Martin Blahuta : Hereoický ,bojovný,kvalitní výkon všech hráčů byl zaslouženě odměněn třemi body,posunem na první místo v tabulce a ovacemi diváků,kteří byli opět naším dvanáctým hráčem ! Jestliže budeme v tomto trendu pokračovat tak se budeme pohybovat ve vrchních patrech tabulky a můžeme se dočkat dalších diváckých rekordů ! Do Zlína pojedeme určitě neprohrát,škoda jen že nemůže hrát Michal Šrom ( pro mě nepochopitelný český zvyk,že kmenový hráč nesmí proti svému klubu hrát ! ) ten byl dnes vyjímečný,ale to vlastně byli všichni,je to zážitek být u toho !
 
Před utkáním .... ON-line rozhovor s Daliborem Vašendou .... O našich oporách .... Rozhovor M.Šrom .... V.Mozol ....
Jak to viděl web. MFK F-M .... Jak to viděl web. MFK Karviná ....
Jak to viděl Deník .... Jak to viděl web. FNL .... IDnes .... Fotogalerie J.Smékala ....
SOUHRN 3.KOLA - LIPINA JE PRVNÍ ! ....
 
JAK TO VIDĚL SKVĚLÝ WEB. FANOUŠKŮ
Po Střížkovu jsme doma zdarma na kolotoči svezli také Karvinou! První poločas téměř kopíroval 14 dní staré utkání právě proti střížkovským klokanům. Lipina byla jasně lepší a již ve čtvrté minutě jsme se dostali do vedení zásluhou Hynka Prokeše, který do sítě dorazil svou vlastní střelu. Druhý gól Karviná inkasovala o 4 minuty později než Střížkov. Ve 12. minutě přetavil rychlý protiútok v gól Venca Mozol. Poté se dvěmi střeleckými parádami prezentoval Tomáš Vrťo. Svým druhým gólem v 52. minutě zvyšoval již na 4:0 a o vítězi zápasu nemohlo být pochyb. Z řady dalších šancí se už prosadili pouze hosté, když 20 minut před koncem Jovanovič kosmeticky upravil výsledek na konečných 4:1. Minimálně do nedělního večera jsme se vrátili na první příčku druholigové tabulky!
 
             
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode