4.KOLO FNL VLAŠIM : MFK F-M 0:2 ( 0:0 )

24.08.2014 16:17

SOBOTA 23.8. 2012 17:00

FC GRAFFIN Vlašim:MFK Frýdek-Místek 0:2 ( 0:0 )
 
Branky:  49. Mozol ( přímo z rohu ! ) 0:1
              61. Matúš ( Mozol )              0:2
Rozhodčí: Příhoda - Pilný, Fišer
ŽK: Kučera - Uvíra, Mihálek, Švrček. 
Diváci: 591.
FC GRAFFIN Vlašim: Rondzik - Petrů, Štochl, Simerský, Radoš (29. Hauer) - Janda (52. Průcha), Hronek, Putz, Kučera - Matějka, Jakubov (72. Barák).
MFK Frýdek-Místek: Mihálek - Ilko, Literák, Uvíra, Silveira (69. Švrček) - Žídek - Talián,  Mozol, Pribula (85. Zapalač) - Matúš,Uškovič (54. Halaška)
 
Do Vlašimi odjížděl ( autobus MLK Tours ) tým MFK F-M už s novou posilou Milanem Halaškou , který k nám přišel na hostování ze Zbrojovky Brno . Trenér Goffa však novice ze Zbrojovky nechal pouze na lavičce . Na střídačce zůstali překvapivě i golman Prepsl,železný muž Lipiny Švrček ,Vašenda,Zapalač,Coufal a Gavlák. Obě mužstva byly od prvních minut ofenzivně naladěné , ale v počátku utkání se do šancí dostávali výhradně jen hráči Lipiny.V 7.minutě gólovou šanci přerušil praporek AR1 Pilného,ale stejně Matúš netrefil zařízení . Muž zápasu Mozol zahrával skvěle rohové kopy a po jednom z nich se v 9.minutě mohl prosadit Žídek, ale jeho hlavička těsně minula Rondzikovu branku. A další Mozolův roh nachází v 18.minutě Uškoviče, ale bývalý svěřenec domácího trenéra Petržely (potkali se v Michalovcích) trefuje volejem jen střed brány. Až ve 28.minutě se o slovo přihlásila i Vlašim, po nacvičeném signálu z trestného kopu kapitán Petrů hlavou posílá míč jen o milimetry vedle. Ve 34.minutě se první ostrý druholigový zákrok připisuje Matěj Mihálek,do bezpečí odvrací střelu Jakubova. Ve 38.minutě předvádí domácí brankář Rondzik jeden se svých mnoha nejistých zákroků, střelu Pribuly vyráží jen před sebe, k dorážce se dostává Uškovič, ale tisíciprocentní gólovka končí na tyči! A místo zaslouženého vedení 0:1 mohlo svítit ve 40.minutě na tabuli 1:0, ale Mihálek na brankové čáře zabraňuje jistému gólu. A když ani ve 43.minutě netrestá chybnou rozehrávku Uvíry domácí Hronek,  je poločasový stav 0:0.
Přesto, že se 591 diváků do poločasu branky nedočkalo, museli být fanoušci obou táborů (desítka našich fandů se nechala opět slyšet – díky) spokojeni, hrál se nadprůměrně ofenzivní fotbal. Ve 48.minutě už bylo na lavičce Lipiny veselo, malý velký muž Mozol dává branku přímo z rohu, gólman Rondzik si může sypat popel na hlavu 0:1! V 54.minutě vbíhá na druholigový trávník Halaška  a nahrazuje Uškoviče. Po hodině hry se naši fanoušci u on-line reportáží mohou radovat podruhé. Talián posunul míč na Mozola, ten jako by si vzpomněl na své gala představení ještě z MSFL v Prostějově. Venca prosvištěl kolem obránců Vlašimi a jeho milimetrový centr chladnokrevně zužitkoval Matúš 0:2! Domácí „hecováni“ trenérem Petrželou mohli už za 2 minuty snížit, ale jeden z vlašimských hráčů v šanci selhal. V 66.minutě mohl Mozol opět přímo z rohu zvýšit na 0:3, ale Rondzik se tentokrát k míči dostal. V 69.minutě podruhé v utkání střídáme, Brazilce Silveiru nahrazuje Švrček. V rozmezí 78.-79.minuty si Mihálek připisuje další 2 skvělé zákroky, a tak stále vedeme 0:2. V 83.minutě mohl Mozol upravit na konečných 0:3, jenže po samostatném nájezdu prováhal okamžik ke střele. Závěrečné šance domácích už skvělý Mihálek pochytal, a tak Lipina si zaslouženě odváží 3 cenné body z horné vlašimské půdy. Body teď musíme potvrdit doma proti nováčkovi FNL Kolínu!
 
Vladimír Goffa : video rozhovor ....
 
Martin Blahuta : „ Toto vítězství jsme potřebovali jako sůl ! Nerodilo se lehce,ale je naprosto zasloužené . Mužstvo se každým zápasem zvedá a věřím,že bude stoupat i v tabulce ! Ti co nás po třetím kole pasovali ( zvlášť sportovní redaktor TV Polar ....) na největšího adepta na sestup se škaredě spletli a budou o svém omylu přesvědčeni už i doma proti Kolínu ! Věřím,že se na Stovky zase vrátí pětitisícové návštěvy a že na pohár s Baníkem ( asi v neděli 7.9. ) bude plný dům !“
 
Jan Žídek: „Za výhru jsme moc šťastní, podali jsme zodpovědný výkon a zaslouženě vyhráli. Domácí měli taky nějaké šance,ale myslím,že jsme chtěli vyhrát víc než domácí!! Body musíme potvrdit v utkání s Kolínem a ukázat, že se zlepšujeme zápas od zápasu! Chtěl bych poděkovat našim fanouškům,kteří byli opět skvělí!!“
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si web zdarma!Webnode