5.7.2014 OTELUL GALATI : MFK F-M 2:3 ( 0:3 )

12.07.2014 11:23

SOBOTA 5.7.2014 - Poprad

FC Oțelul Galați - MFK Frýdek-Místek 2:3 (0:3)
Branky: 51. a 59. Cristea - 27. a 32. Uškovič, 37. Literák.
Frýdek-Místek: Prepsl (62. Mihálek) – Ilko, Uvíra (46. Cigánek), Literák (46. Talián), Švrček (46. Palko) – Pribula (66. Vašenda), Žídek, Ďurica (46. Mozol), Zapalač (62. Kovařík) – Uškovič (46. Gavlák), Matúš (66. Švrček). Trenér: Milan Duhan.
FC Oțelul Galați: Vlasie - Marus, Mișelăricu, Ivan, Popescu - Cucu, Avdic - Stoian, Onwuachi, Ilie - Alexandru Tudorie. Střídali: Abraham, Sipovic, Cojoc, Cristea, Murgoci. Trenér: Hans Michael Weiss.
 
Dalším soupeřem Valcířů byl účastník rumunské nejvyšší soutěže - FC Oțelul Galați. Tým, který se v sezoně 2010/2011 stal mistrem ligy, díky čemuž si zahrál také v Lize mistrů, kde ve skupině C narazil na Manchester United, Benficu Lisabon a FC Basilej. V minulé sezoně skončilo Galați na 10. místě.
Německý trenér Hans Michael Weiss vzal v těchto dnech své ovečky na přípravný kemp do slovenského Popradu. V rámci kempu odehrají rumunští fotbalisté několik přípravných zápasů (kromě FM ještě s Tatranem Prešov a Ruchem Chorzow).
Utkání, které se odehrálo v Národním trénínkovém centru v Popradu, nakonec vyhráli naši muži 3:2, když se o góly podělili během prvního poločasu Uškovič 2 a Literák. Soupeř po změně stran přidal a dvěma góly střídajícího Cristea ještě přípravný zápas zdramatizoval. Nakonec Valcíři těsné vítězství nad rumunským ligistou uhájili.
"Už v prvním poločase jsme vycházeli ze zabezpečené obrany, kterou jsme ale měli naopak velice dobře organizovanou. Literák s Uvírou na těchto postech zahráli velmi dobře," chválil nejen hru našich stoperů, ale i celého týmu, asistent trenéra Karel Orel. "Soupeře jsme snad kromě jediné výjimky k ničemu nepustili. Z tohoto obranného bloku jsme pak vyráželi k rychlým protiútokům, ze kterých jsme dávali góly," pochvaloval si Orel.
Lipina nad prvoligistou vedla po první půli třígolovým rozdílem. "Naše vedení bylo určitě zasloužené. První dvě branky jsme dali po centrech Žídka, tomu třetímu předcházela tutovka Uškoviče, kterému střelu vyrazil gólman na roh. Ten zahrával Zapalač a Literák se prosadil krásně hlavou," pochvaloval si frýdecko-místecký kouč Milan Duhan.
Po změně stran oba týmy prostřídaly, ale Valcíři dovolili zkušenějšímu soupeři dvakrát skórovat. "Ten vstup do druhé půle nebyl z naší strany vůbec dobrý. Dvakrát jsme nechali soupeře projít a byly z toho dvě branky," hněval se kouč Lipiny.
Zápas se tak rázem zdramatizoval, ale naši fotbalisté se nevzdávali. "Po těch dvou gólech se kluci skonsolidovali a prakticky byl stále k vidění vyrovnaný fotbal. Škoda šance Taliána, který střílel pouze do jejich gólmana. Výhra je samozřejmě velice cenná, jelikož byla dosažena s velmi silným soupeřem. Klukům to snad přidá i na sebevědomí. My si naopak ověřili, že když bude dobře organizovaná naše defenzíva, k nim se pak přidá kvalitní přechod do protiútoku, můžeme se i kvalitním soupeřům rovnat," dodal ještě do telefonu při cestě domů asistent trenéra Karel Orel.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode