5.KOLO MSFL MFK FRÝDEK - MÍSTEK : BANÍK OSTRAVA 2:0 ( 1:0 )

08.09.2012 20:52

8.9.2012 10:15

 

MFK Frýdek-Místek - FC Baník Ostrava B 2:0 (1:0)
 
Branky: 41. Mozol ( trestný kop ) 1:0
             63. Mozol ( Talián )        2:0
Rozhodčí: Antoníček - Sedláček, Cieslar.
ŽK: Staněk - Pyclík, J. Baránek ml. ČK: 45. J. Baránek. 
Diváci: 1024.
Frýdek-Místek: Hlaváč - Švrček, Wozniak, Literák, J. Prokeš - Talián, Staněk (81. Cesnek), Mozol, Pešek (69. Teplý) - Neubert (53. Chýlek), Molnár. Trenér: Milan Duhan.
Baník Ostrava B: Pavlenka - Vengřínek, Baránek ml., Skoupý, Velner - Byrtus (46. Kaša), Šustr (35. Foltýn), Novák, Boháč (69. Holzer) - Vrťo, Pyclík. Trenér: Jan Baránek st.
 

Druhá vychytaná nula v sezóně našeho brankáře Jirky Hlaváče, druhý dvoubrankový střelecký zápis Václava Mozola, vítězství 2:0 nad rezervou Baníku a druhé místo v tabulce MSFL !

O první vzrušení v utkání se postarali už v 6.minutě Švrček s hostujícím Boháčem, kteří se nešťastně srazili hlavami, naštěstí po ošetření oba pokračovali ve hře. V 8. minutě si na malém čtverci dovolil kličku brankář Hlaváč a 1024 diváků si po tomto riskantním kousku, ale naštěstí dobře provedeném oddechlo.Frýdek má od prvních minut tlak, ale je bezzubý, hrozíme pouze z centrů ze stran, ale ke koncovce se nedostáváme. Pouze Talián se dostává ke koncovce, ale míří ve 26. minutě vedle ! Baník B přijel do Stovek prakticky bez posil z áčka, ale mohl jít ve 38. minutě do vedení, ale branka Vrťa nebyla pro milimetrový ofsajd uznána ! A závěr poločasu stál za to : 41. minuta a Mozol úžasně z trestňáku otevírá skóre utkání 1:0 ! Ve 44. minutě  střílí Byrtus na naší svatyni, ale v dnešním utkání výborně hrající Wozniák skluzem odvrací do bezpečí . V nastaveném čase prvního poločasu se zbytečně nechal vyloučit Jan Baránek mladší a trenér Baránek to těžce při odchodu do kabin nesl, bylo to přísné vyloučení !

I druhá půle začala tlakem Lipiny, Mozolův dobře kopnutý roh trefuje hlavou Neubert, ale díky zákroku Pavlenky stav 1:0 trvá ! Neubert přepouští své místo v útoku Chýlkovi a dějí se věci : v 55. minutě Chýlek těsně vedle,o 2 minuty později po akci bojovníka Molnára opět Chýlek střílí vysoko nad ! V 62. minutě už ale využíváme „přesilovku“ – Mozol si naráží s Taliánem a Stovky burácí, vedeme zaslouženě 2:0 ! Další střelecký pokus aktivního Chýlka zneškodňuje Pavlenka ! Střídající Teplý v 76.minutě „zazdil“ další ze svých letošních tutovek ( víc,ale bolí ty z Kroměříže) ! V 83. minutě  přestřeluje Chýlek nejen branku, ale i celé Stovky ! V závěru zápasu ještě chybuje stopér Skoupý, ale Molnár toho opět díky výbornému zákroku Pavlenky nevyužívá ! Zápas končí výsledkem 2:0, brankář Hlaváč je po sázce s asistentem trenéra Martinem Blahutou odnesen ze hřiště na zádech, radost nejenom z výsledku má i sekretář klubu Jaroslav Jež, v týdnu se mu totiž narodil syn Jakub ( 3,83 kg a 52 cm ) a tak stíhací jízda Třince pokračuje !

Milan Duhan :" Začátek zápasu vyzněl pro nás, kdy jsme soupeře zavřeli na jeho půlce, ale bohužel jsme nebyli důrazní v koncovce a z tohoto tlaku vytežili pouze centrované míče se standartními situacemi. Poté Baník srovnal hru a vytvořil si několik brejkových situací, ze kterých mohl otevřít skóre. Ke konci poločasu jsme dostali hru pod kontrolu a vyústěním byl gól Mozola. I poté jsme ještě stupňovali tempo a naše útoky zastavili za cenu žluté karty Baníkovci. Bohužel neudrželi nervy na uzdě a výsledkem bylo jejich poměrně zbytečné vyloučení. Samozřejmě tento moment ovlivnil i druhý poločas, ale i proti oslabenému soupeři se někdy hraje velice težko viz. náš první zápas s Hlučínem doma z minulé sezóny. Toto, ale nebyl tento případ. Ve druhém poločase jsme měli hru pod kontrolou a vypracovali jsme si množství šancí. Jejich proměnění je bohužel, ale naším problémem. Molnár, Teplý, Chýlek a další hráči v těchto vyložených brankových situacích zatím propadají a řeší je velice špatně. Pevně doufám, že si z těchto neúspěšných řešení vezmou konečne ponaučení, začnou řešit tyto brankové situace tak, jak se mají a začnou konečně dávat góly. Jinak je třeba našim hráčům poděkovat za přístup k utkání a k tomu, jak utkání zvládli."

Martin Blahuta : "Zasloužené vítězství,které se opět nerodilo lehce ! V tak vyrovnané soutěži může rozhodovat  i počet vstřelených branek a proto jsme jich měli vstřelit daleko víc, šance na to byly ! Jsem přesvědčen, že po příštím týdnu už budeme v čele, Třinec ztratí v Olomouci a my vyhrajeme v Zábřehu ! 

Jak to viděl deník ( Robert Schedling ) + fotogalerie ( Zdeněk Šrubař ) - více zde .......

Jak to viděli na baníkovském webu - více zde .....

Jak hrál náš příští soupeř - ZÁBŘEH - více zde ....

VIDEO Z UTKÁNÍ : .....

VÝSLEDKOVÝ SERVIS - 5.KOLO MSFL více zde ...

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode