PŘÍPRAVNÝ ZÁPAS PO SEZÓNĚ - MFK F-M U19 : TJ DOBRATICE 9:1 ( 7:1 )

23.11.2015 17:42

SOBOTA 21.11. 2015 10:00

MFK F-M U19 :TJ DOBRATICE 9:1 ( 7:1)
POSLEDNÍ ZÁPAS ....
Branky : 38. Hlaváč ( trestný kop ) 6:1
               Více zde ....
Rozhodčí : 
Diváci : 30 
Dobratice: Pohludka –P. Gongol, Béla, Dobiáš, I.Klesniak – J.Gongol, Hlaváč ( 46.Kohút ), Causidis, Kantor – Březina, Brantal
 
                 Dvacátý třetí podzimní zápas Dobratic ( 13 mistrovských, 3 pohárové a 7 přípravných včetně toho dnešního) byl pro trenéra Martina Blahutu ten poslední, protože byl odpoledne po utkání odvolán! Celková podzimní bilance  .... je tak 23 10 3 10 51:61 a jestli se odehraje ten poslední plánovaný zápas roku 2015, v sobotu 5.12. v 10:00 na Stovkách proti MFK F-M U17 je otázkou !
              V dnešním utkání chyběli z různých důvodů  Tesarčík, Lýsek, L.Klesniak, Škola, Kolář, Uherek, Skotnica, Světlík, Bortlíček, Somr .... a v poločase odstoupil z průběžného výsledku frustrovaný  Hlaváč! Příležitost tak dostali nadějní dorostenci Jirka Gongol, Kantor a Kohút. Brankostroj domácích mladíků, kteří vyhráli podzimní část MSFL s dvoubodovým náskokem se rozjel už ve 4.minutě a do poločasu nasázeli brankáři Pohludkovi celkem 7 branek a na to odpověděly Dobratice 4 střelami ( Hlaváč 2, Causidis a Kantor po jedné ), jenže jen  trestňák Hlaváče rozvlnil síť za brankářem Lipiny.
             Ve druhém poločase jsme už odehráli důstojnější partii a tak výsledek 9:1 je sice hrozivý, ale pro mnohé poučný! Vždyť i náš věkový průměr ve druhém poločase byl 20,7 let a o to po sezóně šlo především, aby si zahráli ti, co pravidelně v mistrácích nehráli ( Pohludka, I.Klesniak, Březina ) + dorostenci a ti se v zápase určitě neztratili.
Martin Blahuta : „ Z rozhodnutím výboru asi už nic moc nenadělám, samozřejmě mě to překvapilo a hlavně moc zarmoutilo. Těch ran jsem měl v roce 2015 až moc a tak nevím jestli najdu chuť ještě v trenérské kariéře pokračovat. Jsem tvrdý na sebe, ale i na své svěřence a to se asi nevyplácí! Asi mi uškodilo i posezónní trénování a dnešní zápas, kdybych to věděl, jak to dopadne stejně bych to neměnil, pro ty kluky to byla cenná zkušenost a nezahrát si proti tak kvalitnímu soupeři na kvalitní umělce by byla podle mne škoda. Bohužel si to už nemyslí vedení a někteří starší hráči. Určitě za mým odvoláním nestojí jen ty tréninky po sezóně a dnešní zápas, ale i nedobré výsledky v závěru podzimu a nechuť tolerovat neúčasti na mistrovských utkáních z důvodů oslav a drobných zranění! Jenže zápasy v 1A. třídě už nejsou „pouťaky“ jen pro zábavu. Bohužel jsme v závěru podzimu narazili na lídry 1.A.třídy a na ty jsme prostě neměli! Ovšem na to, že jsme měli šesti zápasovou šňůru  bez porážky .... , že se od léta neskutečně zvedla tréninková účast .... a na náš fotbal se podle mne dalo dívat, že jsme jednu dobu byli nejproduktivnější tým soutěže, po 7.kole byli třetí, že jsem do týmu zapojil spoustu mladíku, tak na to se rychle zapomělo! Já však na ty krásné chvíle třeba v Datyni ...., doma s Veřovicemi ...., ve Stonavě .... a Hrabové  .... nikdy nezapomenu a budu to brát jako jedny z vrcholů mé trenérské kariéry. A že to dopadlo, jak to dopadlo?, no bolí to, ale jsou v životě i horší věci, mohl bych o tom vyprávět! Přesto přeji Dobraticím jen to nejlepší a pod novým určitě lepším trenérem v zisk hodně bodů na jaře a v sezóně 2015/16 co nejlepší umístění! Ještě bych chtěl pozdravit fanoušky, byli jste skvělí a za Vaši přízeň pro tým Vám moc děkuji a velmi si ji vážím!"
 
ROZHOVOR S TRENÉREM MARTINEM BLAHUTOU 
( použito z dobratického zpravodaje od Karla Moškoře den před odvoláním trenéra )
 
 
1. Na začátku trenérské pouti v Dobraticích bylo cílem udržet tým v soutěži. Jak hodnotíš podzimní vystoupení svých svěřenců?
Cíl zachránit se stále platí, po prvním kole jsme sice po porážce s Vratimovem 1:4 byli okamžitě pasováni na prvního sestupujícího ! Ovšem o šest kol později po čtyřech vítězstvích v řadě nám najednou veřejnost a tisk dali nálepku černého koně soutěže. Celé Dobratice byly v euforii, fanoušci  se bavili fotbalem, jenže zbytečná remíza doma s Albrechticemi ( vedli jsme doma 2:0 ) nás přibrzdila, přišla zranění a nepochopitelné omluvenky a rázem jsme  se začali z třetího fleku propadat až na podzimí osmé místo se ziskem 18 bodů. Není to sice málo, ale tým měl na to uhrát minimálně 23 bodů a to by vládla spokojenost! Tak po drtivých porážkách s Petřvaldem,Starým Městem a Čeladnou musím hodnotit podzim jako zpackaný a jsem z toho hodně rozčarovaný!
2. Kde jsi viděl největší klady týmu a v čem je třeba nutně přidat?
Tak klady byly určitě zvlášť v zářijových dnech v ofenzivě, hrou na tři útočníky jsme soupeře dost překvapili, dávali jsme hodně branek a trio Somr,Hlaváč,Causidis mělo úžasnou formu, jenže tu nepochopitelně ztratili a když obrana dostávala laciné branky a často i vlastní ( na podzim jsme si dali 4 vlastní góly !!! ) tak ty výsledky byly v závěru takové jaké byly a to špatné a samozřejmě za to beru odpovědnost na sebe! Až na kondici, tu si troufám říct že jsme měli nejlepší v soutěži, musíme přidat ve všem!
3. Ve své trenérské práci můžeš srovnávat zázemí klubů. Co je pro Tebe největším překvapením u vesnického klubu?
Opravdu jsem toho už prošel dost, ty podmínky jsou většinou všude stéjné. Tady v Dobraticích je to cenné tím, že až na Somra jsou všichni hráči Dobratic. Téměř ve všech klubech 1.A. třídy jsou v týmech hráči, kteří to nehrají za párek a pivo, tady se ovšem udělala parta a já bych do ní nerad zasahoval  tím,že by se tady přivedli hráče s takovými  manýry. Máme nejlepší fanoušky v kraji, výborné hřiště, dobré vedení, novou umělku za školou, prostě podmínky na to aby se tady hrál dobrý fotbal, s místními kluky a v horních patrech tabulky.
4. Jak bude probíhat zimní příprava fotbalistů?
No budu upřímný, šel jsem na schůzku s vedením klubu ( 19.11. poznámka autora ) s tím, že bych mohl být po nedobrých výsledcích i odvolán ! Nestalo se tak a proto o zimní přípravě začnu uvažovat až v nejbližších dnech.  Určitě, ale začneme už v sobotu  9.1. v 10:00! Příprava bude pestrá a pro kluky určitě nejtěžší jakou kdy ve své kariéře prožili, bude probíhat nejen  na hřišti,ale i na zdejší umělce, taky na umělce ve Stovkách, výběhy kolem Olešné, nezapomenu ani na válcovenské schody! Určitě nebude chybět regenerace v bazénu, v sauně a celou zimní přípravu zakončíme na soustředění v Jablunkově koncem února. Nebudou chybět přípravné utkání, ale o tom budeme společně diskutovat s duší dobratického fotbalu Borisem Causidisem a vše se v čas dozvíte! Závěrem bych chtěl už teď poděkovat našim skvělým fanouškům za podzimní přízeň a do Nového roku všem co mají rádi dobratický fotbal popřát pevné zdraví a spoustu radosti s našim vesnickým týmem.
 

TAK TO ZAČALO - DOBRATICE  10.7.2015 ZAHÁJILY PŘÍPRAVU NA 1.A. TŘÍDU 2015/16 ....

 

DALŠÍ TRÉNINKY 

PŘÍPRAVA BYLA NÁROČNÁ, ALE PESTRÁ !

 

PRVNÍ ZÁPAS ....

 

DRUHÝ ZÁPAS ....

 

HRÁČSKÁ SCHŮZE A POHODA V TÝMU ....

 

PRVNÍ MISTROVSKÁ SESTAVA ....

 

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ ....

Dobratice (modré dresy) neměly se svým soupeřem z Veřovic slitování. Po dvou brankách střídajícího Somra a jedné Hlaváče, porazili Dobratičtí hosty 3:0.

 

PRVNÍ VÍTĚZSTVÍ DOMA ....

 

A VÍCE VE ČLÁNCÍCH NA WEBU MARTIN BLAHUTA 8 WEBMODE.CZ ....

 

NEBO NA WEBU OBCE ....

 

TAKY VE FOTOGALERII KARLA MOŠKOŘE ....

 

A PÁR FOTOGALERII A VIDEI NA RAJČETI MARTINA BLAHUTY ....

 

POSLEDNÍ TRÉNINK 19.11.2015 

POSLEDNÍ ZÁPAS 21.11. 2015 

 

A TAK SE S VÁMI LOUČÍM, BUDETE MI CHYBĚT -  HRÁČI,FUNKCIONÁŘI A FANOUŠCI !

 


 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode