ROZHOVOR S KAPITÁNEM MFK F-M PETREM LITERÁKEM

31.07.2014 09:54
ROZHOVOR S KAPITÁNEM MFK F-M PETREM LITERÁKEM
 
Petře do které své sezóny vstupuješ v MFK F-M a jak dlouho už nosíš kapitánskou pásku ?
Jestliže budu počítat všechny sezóny v mužské kategorii tak si myslím, že vstupuji do 12 sezóny. Kapitánskou pásku nosím 3 roky po odchodu Zdeňka Staňka.
 
Loňský nováčkovský ročník FNL začal pro Lipinu skvěle , dlouho tvůj tým okupoval přední příčky,ale závěr soutěže jste příliš nezvládli ! Jak bys teda zhodnotil první druholigovou sezónu po 13 letech ?
Cíl byl zachránit se, což jsme splnili, tak hodnotím sezónu úspěšně. Úvod sezóny nám vyšel výborně, kdy jsme byli i na první příčce. Pak přišla série špatných výsledků a šli jsme směrem dolů. Jaro výsledkově nebylo ideální, ale pomohly nám výhry s Hradcem Králové a Mostem.
 
Druhá sezóna je pro nováčka vždy těžká, jak je tým na sezónu připraven a jaké jsou ambice MFK F-M ?
Nechci tady mluvit o nějakých ambicích, ale chceme hrát a umístit se lépe než v minulé sezóně a jen čas ukáže, jak jsme na sezonu připravili.
 
Do týmu přišlo nebývale mnoho hráčů ( 8 slovenských posil ) . Jak ty jako kapitán vidíš odchody a příchody ?
Ano přišlo 8 nových hráčů, ale máme i nového trenéra a není jednoduché v tak krátké době jako je letní příprava dát tým kde proběhlo tolik změn dohromady. Snad se nám to podařilo a bude to šlapat.
Horní řada zleva : Matěj Mihálek,Tomáš Gavlák,Dušan Uškovič,Martin Matúš
Dolní řada zleva : Martin Ďurica,Martin Pribula,Pavol Ilko,Lukáš Ďurička 
 
V 1.kole Poháru FAČR jste přešli lehce přes divizní Brumov , ty jsi podle klubového webu byl našim nejlepším hráčem, jak bys zhodnotil toto utkání a je motivací v poháru narazit ve třetím kole na ligový Baník ?
Utkání nebylo zas tak jednoduché, jelikož Brumov je velice houževnaté mužstvo. Pomohla nám rychlá branka na začátku utkání a gól do šaten. Druhý poločas už byl v naši režii. Přivítat na našem stadiónu ligový tým je dostatečná motivace.
 
A teď už k sobotnímu derby, očekává se nadstandardní návštěva , kolik tedy ty osobně čekáš fanoušků v ochozech a jaký bude průběh utkání ?
Nechci tipovat kolik diváků přijde, ale podle ohlasů by mohlo dorazit tolik diváku jako na utkání s Třincem nebo s Karvinou v minulé sezóně. Nechci tady věštit, jak bude probíhat utkání s Opavou, protože první kola jsou nevyzpytatelná. Navíc je to derby. Snad bude mít utkání dobrý konec pro náš tým a hlavně se bude líbit divákům.
 
V týmu působí dva bývalí hráči Opavy , Žídek a Uvíra a nesmíme zapomenout na trenéra Orla,který nosil v Opavě i kapitánskou pásku . Vypsali už tedy něco do kabiny za vítězství ?
Ještě ne, ale pokud se sami neozvou a nevypíšou nějakou motivaci v podobě nějakých pochutin do kabiny, tak na ně něco vymyslíme. My se odbýt nenecháme.
 
Utkání MFK F-M : SFC Opava řídí jako hlavní rozhodčí opavský Proske , který tě vyloučil na Žižkově . Není to přinejmenším podivná volba v řízení tohoto derby ? 
Podivné to je. Asi to je z ekonomického hlediska. Opavský tým ho přibere autobusem na cestě k nám a ušetří se na cesťáku:-). Na druhou stranu je to profesionál, a určitě k tomu tak i přistoupí.
 
A poslední otázka , co bys vzkázal našim fanouškům před letošní sezónou a zvlašť před utkáním s Opavou ?
Fanděte co nejvíc. Vaše podpora nám strašně pomáhá.
 
 
Děkuji za rozhovor https://martinblahuta8.webnode.cz/
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode