ROZHOVOR S PAVLEM ŠLOSAREM PŘED UTKÁNÍM HUKVALDY : PALKOVICE

25.10.2016 14:31

         ROZHOVOR S „BAFUŇÁŘEM“ HUKVALD PAVLEM ŠLOSAREM

Pavle už leta působíš v hukvaldském fotbale. Popiš fanouškům svoji hráčskou a funkcionářskou kariéru.
Tak první fotbalové kroky po hřišti byly na Hukvaldech v žácích, v té době žádné přípravky nebyly, ale můžu říct, že když nebyl trénink, tak jsme hráli fotbal a sportovali pomalu každý den, těšili se na zápasy, pro nás facebook  byl fotbálek a jiné letní a zimní sporty. Za žáky jsem si zahrál i ve Fryčovicích. Za dorost na Hukvaldech a ve Slezanu Frýdek-Místek, kde jsme postoupili do 1 dorostenecké ligy a pak jsem prošel na vojně přes RH Nýrsko do RH Rozvadov. Pak jsem hrál ještě na Hukvaldech, Palkovicích a Chlebovicích.
Pokud jde funkcionářskou kariéru, tak jsem kromě Hukvald působil i v hokejových výborech v Petřvaldu na Moravě a  HC Kopřivnice, kde hrál můj syn.
Hukvaldy v posledních letech dvakrát postoupily do 1.B.třídy, ale vždy sestoupili. Proč?
Ty dva roky byly zajímavé hlavně pro fanoušky, vždy se o něco hrálo. V minulém ročníku nás poslalo do okresu vyloučení tří klíčových hráčů ve dvou zápasech a zranění, které se přidaly. My jsme se ve vyhraném zápase ve Vlčovicích nechali dvakrát vyloučit a prohráli jsme 1-0 a to odstartovalo pád do okresu. Pak následovaly Kateřinice, zas prohra a vyloučení, kde i v desíti jsme byli lepší, ale na to se nehraje. A pak se nezvládl zápas v Kozlovicích. Hlavně jsme doma měli „urvat“ nějaké body. Pak na závěr přišly zajímavé výsledky některých mužstev a my jsme s čistým štítem fičeli dolů. Historie se opakovala.
Do letošního ročníku OP vstoupily Hukvaldy famózně, neobával si se , že po sestupu se tým rozpadne a už nebude bojovat o návrat do 1.B.třídy?
 Od tohoto ročníku začal platit nový přestupní řád, někteří hráči se ani nerozloučili a utekli přes kopečky, nám po sezóně zbylo 10 hráčů,  museli jsme dávat dohromady nové mužstvo, které se nám podařilo doplnit a troufnu si říct, že je lepší než v minulém ročníku. Ale zas nás oslabuji zranění a vyloučení, to už se stává místním folklórem. Hrajeme zápas od zápasu, teď jsou na řadě Palkovice.
Jak hodnotíš podzim ? Který zápas byl nejlepší ze strany týmu a který naopak nejhorší?
Ještě není konec, ale pokud je mužstvo pohromadě, tak je na co se dívat. Fotbal se hraje pro fanoušky a hráči by měli mít radost ze hry. Každý zápas byl těžký, nevěděli jsme do čeho jdeme a každý začíná 0-0. Nejlepší zápasy byly ty vítězné a nejhorší, asi prohra v Mostech, kde to bylo o bojovnosti a vůli zvítězit, tam jsme tahali za kratší konec, chyběli nám někteří hráči. Doufám, že od druhého poločasu z Návsí, to už bude jen lepší.
V sobotním utkání přivítáte tým Palkovic, těm se v posledních utkáních daří jak herně tak výsledkově. Nemáš strach o výsledek?
Mužstvo Palkovic patří k těm lepším týmům, výsledkově a herně jsou někde jinde než před rokem. Pokud jde o výsledek a průběh utkání, bude to vyrovnaný zápas, ale věřím, že Pepa Volný a Martin Galus na hřišti něco vymyslí a prosadí se. Strach o výsledek u mne končí za stavu 3-0 pro nás.
V týmu Palkovic hraje tvůj švagr René Galásek, už proběhly nějaké hecovačky či sázky?
Zatím ne, ale René asi pojede pracovně do Německa, tak asi nebude hrát.
Jaký očekáváš výsledek, průběh utkání a co by si vzkázal fanouškům obou táborů?
 Věřím, že navážeme na hru, kterou jsme předváděli v prvních sedmi kolech a vyhrajeme. Terén bude těžký, bude to o bojovnosti. Po třech zápasech hrajeme zas doma, tak věřím, že bude „vyprodáno“. Je to  malé derby, tak i diváci z nedalekých Palkovic přijedou ve velkém počtu. Objednáme počasí, aj klobásky budů, pivo je v Hukvaldském pivovaru navařené, tak jen dobrý fotbal ze strany Palkovic a výborný ze strany Hukvald.
Palkovický tým dobře znáš, koho by sis vzal z týmu trenéra Blahuty pro svého trenéra Kalicha?
Dobře zahrál hráč číslo 8 v Hrádku a Reného, ale to by u něho doma neprošlo.  
Zatipuj si výsledky 12.kola OP, kdo sestoupí, kdo postoupí a spojil bys OS s OP a rozdělil bys ji na frýdeckou část a třineckou?
Oldřichovice - Hrádek    4:1       
Staříč - Bukovec    2-2            
Hukvaldy - Palkovice    3-0            
Vojkovice - Mosty    3-3            
Chlebovice - Baška    3-1            
Písek - Návsí        3-1        
Nošovice – Metylovice  4-1
Do konce sezony je ještě hodně kol, v popředí budou Oldřichovice, Mosty a Hukvaldy. Sestup-pokud by se spojil OP a OS, tak nikdo.
Pokud jde návrh o sloučení OP s OS a rozdělení na Frýdek-Místek a Třinec, jsem pro. Oddíly z okolí Třince měli již nějakou schůzku a pokud vedu diskuzi s některými zástupci mužstev okresu, tak jsou převážně pro reorganizaci těchto soutěží. Okres FM je jeden z největších v ČR a regionální rozdělení by mělo pro každý oddíl ekonomický pozitivní dopad. Vzhledem k početnímu stavu by soutěž začínala později, na jaře je mnoho nezpůsobilých hřišť a v srpnu by funkcionáři neřešili problémy s hráčskou dovolenou. Pokud jde o postup, tak by se odehrálo barážové utkání prvních celků ve skupinách. Diváci se raději pojedou podívat do nedalekých Janovic, Frýdlantu, Lískovce než Bukovce, Mostu, Písku a to i opačným směrem.

DĚKUJI ZA ROZHOVOR A AŤ SE VÁM DAŘÍ OD PŘÍŠTÍHO KOLA A V TOMTO DERBY AŤ TO DOPADNE JAK V POSLEDNÍM VZÁJEMNÉM UTKÁNÍ .... 







 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode