ROZHOVOR S TRENÉREM STAŘÍČE JURAJEM WIEDRMANNEM

18.10.2016 12:29

                  PŘED DERBY S JURAJEM WIEDERMANNEM

Trenére po loňském sestupu z 1.B. třídy se vašemu týmu nedaří ani v OP a po desátém kole se se ziskem 9 bodů nacházíte až na 12.místě. Proč?
To bych i já rad věděl. Příprava byla dobrá a chodilo i dost kluků na tréninky. Myslím si ale, že je to v psychice hráčů.

Jaký je rozdíl mezi 1.B. třídou a OP.
Jak se to vezme. V 1B jsou mužstva, která mají dobré finanční podmínky a hrají o čelo, a jsou tam jiná, kterým se čelo OP vyrovná. Je to většinou o penězích, tak jak v OP.

Trénoval jste i Palkovice, jak dorost, tak i muže. Jak vzpomínáte na působení v Palkovicích a chtěl byste se tady ještě někdy vrátit?
Na působení v Palkovicích budu vždy vzpomínat a rád. Přece jen jsem tam strávil hodně let jako hráč a pak i jako trenér mládeže, byl tam vždy dobrý kolektiv. Na trénování mužů taky vzpomínám v dobrém. Hlavně na jarní jízdu první rok mého působení, kdy jsme vyhráli 11 zápasů v řadě a těsně nepostoupili do 1B. Druhý rok to někteří vzdali, odešli za prací nebo do školy a tréninková účast již nebyla tak dobrá, ale i tak jsme uhráli 4. místo. Ale odcházel jsem rozladěn, o tom se však nebudu rozepisovat.

V minulém kole jste rozstříleli Návsí 7:0, jaký to byl zápas a v jaké sestavě jste nastoupili?
Konečně jsem byl spokojený, hráli jsme hezký fotbal a doufám, že takový předvedeme i v Palkovicích.
Smetana-Jukl, Váňa, Pešek D., Merta (Morys) - Kičin(Malý), Musálek, Pešek M., Kempa (Říha) - Vrtný,   Kocich(Zátopek).

Co očekáváte od dnešního utkání, jaký bude výsledek a pravděpodobná sestava vašeho týmu?
Od utkání očekávám hezký fotbal. Věřím, že vyhraje fotbal a sestava by měla být podobná té ze zápasu s Návsí.

Jak je to ve Staříči s tréninkovou morálkou a je pravda, že trénujete 3x týdně?
Celková tréninková morálka není moc dobrá kromě pátku, kdy se nás sejde vždy více jak 10. Ano trénujeme 3x týdně, u tohoto modelu jsme zůstali i po vypadnutí z 1B.

Do konce podzimu máte před sebou ještě 3 kola ( dnes v Palkovicích, doma s Bukovcem a venku Hrádek ) jaký bodový zisk očekáváte a na kterém místě přezimují Staříč a Palkovice?
Očekávám 9 bodů, ale vše je v hlavách a nohách hráčů. Doufám, že se v tabulce posuneme ještě výše a Palkovice též.

Co byste vzkázal před tímto derby fanouškům a kdyby jste měl tu možnost si vybrat z Palkovic 3 hráče kteří by to byli?
Fanoušci ať přijdou v hojném počtu, vždy se hraje líp před plnými tribunami. A hráče, asi ty, kteří mi prošli rukama v mládeži - Huška, Kusý a Merta R.

Zatipujte si výsledky 11.kola OP, a kdo podle vás postoupí a kdo naopak sestoupí a rozdělil byste OP na frýdeckou a třineckou skupinu?
Palkovice-Staříč 2:2 J, Mosty-Písek 5:1, Návsí-Hukvaldy 2:4, Baška-Nošovice 0:4, Metylovice-Vojkovice 2:2, Bukovec-Oldřichovice 3:3, Hrádek-Chlebovice 1:2. Postoupí Oldřichovice nebo Hukvaldy, vypadne Baška nebo Návsí. Nerozdělil, protože by se snížila kvalita soutěže.

Děkuji za rozhovor a ať se vám od příštího kola daří


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode