ŠLÁGR KOLA LUČINA : PALKOVICE

13.05.2011 21:41

 

Fotbalisté Lučiny hostí v sobotu vedoucí tým z Palkovic

Lučina, Palkovice – Okresní fotbalový přebor jde pomalu do svého finále. Kdo letos postoupí do krajské soutěže? Žádné Houslice, či jejich postupový rival SK Kostomlaty z památného televizního seriálu. O postup se poperou v závěrečných šesti kolech celky Palkovic, Dobratic, Bašky a Lučiny.

Autor:
Redakce


 
| Sdílet
 
 

Diskutovat (0) dnes 9:45

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Autor: Jan Škrle

A hned v sobotním odpoledni na sebe narazí čtvrtá Lučina a dosud vedoucí celek Palkovic. Právě Palkovickým se v letošním ročníku okresního přeboru daří, když v dosavadních dvaceti odehraných zápasech ani jednou neprohráli. Domácí naopak na svého víkendového soupeře ztrácí osm bodů.

Den před utkáním (hraje se v sobotu 14. května od 16.30 hodin) jsme si krátce popovídali s představiteli obou celků. Trenérem Palkovic Martinem Blahutou, trenérem Lučiny Robertem Černým a náhradním brankářem Lučiny Jakubem Kielarem.

Proč byste v sobotu pozval diváky právě na fotbal na Lučinu?

Martin Blahuta (trenér Palkovic): Podle mého názoru to asi nebude zrovna nádherné utkání, jelikož je to až moc důležitý zápas. Oba celky ale mají ve svém středu fotbalisty, kteří tuto už tak kvalitní soutěž převyšují. Domácí mají Poláška či Hrušku, u nás to jsou Smolík, R. Merta, Huška, Lesniák a Kusý. Věřím, že se zápas odehraje v duchu fair play, a že trojice sudích utkání zvládne. Ať vyhraje ten, co dá více branek. Já věřím, že to budeme my.

Robert Černý (trenér Lučiny): Když se podíváme na tabulku, výsledky či ambice obou mužstev, bude tento zápas tahákem kola. Palkovice v minulém zápase ztratily body v Návsí a tím se jejich náskok na druhé Dobratice ztenčil na pouhé dva body. Pakliže chtějí pomýšlet na postup, musí nás porazit, což vzhledem k síle našeho týmu a výhodě domácího prostředí nebudou mít vůbec lehké. Proto bych rád pozval všechny, kteří v sobotu nevědí co s volným časem, aby přišli na Lučinu shlédnout tuto zajímavou fotbalovou partii.

Co od samotného utkání očekáváte?

MB:
Jednoznačně výbornou diváckou kulisu. Naši fanoušci jsou teď opravdu naší velkou hnací silou. To, co předvedli doma s Metylovicemi a venku v Návsí, je neuvěřitelné. Zvláště na okresní úrovni. Patří jim velký dík a my je na Lučině nezklameme a vyhrajeme.

RČ: Vzhledem k vývoji okresního přeboru nám sobotní utkání určitě nabídne atraktivní utkání s pohledným fotbalem. Podzimní měření sil skončilo nerozhodným výsledkem 1:1. Věřím, že i v odvetě padne dost branek. Tak, aby došlo k úplnému uspokojení oka diváka a samozřejmě s vítězným koncem pro Lučinu. Podle předpovědi počasí by měly být ideální klimatické podmínky nejen pro hráče, ale také fanoušky, proto věřím ve velkou diváckou návštěvu a dobrou kulisu.

Jaké budou pravděpodobné sestavy obou celků?

MB: Sestavu mám už od úterý v hlavě. Máme řadu zraněných (Honěk, Kaulinec, Smolík), v trestu je Guzsi a do zahraničí pracovně odjel Skalický. Vzhledem k tomu, že se celky znají, bude sestava pro soupeře překvapením a hlavně bude doufám vítězná. Dopředu ji ale opravdu neprozradím. Hráčům jsem ji nezvykle sdělil už na čtvrtečním tréninku, ať nad svým postem mohou do utkání přemýšlet.

JK: V minulém utkání na hřišti Metylovic jsme hráli bez branek, takže je těžké dopředu odhadnout, jakou sestavu pošle na domácí trávník náš trenér. Dá se očekávat, že se oproti minulým utkáním moc lišit nebude. Hlavně v defenzívě, když jsme během posledních čtyř zápasů neobdrželi ani jednu branku. Otázkou tak možná bude akorát složení útoku, osobně si tipuju, že nastoupíme v tomto složení: Chlebek – Čubok, Zícha, Hánl, Goroš – Dobřický, Staufčík, Polášek, Majer – Krzyžánek, Hruška.

Proč jsou Palkovice nadále bez porážky?

MB: Toto mužstvo má velkou sílu. Už na podzim jsme šestkrát prohrávali, s Václavovicemi dokonce patnáct minut před koncem o dvě branky. Ale jsme fyzicky výborně připraveni a závěry zápasů zvládáme, i proto naše série stále trvá. Na jaře jsme třikrát otočili výsledek, byť v Návsi jen k remízovému stavu. Tyhle dva body nám před následujícími zápasy hodně chybí.

Na co vše kromě fotbalu přilákáte diváky na Lučinu?

JK: Za poslední dva roky navštěvuje naše utkání velký počet skalních fanoušků, a to nejen při domácích zápasech, ale také při výjezdech na hřiště soupeřů. Proto se pro ně snažíme na každém z domácích utkání vytvořit co nejlepší podmínky, jako byly například naposledy zabíjačkové speciality. O tomto víkendu máme připraveny báječné klobásy z udírny, proběhne tradiční slosování bulletinů o velmi zajímavé ceny, dále pak jsou k prodeji klubové šály, jejichž koupí podpoří fanoušek naše mládežnická družstva. Samozřejmě nebude chybět pivo jako křen.

 

Los závěrečných šesti kol:

21. kolo:
Lučina - Palkovice, Dobratice - Metylovice, Hukvaldy – Baška.

22. kolo: Palkovice - Dobratice, Frýdlant - Baška, Návsí – Lučina.

23. kolo: Řepiště - Palkovice, Dobratice - Lučina, Baška – Metylovice.

24. kolo: Palkovice - Baška, Návsí - Dobratice, Lučina – Řepiště.

25. kolo: Václavovice - Palkovice, Řepiště - Dobratice, Baška – Lučina.

26. kolo: Palkovice - Ostravice, Dobratice - Baška, Lučina – Václavovice.

 

TABULKA PO 20. KOLE

1. Sokol Palkovice 20 14 6 0 59:24 48

2. TJ Dobratice 20 15 1 4 49:22 46

3. Sokol Baška 20 14 1 5 60:22 43

4. Finstal Lučina 20 12 4 4 56:27 40

5. Metylovice 20 11 3 6 35:25 36


 


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode