SLOVO PŘEDSEDY J.BÍLKA PŘED JAREM 2011

22.03.2011 07:19

 

          Slovo předsedy

 

           Začátek jarní sezony se kvapem blíží a pokud do toho nějakým razantním způsobem nezasáhne počasí, tak tento víkend to pro všechny vypukne. I když se to nezdá, tak od posledního mistrovského utkání, které jsme hráli naposledy 6.listopadu 2010 s celkem Písku, uběhlo téměř 5 měsíců. Byla to dost dlouhá doba na to, abychom se dobře připravili a mohli být potom s konečnými výsledky spokojeni. Je otázka, s jakým celkovým umístěním můžeme být vůbec spokojeni. Když vezmu v úvahu, jak vypadala situace s našim družstvem před sezonou, tak bychom mohli být rádi za  umístění do 3 místa. Jestliže jsme ale po podzimu na prvním místě v tabulce, tak každé jiné, než 1. místo po posledním utkání   bude neúspěch. Hranice mezi úspěchem a neúspěchem je tedy velice úzká. Ze zkušeností z loňského roku, kdy jsme byli po podzimu druzí a nakonec jsme byli rádi, že nehrajeme málem o sestup, se dá říct, že ani letos to nebude jednoduché.   Zvláště když na postup do 1.B třídy si dělají naději další čtyři celky v tabulce za námi.    

             Zimní přípravu bych zhodnotil jako nejlepší za poslední léta, především díky trenérovi Blahutovi. Počáteční účast hráčů na trénincích nebyla nic moc, ale postupně to bylo čím dál lepší. Záměrně jsme se nepřihlásili do žádného zimního turnaje, protože zkušenosti z posledních let nebyly dobré. Sehráli jsme celkem 9 zápasů s celky hrající vyšší soutěže a tomu odpovídají i výsledky.   Ty ale nejsou v tuto chvíli důležité. K úplné spokojenosti mi chybí vyšší účast hráčů na soustředění v Malenovicích, lepší tréninková morálka a zájem o fotbal některých hráčů, o kterých si myslím, že by měli být i oporami týmu. Protože jsem viděl téměř všechna utkání a chodím i na některé tréninky, můžu říct, že většina hráčů je na tom podstatně lépe než ve stejnou dobu loni. Nyní jde o to zúročit vše v ostrých utkáních.

           Protože nejsem příznivcem veřejných diskuzí na webových stránkách (některé, především interní věci by se tam neměly řešit),   tak tu nic konkrétního ani uvádět nebudu. Chtěl jsem se ale zmínit o jedné věci.   Bitva o body vždy přináší emoce a vypětí. Ale jsou i důležitější věci v životě. Proto bych chtěl tímto vyzvat všechny naše hráče včetně lavičky k slušnému a férovému vystupování   za všech okolností vůči všem aktérům na hříšti. Vím, že je to složité udržet někdy nervy na uzdě, ale stejně to nikomu nepomůže, spíše naopak. Díky nedisciplinovanosti některých pak trpí všichni. Kolik zahozených vyložených šancí, zkažených jasných přihrávek apod. udělají hráči. Proč by nemohl udělat chybu i rozhodčí?

         Jak už jsem v úvodu řekl, nečeká nás nic lehkého, ale věřím, že roli jednoho z favoritů nakonec zvládneme. Jako vždy je důležitý začátek a proto doufám že z prvého utkání v Písku body po dlouhých letech dovezeme.                                                                                                                                                                            

                                                                                                                               

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode