1.KOLO - POHÁR ČESKÉ POŠTY - PETROVICE : MFK F-M 1:1 ( 0:0 ) na penalty 2:4

29.07.2012 11:18

 

1.kolo – pohár české pošty

LOKOMOTIVA PETROVICE : MFK F-M 1:1 ( 0:0 ) na penalty 2:4

Branky : 81. Kuběna               1:0

                85. Chýlek ( Talián ) 1:1

Penalty : Gill                        1:0

                Wozniák                1:1

                Kempný  – míjí branku !

                Literák                   1:2

                Koper     -  Prepsl fantasticky zneškodňuje

                Cesnek                 1:3

                Šuster                   2:3

                Švrček                   2:4 – postup do 2 kola – na Chýlka se už nedostává !

 

Prepsl – Švrček,Wozniák,Literák,J.Prokeš – Talián,Cesnek,Mozol ( 62.Chýlek ),Pešek ( 46.Forster ) – Teplý ( 46. Molnár ),Neubert            Trenér : Milan Duhan

Na hřiště se nedostali : Staněk,Sabó , Preči a náhradní brankář Tesarčík

Zraněni jsou : Hlaváč,Soukup

Po neúspěšných přípravných zápasech ( Zlín B 4:4,Baník B 0:0,Opava 0:2,Baník A 1:3 a Lískovec 0:1 ) přišel první ostrý test sezóny 2012/13 – pohár české pošty ! Na půdě divizních Petrovic nás nečekalo nic jednoduchého. Utkání se mohlo vyvíjet podle papírových předpokladů, už ve 3 minutě Mozol trefuje břevno, ale i domácí hrají aktivně a po rohu míjí petrovický útočník hlavou těsně vedle. Valcíři se nemohou dostat do tempa, většina útočných akcí končí před „ 16“, kde kraluje zkušený Gill. Až ve 32 minutě přichází dobrá akce, ale Talián z dobré pozice těsně míjí. Do kabin se mohlo jít i za stavu 1:0, ale domácí mají rovněž problémy z koncovkou – Prepsl zneškodňuje ve 44 minutě dobrou příležitost Petrovic.

Nespokojený trenér Duhan už v poločase stahuje ze hry nevýrazné Peška s Teplým a na „plac „ přichází Forster a Molnár . Hra Frýdku se výrazně zlepšila a tlak sílí a šance přicházejí ! Neuvěřitelných 11 šancí si vytvořili za druhý poločas hosté, ale koncovka je opravdu v současné době největším problémem MFK F-M. Na domácím golmanovi si postupně vylámali zuby 47. minuta Mozol, 51. Forster, 64. Neubert, 69.znova Neubert  ( i to se dá nedat ), 71 a 73 Chýlek, 75. Talián 79. Forster ! A přichází trest, zraňuje se Forster, dohráváme v 10 a Petrovice z opravdu první vážnější situace otevírají v 81. minutě skóre 1:0 ! Vyrovnat může už za 2 minuty Neubert, ale nemá obuty střelecké kopačky ! A tak na štěstí po akci Taliána vyrovnává žolík Chýlek – na rozhodnutí máme ještě 5 minut ,a rozhodnout jsme mohli, ale Molnár nepotvrdil svůj dobrý výkon vítěznou brankou v 89 minutě – a tak o postupujícím musí rozhodnout penaltová loterie !

Penaltové drama se nekonalo, naši 4 hráči ( Wozniák,Literák,Cesnek a Švrček ) s přehledem penalty proměnili a Prepsl jednu zázračně „lapil „ a jedna šla mimo a tak se ve 2. kole můžeme těšit na vítěze utkání Mutěnice : Zlín !

Milan Duhan : " Byl to typický pohárový zápas, soupeř "zalezl " před vlastní pokutové území, pozorně bránil a my zatím máme problémy s finální fázi. Po snad jediném zaváhání naší dobře pracující obrany, Petrovice otevřely skóre, ale my jsme byť v 10 ( bez zraněného Forstra ) zaslouženě alespoň vyrovnali. Penalty jsou sice otázkou štěstí, ale v tom jsem klukům věřil, všichni mají svou kvalitu a jelikož se poctivě připravujeme, věřím, že do mistrovských bojů zapracujeme na koncovce, ale navázat na jarní výkony a výsledky nebude jednoduché !

Ve 2. kole přivítáme doma na Stovkách ve středu 29.8.2012 Zlín, který dnes vyhrál v Mutěnicích 3:0 !

 

OHLASY Z TISKOVKY ZE SPORT CLUBU VE STOVKÁCH PO VÍTĚZNÉM UTKÁNÍ V POHÁRU
MARTIN CESNEK
A konečně to přišlo, začal ČESKÁ POŠTA CUP. Jako první se valcířům vylosoval soupeř z Petrovic. Výkop byl 28.7.12 v 17h. v Petrovicích. Každý hráč se těšil na zápas, ve kterém po delší době o něco půjde. V každém přátelském utkání taky o mnoho jde, týkající se budoucnosti hráče na place. Cíl byl jasný, vybojovat postup a setkat se s dalšími atraktivnějšími soupeři z vyšší ligy.
Sraz byl stanoven na 14:15 na stadionu na Stovkách. Přespolní mohli dorazit rovnou na místo střetnutí v 15h. Počasí fotbalu příliš nepřálo, řekl bych, že bylo tropické...46 stupňů na sluníčku a ve stínu tak 30 stupnňů. No nebylo co závidět, borcům, kteří naskočí na plac.. Po vyčerpávající rozcvičce přišel výkop. Soupeř poctivě bránil a hrálo se více méně ve středu pole. Míč putoval mezi stopery valcířů zprava doleva a zpět. Žádný spád to ale nemělo. Tráva byla vyšší a míč trošku drhnul. Teprve ve 30 minutě jsme se odhodlali ke střele, ta však mířila vysoko nad. Poločas skončil bezbrankovou remízou a hráči se šli konečně ochladit pod studenou sprchu. Místní areál nabízel hráčům kvalitní zázemí. 
Přišla druhé půle. Na hostující straně byl střídán Pešek a mladý výrostek Jakub Teplý. Nastoupil Molnár a Forster a naděje z Hlučína se posunula na kraj zálohy (Mozol). Veliká škoda je, že chybí Petr Soukup. Je zraněný a věříme v jeho brzké uzdravení. Do koncepce by se velice hodil a jeho góly by jsme potřebovali k tolik vytouženému postupu...zpět však k zápasu.
Hrálo se především na půli domácích, dobře bránících Petrovic. Jejich brejky však byly velice nebezpečné , připomínající osten štíra. Po pár šancích, největší byla snad od kdysi ambiciózního Chýlka, který v 8 metrů mířil v tváří v tvář golmanovi, vysoko nad...a přišel trest!!! Po špatné domluvě Wozniaka s Cesnekem nenásledoval odkop od kopaček útočníka. Ten přihrál nabíhajícímu hráči a bylo to tady. Všichni valcíři, kteří mají srdíčko na správném místě, drželi hlavu v dlaních a doufali ve zvrat. 
Ke všemu ještě odstoupil zranění Forster. Valcíři hráli o deseti lidech a museli ze sebe vymáčknout vše, co je v nich. Nejdůležitější byla morálka mančaftu. Nikdo si nepřipouštěl, že by jsme mohli vypadnout. Pak se dostal do druhé podobné šance Chýlek. Teď však potvrdil, že je hráč, který umí dávat důležité góly a vyrovnal na 1:1. 
Poté přišel konec a velká loterie v podobě pokutových kopů. Hráči FM prokázali zkušenost a ani jednou se nezmýlili. Musím vyzdvihnout gólmana Prepsla, který svým klasických stylem zlikvidoval třetí pokutový kop domácích. Jelo se domů a už se moc těšíme až se znovu sejdeme při dalším pohárovém utkání. 
 
Další ohlasy z tiskovky už byly zbytečné, "Cesy " napsal všechno :) !

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode