11.KOLO OP PALKOVICE : STAŘÍČ 2:0 ( 1:0 )

23.10.2016 19:50

SOBOTA 22.10. 2016 14:00

                                       PALKOVICE : STAŘÍČ 2:0 ( 1:0 )
Branky:     5. Stavrovský ( Svobodník )      1:0    
               53. Musil ( Smolík )                     2:0    
Rozhodčí :     Pokluda – Karch, Pánek
Diváci : 98
PALKOVICE : Smolík  –  Galásek, R.Merta, J.Merta, Magera – Svobodník ( 57.Burda ), Huška, Kusý ( 90.Farský ) , Stavrovský ( 70.Habrnal ) – Musil ( 85.Honěk ), T.Skurka ( 70. T.Vyvial )  

STAŘÍČ :   Smetana - Jukl,Pešek D.,Váňa,Merta(Baran) - Malý,Musálek,Pešek M.,Kempa(Kičin) - Vrtný,Kocich

                         Palkovice chtěly i proti Staříči potvrdit stoupající formu a bodové hody z posledních utkání ( Hrádek 2:1,Chlebovice 3:0, Oldřichovice 2:2 ). Herně to nebylo z naší strany nejlepší, ale po vítězství nad Wiedermannovou družinou jsme poskočili na páté místo v OP!
                        Už v páté minutě dorostenecká spolupráce Svobodník – Stavrovský skončila gólem v síti Smetany a Palkovice vedou 1:0 a bylo potvrzeno pravidlo „nedáš – dostaneš“, když Smolík včasným výběhem zmařil šanci Vrtnému ( v létě byl u nás na zkoušku ) ! Ve 20.minutě T.Skurka „namazal“ kapitánovi Kusému, ale toho vychytal Smetana! Ve 30.minutě i Smolík dokazoval své kvality při šanci Vrtného.Bojovný první poločas na bahnitém terénu tak skončil 1:0 pro Palkovice.
                V prvním poločase čekala stovka diváků na gól 5 minut, ve druhém o tři minuty déle, to brankářská spolupráce Smolík – Musil byla zakončena důležitou druhou brankou 2:0. V 61.minutě hostující Kempa po skrumáží nedopravil míč za záda skvělého Smolíka. V osmdesáté a  83.minutě měl na kopačce třetí gól Habrnal, ale Smetana  i za cenu faulu ( nebyl potrestán ) zachránil svůj tým a drama tak trvalo až do závěrečné minuty. Před závěrečným hvizdem rozhodčího Pokludy mohla být viděna ještě penalta na Hoňka a gól z trestňáku Peška, ale Smolík i podruhé doma udržel čisté konto famózním zákrokem.V dalším kole zajíždíme na Hukvaldy a budeme se snažit dál držet naší bodovou sérii!

OHLASY Z TISKOVKY

Martin Blahuta ( trenér Palkovic ) :„ Nebyli jsme v tomto průměrném utkání lepším týmem, ani šťastnějším, ale disciplinovanějším! Nezopakovali jsme výkon z Oldřichovic, více jsem čekal od Kusého s Huškou, podržel nás opět Smolík. Soupeř nám svou nedisciplinovaností výhru usnadnil, máme 17 bodů a můžeme být tak spokojeni.Teď pojedeme na Hukvaldy vyhrát, je to možná troufalé,ale já v to věřím, musíme však hrát lépe než dnes, ale historie se nebude ptát, derby jsme vyhráli a jsme pátí! Kdo by to po porážce s Bukovcem v 7.kole předpovídal ! 

Juraj Wiedermann ( trenér Staříče ) : Vyrovnané utkání rozhodly výkony brankářů,domácí Smolík chytil vše,nebo mu pomohla obrana,náš brankář si vybral v zápase slabší chvílky,které rozhodly o výsledku.

Dan Kusý ( kapitán Palkovic ) : Z mého pohledu to byl vyrovnaný zápas s tím, že jsme hráli disciplinovaněji a měli kvalitní defenzivu podpořenou samozřejmě výborným Smoldou. To, že zápas nebyl moc atraktivní, může mít více důvodů, jeden z nich myslím je i ten, že Staříč je jiný soupeř než Oldřichovice a tomu jsme se tak trochu přizpůsobili.Důležitý byl první gól, který udal zápasu směr. Tím, že jsme vedli, soustředili jsme se spíše na obranu a spoléhali na brejky. Ono se nemá cenu nikam hnát a darovat soupeři zadarmo šance. Jeden z  brejků se nám podařilo hned ze začátku druhého poločasu využít a to nás utvrdilo v tom, že zápas se tímto stylem dá zvládnout. Myslím, že tento výkon byl především týmový, podložený pevnou obranou. Ke konci jsme samozřejmě mohli navýšit skóre ale výsledek řekl bych odpovídá průběhu hry. Také rozhodčí zápasu nepřidal, když pískal jednu věc tak a stejnou věc jinde úplně jinak, někteří Staříčané to nesli hůře než by museli, zvlášť když mohli jít minimálně 2 ze hřiště po ČK, my jsme se tohoto vyvarovali.Jsem rád že jsme na náročném terénu a s bojovným a  poměrně kvalitním týmem doma zvládli vyhrát. Další zápas na Hukvaldech bude zase o něčem jiném.

Martin Pešek ( kapitán Staříče ) : Podle mého názoru se jednalo o průměrné, bojovné utkaní OP s řadou nepřesnosti v rozehrávce především z naši strany což nás trápí celý podzim. Zápas ovlivnila situace z 5 minuty, kdy se nám nepodařilo skórovat a domácí z protiútoku trestali. Zbytečně jsme se potom začali hádat s rozhodčím a okopávat soupeře místo toho abychom se zajímali o hru a snažili se utahat starší obránu domácích (pochvala za to jak to ve svých letech zvládá) . Pokud jsme se dostali do ojediněle šance tak nás vychytal domácí brankař. Za celý zápas jsme nedokázali domácí dostat pod tlak,aby na špatném terénu dělali chyby což  se Palkovicím dařilo. Z naší strany je třeba se pokusit ze zbývajících zápasu na podzim uhrát nějaké body a  zamyslet jak dál , protože to nedopadne dobře pokud se něco nezmění a OP nemusí být konečná.

 OKO DIVÁKA PALKOVIC - ZDENĚK ŠPAČEK

Rozhodčí : POKLUDA - Karch, Pánek - dobří - akorát nikdo nechápal, proč za likvidační faul na Skurku, když šel sám na bránu, hostující hráč nedostal ČK ... ????

    - úvodem : na rozdíl od názoru našeho trenéra na pozápasové "tiskovce" si myslím, že to byl na poměry OP nadprůměrný zápas...

   - Staříč byl výborný, v čele s hráčem č. 10 Peškem, který jim skvěle zahrával všechny standardky ...

   1. absolutorium - Smolík - vychytal minimálně 5 tutovek a v 5. minutě po jeho skvělém zákroku "nedáš - dostaneš" a po rychlém protiútoku   vedeme 1:0 ( 2. nula mu náramně sluší ) ...

   2. absolutorium - oba dorostenci (Svobodník,Stavrovský) - rychlost, technika, tah na bránu ...

   3. absolutorium - všichni ostatní, v čele s Frantou Musilem, který tentokrát nekecal, bojoval, 1 gól dal a jednomu jistému na čáře zabránil

   4. absolutorium - Jara Merta - ve 48 letech strčí mnohé mladší do kapsy ...

  - abychom jenom nechválili - co se dá zahodit nám předvedl Toncek (za jiného stavu bychom ho asi zabili ...)

  - pokud se tedy opět sejdeme, můžeme potrápit i vedoucí HUKVALDY !

 OKO DIVÁKA STAŘÍČE - ZDENĚK MUDRA

 I já jsem měl tu možnost utkání shlédnout a poskytnout nezávisle svůj názor. Palkovjani jsou pružnější v hodnocení, ale Juraj hodnocení nezvládl jako celé utkání. První poločas oboustranně bojovnější, útoky z jedné na druhou stranu. Osudová 5.minuta, kdy Staříčský útočník nedokončil akci brankou, výborný zákrok Smoldy,následně Staříč inkasoval. 54' bojovník Musil získal šlapákem míč, kterého se zalekl hostující brankář a šanci zakončil brankou.2poločas Palkovice byly fotbalovější a míč měli vice pod kontrolou. Hostující trenér, místo aby narušil poklidnou hru obránců Palkovic a zamícháním sestavou hlavně posty už nevýrazných útočníků se rozhodl vystřídat v 65' levého záložníka a v 83'levého obránce. Tyto změny vůbec nenarušily poklidné bránění Palkovic výsledku. Bohužel Palkovice byly zaslouženě lepší a kvalitní Smolda v brance je 80% jistota. A když proměnili šance tak zákonitě museli vyhrát. To Staříč nedokázal.A na závěr. V utkání bylo z mého pohledu uděleno správně a zbytečně moc osobních trestů, které mohly být i jiné barvy. Je jen škoda, že Staříčani byli vyrovnaným soupeřem jenom první půlku. Trenér se ,ale musí rozhodnout sám koho a kdy má vystřídat. Takové střídání bylo úplně zbytečné, jenom si šli na chvíli zaběhat 2 náhradníci,kteří se postavili na svoje místa. A hra se nezměnila.

FOTOGALERIE .... ROZHOVOR S TRENÉREM STAŘÍČE ....

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode