12.KOLO FNL MFK F-M : 1.SC ZNOJMO 1:0 ( 1:0 )

25.10.2014 20:59

SOBOTA 25.10.2014 14:30

MFK F-M : 1.SC Znojmo 1:0 ( 1:0 )
Video ....
Děkovačka fanoušků ....
Z vítězné kabiny ....
Branka: 21. Vašenda ( odražený míč ) 1:0
Rozhodčí: Julínek – Hájek, Caletka
ŽK: Talián  ( velice přísná ŽK ) – Žondra, Lacko, Okleštěk, Jonov
Diváci: 2 050 ( nenechali nás v tom - díky moc )
MFK Frýdek-Místek: Mihalek – Uvíra, Žídek, Literák,Švrček – Vašenda,Talián –  Pribula (87. Coufal),Mozol (90. Milunović), Zapalač - Matúš (77. Halaška).
1.SC Znojmo FK: Andrejko – Hříbek (69. Stáňa), Odehnal, Jonov, Helísek – Okleštěk, Buchta, Lacko – Kovačić (77. Yilmaz), Žondra, Pázler (59. Ledecký).
 
Nelehký zápas zvládli svěřenci trenéra Orla na jedničku ! Po hektickém týdnu ,kdy byl odvolán trenér Goffa se už  tým připravoval pod vedením trenérské dvojice Orel – Blahuta ,která změnila rozestavení na 4-2-3-1 a to se ukázalo jako šťastné ! Už v páté minutě se prosazoval v minulém týdnu vykartovaný,ale i zraněný Matúš,ale bývalý baníkovec Andrejko byl na místě ! Aktivita na naší straně byla od úvodních minut markantní,Zapalačův centr však znojemští odvrátili na roh,po deseti minutách tak bylo jasno kdo má větší touhu po vítězství.První ohrožení Mihalkovy svatyně má na svědomí v 11.minutě nejlepší hráč hostů Žondra ! V 17.minutě stopér Lipiny Žídek trefil hlavou Andrejkovu bránu,ale ten se nenechal překvapit ! Ve 21.minutě Stovky burácejí,k odraženému míči se dostává Vašenda a ten prostřeluje vše před sebou 1:0 ! Znojmo ,které se cítí na soupeřových hřištích lépe než doma ( získalo venku už 13 bodů ! ) se snaží o vyrovnání,ale Kovačič netrefuje ve 29.minutě zařízení . Do poločasu se toho už příliš neudálo i díky tomu .že Lipina má opět skálopevnou obranu !
Znojmo začalo druhý poločas tlakem,Okleštěk pálí ostrými na Mihalka,ale ten si začíná chystat už čtvrtou nulu ve FNL ! Pojistku našeho vedení mohl ovšem ve 49.minutě přidat Mozol,ale ten místo zakončení volil přihrávku na Pribulu a ta byla nepřesná ! Ex-ligové Znojmo zmáčklo náš tým před naší bránu,ale my nejsme s vyjimkou Karviné zvyklí inkasovat. Znojmo se sice dostalo v 72.minutě do gólovky Kovačičem,ale to jen díky ofsajdu,který odmával Caletka. V další tentokrát lipinské šanci se ocitl Halaška,ale ani jemu nebylo souzeno v utkání skórovat ! A závěr utkání ? to už byla óda na lipinskou radost,soupeři jsme díky obětavosti,poctivosti,bojovnosti nic nedovolili a po skandování v zápase s  Karvinou : „ HLEDÁ SE LIPINA „ přichází z nejlepšího kotle FNL skandování  : „ LIPINA JE ZPÁTKY „ a to je zasloužená odměna všem hráčům MFK F-M ! Ale zůstaňme při zemi,teď nás čeká ne zápasy o 9 bodů,ale o 18 ( Ústí,Most,Třinec ) ,ale pokud zopakujeme dnešní heroický výkon budou body narůstat a naše  v současné  době 11.místo nemůsí být konečné ! A taková je nálada po utkání :) .... !
Karel Orel : video rozhovor ....
Martin Blahuta : „ Mužstvo bylo už po pondělním tréninku odhodláno očistit jméno Lipiny po propadáku s Karvinou ! Kluci přistoupili k utkání jako velcí profíci,ikdyž všichni víme že to nebylo bez chyb vítězství je podle mne zasloužené a jsem rád,že Dalas ( Vašenda poznámka autora ) nikam neodchází,byl dnes stěžejním hráčem a vítězný gól si moc zaslouží ! Jsem dnes moc šťastný !
Oldřich Machala ( trenér Znojma ) : rozhovor z webu Znojma ....
Dalibor Vašenda : video rozhovor ....
 
Rozhovor s Radkem Coufalem ....                                     Fotogalerie R.Schedlinga .... Fotogalerie 2 ....
Z webu Znojma .... Z webu FNL ....                                  Statistika hráčů LIPINY ( z webu fanoušků ) ....
Souhrn 12.kola ....                                                           Souhrn 12.kola -FNL .... 
A TO JSOU NAŠI HRDINOVÉ 
Mihalek Matej
Uvira Martin Literak Petr Zidek JanSvrcek Michal
Vasenda Dalibor Talian Erik
Pribula MartinMozol VaclavZapalac Petr
Matus Martin
Orel KarelBlahuta MartinVojvodik FrantisekKrabec Ladislav
Prepsl OndrejCoufal RadekIlko PavolHykel Tomas + Milan Halaška a Adi Mehremič  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode