15.KOLO FNL FK FOTBAL TŘINEC : MFK F-M 3:1 ( 1:1 )

16.11.2014 19:04

SOBOTA 15.11.2014 10:15

FK Fotbal Třinec : MFK F-M 3:1 ( 1:1 )
Branky : 26.Žídek ( Zapalač ) 0:1
               42.Dedič                  1:1
               59.Lukáš                  2:1
               64.Smetana             3:1
Rozhodčí: Julínek – Vysloužil, Caletka
ŽK: Vomáčka - Milunovič, Talián ( 4 ŽK STOP NA OLOMOUC ! ), Ilko
Diváci: 1 209.
FK Fotbal Třinec: Rohel – Velner, Vomáčka, Kubáň, Matoušek – Malíř (40. Smetana), Hupka, Ceplák, Lukáš (90+1. Čelůstka) – Joukl, Dedič (78. Gomola)
MFK Frýdek-Místek: Mihálek – Ilko (81. Uškovič), Literák, Žídek, Švrček – Pribula, Talián (68. Halaška), Mozol, Vašenda, Zapalač (68. Hykel) – Milunovič
 
Do derby utkání šli v lepší pozici frýdečtí, kteří ovšem chtěli zlomit třinecké dlouholeté prokletí! Třinec zase chtěl ukončit devíti zápasovou sérii bez vítězství ! Domácí evidentně koučování ředitelem klubu Karlem Kulou začali mnohem lépe a už ve čtvrté minutě bývalý hráč Lipiny Lukáš poslal nepříjemný centr před bránu Mihalka,ale naštěstí Hupkova hlavička mířila nad.O minutu později vysoký Dedič v gólovce selhal! Až po čtvrthodině hry se ke slovu dostali i hosté,jenže střelecké pokusy Vašendy,Mozola a Zapalače nebyly přesné. Ve 26.minutě propukla na lavičce Lipiny nebývalá radost,Zapalačův trestňák našel výtečného hlavičkám Žídka a ten nedal Rohelovi šanci 0:1 ! Domácí hlasatel tomu nechtěl uvěřit a tak jednička na světelné tabuli se objevila až ve 33.minutě za velké radosti našeho kotle ! Pojistku našeho asi nezaslouženého vedení mohl přidat Mozol ve 38.minutě,ale z hranice pokutového území opět netrefuje zařízení ! Domácí lavička Kula – Kalivoda – Zbončák – Kafka oživila útok o Smetanu,který nahradil Malíře a dvě věže Dedič –Smetana ( Joukl se posunul do zálohy ) začaly zle zatápět lipinské defenzivě ! Ve 40.minutě si málem vsítil vlastní branku Vašenda. Nápor domácích byl korunován ve 42.minutě,kdy hlavičku střídajícího Smetany neudržel Mihalek a na dorážku Dediče byl krátký 1:1! Ve 43.minutě se domácí právem dožadovali pokutového kopu za faul Švrčka na Cepláka,ale rozhodčí Julínek zřejmě kompenzoval své chyby z první půle.Půle tak končí remízovým stavem 1:1!
Druhý poločas začal střelou Mozola, byla sice přesně mířená,ale Rohel s ní neměl žádné potíže.V 59.minutě napřáhl ke střele Honza Lukáš a svou slabší pravou nohou angličanem otáčí stav utkání 2:1.A o pět minut později je z Lipinou zle nedobře,Smetana dorážkou zvyšuje na 3:1! Trenér Orel mění v 68.minutě hráče i rozestavení,ale naše hra nemá parametry,je ustrašená,bezzubá a snaha o zdramatizování nepříznivého stavu není vůbec vidět ! V závěru utkání hrajeme dokonce na tři útočníky,ale stav 3:1 je už konečný! Naše série s Třincem pokračuje a série Třince bez vítězství právem končí,ale hodně jsme jim to usnadnili! Po podzimu tak končíme na dvanácté a Třinec na třinácté příčce ! Ještě nás čeká v jarní předehrávce exligová Sigma a to bude těžký oříšek !
Martin Blahuta:“ Věřil jsem, že to dnes zlomíme,ale bohužel se tak nestalo! Třinec byl prostě dnes lepší a nezbývá mi nic jiného než mu pogratulovat! Proti Sigmě se musíme zlepšit ve všech směrech a ukončit prapodivný podzim vítězstvím!"
 
Z WEBU TŘINCE .... Z WEBU FNL ....  Z DENÍKU ....       VŠE PŘED DERBY ....
FOTOGALERIE .... FOTOGALERIE 2 ....                           ROZHOVOR S KARLEM KULOU A MILOŠEM RECHTORÍKEM  .... 
SOUHRN 15.KOLA ....                                                    ROZHOVOR S THIAGEN SILVEIROU ....
 
JEDINÁ LISTOPADOVÁ RADOST ....
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode