17.kolo FNL FC MAS TÁBORSKA : MFK F-M 1:0 ( 1:0 )

12.03.2015 21:44
SOBOTA 7.3.2015 14:30
 
FC MAS TÁBORSKO : MFK F-M 1:0 (1:0 )
VIDEO ....
Branky :        24. Tusjak                 1:0
Rozhodčí: Marek – Pelikán, Melichar.
ŽK: Mráz, Presl, Traore – Mehremič, Staško.
Diváci: 415 ( z toho 20 z LIPINY - děkujeme !
MFK F-M : Mihalek – Švrček ( 46.Hykel ),Literák,Žídek,Mehremič - Ďuriška,Vašenda - Ilko,Staško,Just (76.Zapalač ) – Matúš ( 79.Jurišič )
TÁBORSKO :Toma – Sladký, Mráz, Cíferský, Tusjak – Šiml  – Traoré ,Džafič, Surynek ( 90.Nešický ),Presl  ( 66.Ciku )– Strnad ( 79.Musiol )
 
Tak jsme se po 104 dnech zimního spánku dočkali opět mistrovského utkání ! Naše sestava se proti poslednímu utkání se Sigmou podstatně změnila (Prepsl - Švrček,Žídek, Literák, Mehremič – Vašenda , Coufal - Pribula,  Mozol, Zapalač – Halaška ),jen obrana a defenzivní záložník Vašenda zůstali pospolu. Táborsko změnilo trenéra , Frňku nahradil Nečas a rozestavení 4 4 2 se změnilo na 4 1 4 1 ( sestava proti Vansdorfu ze 16.kola - Toma - Hric, Divíšek, Cíferský, Sladký - Džafič, Presl Ciku, Javorek - Traoré ,Strnad.
Po podzimním remizovém zápase ( ve Stovkách soupeř vyrovnal v 87.minutě na 1:1 ) jsme chtěli v retro žlutých dresech bodovat alespoň za jeden bod i na horké táborské půdě.Začátek utkání vyšel lépe nám a v 9.minutě se po spolupráci hlavičkujících Žídka a Matúše ocitl v gólovce krajní záložník Ilko,ale Toma ho vychytal ! Nevídaně puštěný dvoumetrový ofsajd Táborsko v 10.minutě Strnadem nevyužilo, Mihalek včasným zmenšením nedovolil táborskému kanonýrovi otevřít skóre a s dorážkou Traoreho si už Litarák poradil.Traore o minutu později střihl krásné nůžky,ale minul branku.Ve 14 minutě táhl bréjk Literák,ale Matúš se Staškem ho nedotáhli do úspěšného konce.A další moderní akce žluťásků ve 14 minutě po ose Ďuriška – Mehremič  a zakončující kanonýr Matúš končí na Tomovi,ale stéjně je máván ofsajd.V 19.minutě dvakrát nepříjemně zakončovali domácí Džafič a Sladký,první střela mířila mimo tyče a druhou lehce vyřešil Mihalek. Ve 24.minutě krajní bek Tusjak ranou k přední tyči otevírá skóre velice kvalitního utkání 1:0. Ve 31.minutě zaváhání Ďurišky netrestá Strnad.Ve 38.minutě statečně a dobře hrající Staško s Matúšem si vypracovali příležitost,ale bohužel je z toho pouze roh.Poločas tak končí vedením Nečasovy party,ale ta Orlova byla více než vyrovnaným soupeřem.
Jestliže v první půli se hrál vyrovnaný zápas tak v tom druhém jsme měli i díky našemu kotli ( v kotli 14 fanoušků a dalších 8 na tribuně ! ) jasně navrch a hodně tomu napomohl střídající Hykel. Už po 50 sekundách Hykel centruje,ale Staškova hlavička neměla gólové parametry.Hykel ve 49.minutě chtěl prostčit míč na Matúše ( v pondělí 9.3. oslaví Martin 33 let – blahopřejeme ),ale stopéři odvrátili na roh. Až po hodině hry se ke slovu dostali i domácí,ale Džafiče reflexivně vychytal Mihalek. V 58.minutě Džafičův roh posílá Strnad těsně vedle ! Aktivní Hykel místo rány v pokutovém území volí placírku a z tou si Toma poradil.V 65.minutě Mehremič posílá trestňák jen do náruče nejlepšího hráče domácích Tomy, vyrovnání stále ne a ne přijít a bylo by tak zasloužené !V 67.minutě je k vidění poslední šance domácích v tomto utkání po přihrávce Strnada se neprosazuje Džafič. Že v tomto utkání nám nepřeje štěstí se 415 diváků přesvědčuje v 68.minutě, když Vašenda trefuje tyč !!! V závěru posílá trenér Orel na hřiště Zapalače a Jurišiče, a právě Jurišič mohl v 85.minutě srovnat na 1:1,ale to by mu musel přihrát Ďuriška,který nepochopitelně napálil míč do hrdiny utkání Tomy ! Jak poznamenal po utkání trenér domácích Radim Nečas :“ měli jsme v utkání velkou kliku „ !   A tak se po výborném výkonu zejména ve druhém poločase vracíme domů s prázdnou! Loni jsme začínali jaro bezbrankovou remízou v Karviné .... a potom čekali na vstřelenou branku neuvěřitelných 669 minut a to se snad letos opakovat nebude, ikdyž jsme se radovali z branky naposledy v Třinci ve 26 minutě a tak naše střelecká impotence už trvá 244 minut ! 
Radim Nečas ( trenér domácích ) : „Musíme být spokojení se třemi body. Předvedli jsme hodně chyb a jen díky Tomovi jsme udrželi nulu. V první půli jsme hráli ještě dobře, ve druhé už soupeř zjednodušil hru a měl moc šancí. Terén pak byl dost rozbahněný, tudíž nám vázla kombinace. Hosté neměli co ztratit a příkladně bojovali. Vše si musíme důkladně rozebrat.“
Karel Orel : „Porážka 0:1 je pro nás strašně krutá. Ve druhém poločase jsme donutili domácí k pasivitě a zasloužili jsme si minimálně vyrovnat. Nastřelili jsme tyčku a po chybě Mráze jsme měli absolutní tutovku. Jeli jsme sem pro body. Chtěli jsme využít toho, že Táborsko nemá defenzivu tak dobrou jako ofenzivu.“
Martin Blahuta :" Snad jsme si tu smůlu vybrali na celé jaro,byli jsme lepším týmem. O naší nezasloužené porážce rozhodla špatná koncovka,ale výkon byl výborný,škoda !“
 
Z WEBU TÁBORSKA .... Z WEBU FNL ....
SOUHRN 17.KOLA FNL ....  ROZHOVOR S TRENÉREM TÁBORSKA .... ROZHOVOR S TRENÉREM MFK F-M ....
FOTOGALERIE 1 .... FOTOGALERIE 2 .... 
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webu zdarma s WebnodeWebnode