18. KOLO PALKOVICE : LUČINA 1:3 ( 1:1 )

22.04.2012 18:51

Sobota 21.4. 16:00 

 

PALKOVICE : LUČINA 1:3 ( 1:1 )

 

Branky :   17.Majer                0:1

                35. Kusý                 1:1

                58.Hruška               1:2

                84.Myšinský              1:3 

ČK :        89. Blahuta

Rozhodčí : Karch,Machala,Zeman

Smolík  - Galásek, Blahuta,R.Merta,Závodný,Honěk – Skurka ( 71.Guzsi ),Kusý,Huška,Brantal (80.T.Vyvial) – Habrnal ( 85.Poledník )                             Hrající trenér : M.Blahuta

Bez tří klíčových hráčů ( J.Merta,Lesniák,Musil ) nastoupily Palkovice proti týmu Lučiny, které stále živí naději na postup do 1.B. třídy ! Lučina měla od úvodních minut hru ve své moci,ale bojovně naladěna sestava Palkovic odolávala tlaku , bohužel jen do 17. minuty, kdy se prosadil Majer – 0:1. Domácí hráli dál ze zabezpečené obrany a podnikali rychlé brejky a po jednom z nich Kusý ze 30 metrů vyrovnal a brankář Chlebek se musel červenat – podobné střely chytá náš golman Smolík do zubů ! Poločas tak končí spravedlivě 1:1 !

Ve druhém poločase se hra ještě víc vyrovnala, ale do vedení jde znova Lučina, když se v 58. minutě prosazuje veterán Hruška ! Tato branka vyvolala plno emocí a rozhodně neměla být uznána, protože pomezní sudí Machala přehlédl evidentní ofsajd ! Palkovice tato neregulérní branka zdravě nažhavila a dál se Kusý a spol. rvali minimálně o remízu ! Závěr zápasu už domácí hrají vabank a Lučina trestá Poláškem – 1:3.A přicházejí další emoce – Mikulec před zraky pomezního Machaly fauluje bez míče Hoňka, ale ŽK dostává kapitán Blahuta - „ Slušnou formou z pozice kapitána upozorňuji hlavního na zvednutý praporek pana Machaly, proč hlavní Karch nereaguje a navíc mi uděluje kartu, to mi opravdu hlava nebere ! „ A aby toho nebylo málo tak minutu před koncem vidí Blahuta za faul i červenou kartu, ta je ovšem udělena správně – ale nebýt minimálně sporně udělené ŽK tak k tomu nemuselo dojít !

https://www.youtube.com/watch?v=oYXoWE1HBsc

Palkovice se za svůj výkon nemusí stydět, prohrály , ale se vztyčenou hlavou ! Ztracené body musíme získat příští týden v Neborech, tam se bude tak jako s Bukovcem hrát o 6 bodů !

Martin Blahuta: „ Nebyli jsme před utkáním v lehké situaci, chyběli 3 zkušení hráči, ale tým se semkl, bojoval,ale alespoň na bod ani to nestačilo, přesto chci všem poděkovat ! Ještě nám chybí odehrát 8 utkání a pokud ke všem utkáním přistoupíme tak jako dnes nemám o setrvání v přeboru obavy ! Během posledních 2 utkáni jsme obdrželi 2 neregulérní branky, to nejsou výmluvy, to není brečení,to jsou prostě fakta ! Nezbývá nic jiného než pogratulovat Lučině k vítězství !

FOTOGALERIE Z UTKÁNÍ ZDE !

 

                                                    

 

 

                   Z webu Lučiny - upraveno podle pravdivých údajů !

TRADIČNĚ POŘEZANÉ PALKOVICE
 TJ Sokol Palkovice - Finstal Lučina 1:3 (1:1)
Pracovní a studijní povinnosti nedovolily rovnou třem hráčům Finstalu zúčastnit se sobotního utkání na hřišti Palkovic a tak vyběhla na hřiště lehce pozměněná sestava oproti zápasům předešlým.
Ze začátku utkání to vypadalo, že se bude hrát spíše na jednu bránu, avšak Palkovice byly na toto utkání dobře připraveny a zezadu dirigovány svým hrajícím trenérem. Již v prvních minutách utkání vytáhnul domácí brankář Smolík lučinský pokus nad břevno, ale skóre se poprvé měnilo až po 17. minutách hry, kdy se po zahrané standardní situaci prosadil kaapitán Lučiny Majer. Domácí však ani po obdržené brance nijak bezhlavě do útoku nespěchali, vyráželi do brejků a ani hosté příliš aktivitou nehýřili, což se jim vymstilo ve 35.minutě, když po jednom z brejků a následnému zaváhání v obraně nechali lučinští vystřelit Kusého asi z 30 metrů  k pravé tyči a bylo to 1:1. Do poločasu již další branka nepadla.
Do druhé půle vystřídal na straně Finstalu v útoku Ligockého Hruška, což se nakonec ukázalo jako klíčové střídání. V době kdy domácí svou houževnatostí vyrovnávají hru přichází branka Lučiny. To po dlouhém míči do domácího vápna zakončuje na hranici brankového území Mikulec a jím načechraný míč usměrňuje do brány k zadní tyči z úrovně penalty dobíhající Hruška. Domácí se ihned vehementně a emotivně dožadují odpískání ofsajdu,poprávu byla zcela neregulérní jelikož zakončující Hruška byl v momentě přihrávky v postavení mimo hru !  Poté, co opadly emoce se domácí pouštějí více do útoku a tak se lučinským otevírá prostor na protiútoky, z nichž jeden v závěru utkání, konkrétně v 84.minutě bezpečně proměňuje Myšinský. V 89.minutě pak ještě dojde k vyloučení na straně domácích, když si hostující Goroš obhazuje palkovického kapitána a nebýt jeho hokejového bodyčku, šel by náš hráč sám na bránu Palkovic. Za tento faul obdržel hrající trenér Blahuta jen druhou žlutou a následně pak červenou kartu a zcela poprávu musel zamířit předčasně do kabin.I na naší straně se mělo červenat, naštěstí faul bez míče Mikulce na domácího Hoňka rozhodčí ( pomezní Machala ) raději nechtěl vidět, byla by to před mačem s Kozlovicemi nepříjemná ztráta !
 
Lučina: Chlebek – Vodák, Myšinský, Dobřický, Vrba – Tomíček (88. Kielar A.), Polášek, Majer, Krzyžánek (78. Goroš) – Ligocki (46. Hruška), Mikulec Trenér: Robert Černý
  
Branky Lučiny: 17. Majer, 58. Hruška, 84. Myšinský
  
Rozhodčí: Karch O. – Machala P., Zeman P. Diváci: 100

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode