19.KOLO KOLÍN : MFK F-M

23.03.2015 00:33

NEDĚLE 22.3.2015 15:00

KOLÍN : MFK F-M 0:3 ( 0:1 )
DĚKOVAČKA ....
Branky: 41. Mehremić ( Žídek ) 0:1 - v zápise Zapalač
             47. Matúš (penalta)      0:2
             62. Žídek ( Zapalač )     0:3 - v zápise vlastní
 Rozhodčí: Jech - Melichar, Kožár.
 ŽK: Jelínek – Vaněk, Hykel.
 ČK: 72. Hykel 
 Diváci: 320 ( z toho 20 lipinských fandů v kotli a 6 na tribuně !!!! - děkujeme ! )
 
Kolín: Vejmola – Ježdík, Biško, Jelínek, Hýbl – Bláha, Skwarczek, Eliáš, Hurka (83. Procházka) – Teplý, Veselý (88. Teslík).
MFK F-M :  Prepsl – Ilko, Židek, Literák, Mehremić - Just (28. Hykel), Vaněk, Vašenda, Zapalač (67. Talián) – Matúš (79. Ďuriška), Staško. Trenér: Karel Orel.
 
Do klíčového utkání v boji o záchranu už mohli nastoupit nemocní Literák, Vašenda, Matúš a železný muž Lipiny Švrček ( za 7 let v MFK chyběl na hřišti pouze v Břeclavi,doma s Vlašimí a dnes v Kolíně ! ), ale ten usedl pouze na lavičku. Na tu se posadil i brankář Mihalek a už chybí z našeho jarního kádru pouze Bello, který už sice doléčil zranění,ale sklátila ho chřipka. 
Už ve 4.minutě se v šanci ocitl „náš“ bývalý kanonýr Teplý,ale Prepsl se nenechal překvapit. Naše dobře namazaná jarní mašina se tentokrát rozjížděla velmi pozvolna a tak až v 10.minutě mohli lipinští fandové zatleskat akci Mehremiče, ale volej Justa byl velmi nepřesný. V 15.minutě se mohlo měnit skóre v náš prospěch,ale Vaňkův centr poslal Staško vedle brány Vejmola.O minutu později se k hlavičce dostal Jelínek, ale Prepsl je koncentovaný a pozorný ! Na nedobrou naší hru doplatil už ve 28.minutě Just, kterého nahradil Hykel,ale o střídání si koledovalo více hráčů ! V téže minutě našel Mehremič Staška,ale ten pálí jen do domácího golmana. Ve 30.minutě průnik Ilka končí jen rohem,ale z toho jsme mohli jít do vedení,jenže Literákovu hlavičku fantasticky vytěsnil na roh Vejmola. Domácí nováček FNL se dál snaží o změnu skóre,Hurku však opět vychytává Prepsl. Ve 36.minutě Zapalač z dobré pozice trefuje jen boční síť. Ve 41.minutě se ujímá Lipina vedení 0:1, Zapalač posílá míč do „16“ a ten se po sérii tečí třepe v síti,kdo je autorem branky se však neví J, zřejmě Mehremič,ale v zápise o utkání uvádí rozhodčí Jech Zapalače ! Poločas tak končí šťastným vedením bílých v poměru 0:1,ale trenér Orel je hrubě nespokojen a hráči si to v kabině pěkně „slízli“ !
Trenérova slova si však k srdci hráči Lipiny asi nevzali, protože kdyby byl Teplý o pár centimetrů větší tak se už po 22 sekundách dostal ke gólové hlavičce! V čase 46:26 rozhodčí Jech správně posuzuje držení Žídka v pokutovém území a penalta kanonýra Matúše je bezpečně proměněna 0:2 a dává našim hráčům klid ! V 62.minutě to už je 0:3, opět centr Zapalače proměňuje tečí Žídek,ale rozhodčí Jech vidí vlastní branku,ovšem to nám vůbec nevadí ! V 70.minutě lišák Matúš chytrým lobem z poloviny hřiště chtěl překvapit Vejmolu,ale ten se stačil vrátit. V 72.minutě mladická nerozvážnost Hykela nás poslala do oslabení,ale to jsme zvládli skvěle a důležité body se tak vezou do F-M!Teď je třeba je potvrdit doma s Pardubicemi a snad budeme z nejhoršího venku !
 
Karel Orel :"S výsledkem jsem maximálně spokojený, s hrou už tolik ne, protože to kvalitní utkání z naší strany nebylo ! Zaplaťpánbůh, že jsme dali ty tři góly. Na podzim jsme vyhráli těsně 1:0. V tomto utkání měl Kolín víc zkušených hráčů, byl to trošičku složitější zápas v porovnání s dnešním výsledkem. Ale dneska naopak ti mladí kluci byli nevyzpytatelní. Pokud by se jim podařilo dát branku ze začátku, kdy jsme s nimi měli problémy, ten zápas by se odvíjel kdoví jak. Naštěstí jsem dali těsně před přestávkou gól, což nás trošku uklidnilo a chvíli po změně stran přidali z penalty druhý. Pak už to pro nás bylo jednoduší.! "
 
Martin Blahuta: „ Důležité body, ikdyž jsme k nim došli po nejhorším výkonu jara,ale co jsme měli z toho,že jsme hráli dobře v Táborsku a doma s Vlašimí ! "
 
FOTOGALERIE ....
Z WEBU KOLÍNA .... Z WEBU FNL .... Z DENÍKU ....
SOUHRN 19.KOLA ....
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode