2.7.2014 HRADEC KRÁLOVÉ : MFK F-M 0:1 ( 0:1 )

11.07.2014 17:37

středa 2.7.2014 12:00

FC HRADEC KRÁLOVÉ - MFK FRÝDEK-MÍSTEK  0:1 (0:1)
Branka: 42. Mozol 0:1
Rozhodčí: Šedivka - Šimek, Vodrážka
 
Hradec Králové: Kuciak – Holeš, Plašil, Križko, Mareš - Štípek, Hable, A. Čermák, P. Čermák - Kulič - Černý. Střídali: Koubek, Trubač, Rolko, Dvořák, Janoušek, Jukl, Kosak, Zorvan, Bláha. Trenér: Roman Prokopec.
 
1.poločas : Prespl – Ilko, Cigánek, Literák, Švrček - Nahi, Mozol, Ďurica, Zapalač, Žídek - Prokeš. 
2.poločas : Mihálek – Korneta, Uvíra, Coufal, Palko - Kadula, Talián, Hottek, Abdulay - Kovařík, Uškovič. Trenér: Milan Duhan.
 
Hostující trenér Milan Duhan dal opět příležitost dvěma sestavám. Ta první předvedla přeci jen útočnější pojetí, ale v úvodu musela odolávat několika šancím domácího celku. Ve 3. minutě se po Černého přihrávce dostal na dostřel zkušený Kulič, jeho přízemní střelu ale naši zadáci dokázali zblokovat na rohový kop. Valcíři poprvé zahrozili v 16. minutě, kdy Žídkova křižná střela skončila díky teči brankáře Kuciaka v zámezí. Z následného rohu posadil Zapalač míč přesně na hlavu kapitána Literáka, ale ten v tutové pozici mířil těsně vedle domácí branky. Sedm minut před přestávkou to technickou střelou zkoušel královehradecký zadák Hable, leč míříl těsně vedle.
A tak udeřilo ve 42. minutě. Švrček přízemním centrem hledal na hranici velkého vápna nabíhajícího Zapalače, ten míč mezi nohami přenechal Ďuricovi, který "nádherně načechraným" míčem našel za obranou soupeře Mozola, a ten otevřel přízemní střelou k tyči skóre zápasu - 0:1.
Po změně stran se v hostujícím dresu objevila zcela nová družina. Než se fotbalisté v modrých dresech stačili sehrát, mohl udeřit na druhé straně novic v hradeckém drese A. Čermák. Jeho zpětnou přihrávku naštěstí vystihl na brankové čáře bezchybně chytající Mihálek. Votroci se snažili oproti prvnímu dějství více držet míč na svých kopačkách, k tutovkám je ale naši chlapci vůbec nepustili. Tedy, až na situaci ze 74. minuty, kdy Mihálek zachraňoval těsně před dotírajícím Dvořákem.
A tak rázem mohlo udeřit na druhé straně. V 81. minutě se do brejku dostal Kovařík, kterého krátce před zakončením fauloval dobíhající Križko. Píšťalka hlavního rozhodčího Šedivky zůstala ale bohužel němá. Zkuste porovnat, zda se skutečně jednalo o penaltový zákrok (foto vpravo).
Frýdečtí fotbalisté nakonec dokázali nad prvoligovým nováčkem zvítězit těsně 0:1. Pozitivní určitě je, že už ve druhém utkání Valcíři neinkasovali. Co se týče nově zkoušených hráčů....vše je předmětem dalšího jednání.
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode