2.KOLO MSFL MFK F-M : SLOVÁCKO 2:1 ( 1:1)

18.08.2012 19:08

sobota 18.8.2012 10:15

MFK F-M : SLOVÁCKO B 2:1 ( 1:1 ) 

                                                                            video z utkání : ......

Branky: 8. Lukáš 0:1

            38. Pešek ( Molnár ) 1:1

            69. Molnár ( odražený míč ) 2:1

Rozhodčí: Klíma – Caletka, Páral. ŽK: Szmek, Kolínek, Ondica (vš. Slovácko B). Diváci: 922.

Frýdek-Místek: Hlaváč – Švrček, Wozniak, Literák, J. Prokeš – Talián, Förster (76. Teplý), Staněk, Pešek (83. Cesnek) – Neubert (63. Chýlek), Molnár. Trenér: Milan Duhan.

Slovácko B: Matalyha – Malý, Kolínek, Mikulica, Jeleček – Šturma (79. Haša), Trávník, Franta (79. Svízela), Nečas (69. Ondica) – Lukáš, Szmek. Trenér: Jan Palinek.

Veledůležité utkání skončilo zaslouženým vítězstvím valcířů, ale soupeř byl nadprůměrným celkem 3. Ligy ! Už v úvodních minutách bylo patrné, že Frýdek nebyl spokojen z úvodním bodem z Kroměříže, začal tlakem a v 1. a 2. minutě utkání moc nechybělo, aby Molnár a spol. se radovali z úvodní branky sezóny 2012/13 ! Jenže běží osmá minuta důležitého „ špílu „ a Wozniák s Literákem nemají snad poprvé v této sezóně čisté svědomí a Lukáš toho po vyhraném hlavičkovém souboji Szmeka využívá 0:1 ! Jenže bojovnost Frýdku je neskutečná, přichází šance, které postupně zahazují : Forster ( 12),Literák (14),znova Forster (18),Prokeš (19),Talián (21 a 31 ), ale spravedlnost není slepá , nejlepší hráč na hřišti Molnár vybojuje ve 38 minutě míč, nachází Peška a ten vyrovnává na 1:1, určitě mu nevadí , že za první gól v dresu „ LIPINY „ ho čeká příspěvek do hráčské kasy ! Tak končí i 1.poločas , ale diváci musí být spokojeni – Frýdek válí !

Nažhavení domácí chtějí strhnout vítězství na svou stranu, moc nechybělo v 61. minutě, kdy po centru Prokeše chyběl jen krok Literákovi ! Rodák se Staříče Pešek je dál aktivní, ale v 64. minutě ho vychytává golman Slovácka Matahyla ! O minutu později si musíme oddechnout , Trávník trefuje břevno , ale stav trvá 1:1 ! A přichází velká chvíle Molnára, běží 69. minuta , odražený míč získává všudybyl Slává Molnár a halfvolejem trefuje přesně 2:1 ! Ne, není to opět optimální výkon, ale Frýdek je neskutečně disciplinovaný,organizovaný,bojovný, prostě všichni hráči zaslouží uznání a potvrdit zasloužené vítězství mohou v závěru Molnár s Teplým, ale ta naše koncovka ! Rozhodčí Klíma v 92. minutě ukončuje zápas a diváci mohou být opravdu spokojeni, viděli nadprůměrné utkání a zasloužené vítězství a teď vzhůru na Prostějov, který se cítí jako favorit MSFL , viz. https://fotbal.idnes.cz/fotbalista-pavlik-hraje-za-prostejov-rozhovor-flu-/fot_dsouteze.aspx?c=A120816_105800_fot_dsouteze_bem

A co řekl po utkání kapitán Zdeněk Staněk :V prvním zápase nové sezony na domácí půdě jsme jednoznačně chtěli

zvítězit. Bod v minulém kole v Kroměříži byl pro nás málo a tak jsme
potřebovali dnes vyhrát, abychom neztratili kontakt s čelem tabulky.
Zápas byl spíše bojovný a bohužel jsme inkasovali jako první. Šance
na vstřelení gólu jsme měli, ale špatným řešením finální a
předfinální fáze útočných akcí, jsme se nemohli dlouho prosadit.
Slovácko hrálo typický fotbal béčkových mužstev. Mladí kluci, kteří
byli běhaví a chtěli kombinovat. Myslím si, že díky naší vůli a
důrazu jsme zápas nakonec dokázali vyhrát. I přes pár nepřesností v
zápase je důležité, že jsme zápas vyhráli a můžeme se tak plně
připravovat na zápas v Prostějově.

A co spokojený asistent trenéra Martin Blahuta :  Možná to bude jen můj názor, ale jak vždy tvrdím, že vítězství je dílem celého kolektivu, tak je třeba vyzvednout výkon Erika Taliána a Slávy Molnára, zvlášť Sláva si za svůj nadstandardní výkon vítěznou branku fakt zaslouží ! Jsem šťastný za toto důležité vítězství, taktika trenéra Duhana zaslouženě slavila úspěch, možná,že si fanoušci kladli otázku proč střídá dobře hrajícího Neuberta, ale v tom se projevila šťastná ruka kouče, kdy Chýlek připravil vítěznou branku pro Molnára, který byl dnes neskutečně kvalitní ! ..........

A jak to viděli na ON-LINE : ......

A pár fotek z dnešního špílu : ......

Takže radost z focení zůstává : .......

 

 

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode