2.KOLO POHÁR FAČR FK BLANSKO : MFK F-M 1:4 ( 1:3 )

12.08.2014 23:56

ÚTERÝ 12.8. 2014 17:00                                                 2.KOLO POHÁR FAČR 

FK BLANSKO - MFK FRÝDEK- MÍSTEK 1:4 (1:3)
Branky:  9. Talián ( Uškovič )     0:1
            10. Uškovič ( Matúš )     0:2
            26. Ullmann                   1:2
            42. Matúš ( Talián )       1:3
            83. Talián ( sam.akce )  1:4
 
Mihálek - Ilko,Literák,Žídek,Švrček - Talián,Uvíra,Ďurica ( 46.Pribula ),Mozol - Matúš ( 46.Gavlák ),Uškovič ( 86.Coufal )
 
              Přes Brumov .... jsme postoupili do druhého kola poháru FAČR a v něm jsme narazili na dalšího divizního soupeře FK Blansko,které nečekaně až po penaltovém rozstřelu  ....  přešlo přes HFK Olomouc ! Domácí tým vedený zkušeným trenérem Grmelou má ve svém středu bývalého ligové hráče Čoupka a řadu hráčů,kteří prošli líhní Zbrojovky Brno ( Levai , Šural , Sodomek ) ,ale náš tým od začátku utkání ukázal 483 divákům, kdo bude pánem na hřišti ! V 9.minutě se Erik Talián prosadil nezvykle hlavou ,když zužitkoval dlouhatánský aut Uvíry a prodloužení Uškoviče 0:1 ! Netrvalo ani 50 sekund a Lipina vede 0:2, střelcem branky je Uškovič a asistenci si připisuje Matúš. Sympaticky hrající domácí Blansko se nechce spokojit s tímto nepříjemným stavem a ve 13.minutě Ulmann poprvé prověřuje Mihálka v naší brance. Ve 21.minutě se ke střele odhodlal Mozol,ale netrefuje branku Jurana . Ve 26.minutě rozhodčí Tomanec posuzuje zákrok Literáka jako nedovolený , k trestnému kopu se staví Čoupek,který i díky zákroku Mihálka trefuje břevno,ale u odraženého míče je nejdříve Ulmann a je sníženo na 1:2 ! Bubeníci Blanska ženou svůj tým k vyrovnání , nejblíže k němu má Nečas,ale Mihálek jeho střelu kryje . Po našem hluchém místě Talián ve 42.minutě obchází 2 zadáky Blanska , servíruje míč pro Matúše a ten se nemýlí 1:3 a tak končí i první poločas !
              Do druhého už nenastupuje lehce zraněný Ďurica a šetřící se Matúš , jejich místa zaujímají Pribula s Gavlákem .Domácí chtěji utkání zdramatizovat,nejvíce aktivní je Levai,který v 56.minutě trefuje jen střed brány . S chutí hrající Uškovič vybízí ke skórování v 57.minutě Pribulu,ale stav 1:3 trvá a změna skóre nepřichází ani po šancích Uškoviče ,Taliána, Uvíry ,Pribuly a Ilka ! A tak poslední slovo utkání si bere nejlepší hráč Lipiny Talián,který vybojoval míč a chladnokrevně v 83.minutě upravuje na konečných 1:4 ! Vítězství nás tak posouvá už do 3.kola poháru FAČR , ve kterém 6.září přivítáme nejatraktivnějšího možného soupeře ligový Baník Ostrava ! 
A jak utkání hodnotil trenér Vladimír Goffa ? : 
„Motiváciou na zápas bolo postúpit do tretieho kola proti Baníku Ostrava, kde niektorí hráči či členovia realizačného týmu v minulosti posobili respektíve máme v tomto prvoligovom klube priatelov a známych. Ciel sme úspešne splnili. Počas celého zápasu sme mali hru pod kontrolou, vítazstvo mohlo byťaj vyšším rozdielom. Mali sme lepšie vyriešit dalšie gólové príležitosti a robit menej chýb v obrane. Výkon by som ohodnotil ako dobrý tretoligový, na našich konkurentov v druhej lige by však rozhodne nestačil. Nedokázali sme sa presadit do zhustenej obrany súpera, vytvorili sme si málo štandardných situácií, z obrany chýba konštruktívna rozohrávka smerom dopredu. Pochválim však solídne nasadenie a důraz v osobných súbojoch. V bráne dostal šancu Mihálik, v polčase sme kvůli zraneniu striedali Duricu a kvůli šetreniu síl Matúša. Chýbal nám chorý Zapalač. Najlepšie výkony podali Mihálik, Literák, Židek, Uškovič, Talián.
Som pri mužstve presne mesiac. Nemáme zlých hráčov, ale v porovnaní s ostatnými účastníkmi druhej najvyššej súřaže chýba kvalita na niektorých postoch. Hráči nemajú tolko skúseností, aby zvládli klúčové momenty. Mužstvo nemá výraznú individualitu. Kedže další hráči zrejme do mužstva nepribudnú, musíme pracovat dalej na zohratosti, stavat na kolektívnom pojatí hry, pridat v bojovnosti. Hráči trénujú velmi usilovne, ich prístup k povinnostiam je vzorný, vedia sa aj namotivovat. Sme vdační za podporu fanúšikov, hráme pre nich, verím, že nám pomůžu aj v tažkom zápase proti Táborsku.“
 
Pár fotek a video rozhovory .... Fotogalerie R.Schedlinga .... Fotogalerie Deníku ....
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode