20.KOLO FNL MFK F-M : FK PARDUBICE 2:1 ( 0:1 )

29.03.2015 16:10

SOBOTA 28.3.2014 15:00

MFK F-M : PARDUBICE 2: 1 ( 0:1 )
VIDEO ....
DĚKOVAČKA ....
Z VÍTĚZNÉ KABINY ....
Branky: 10. Záviška                            0:1
             70. Jurišič ( Žídek )               1:1
              83. Literák ( odražený míč ) 2:1
Rozhodčí: Houdek – Kubr,Fišer
ŽK: Mehremič ( 4. ŽK STOP na Žižkov ) – Kakrda, Kopřiva
Diváci: 1270
MFK Frýdek-Místek: Prepsl – Ilko, Žídek, Literák, Mehremič – Zapalač, Vašenda, Vaněk (82. Ďuriška), Talián – Matúš (31. Jurišič), Staško (87. Coufal).
FK Pardubice: Frydrych – Bederka, Pospíšil, Kopřiva, Kakrda – Řezníček (86. Fikejz), Pánek (74. Vencl), Kudrna, Záviška – Fusek, Petráček (57. Petráň).
 
Před strašidelným losem dalších kol ( Žižkov,Zlín.Varnsdorf,Sokolov ) nás čekal ve Stovkách soupeř , kterého jsme ještě ve FNL neporazili ( 1:1,1:1,0:1 ) Pardubice ! Ke stále zraněnému nebo nemocnému Bellovi přibyl na pátečním tréninku na marodku Just ( doba léčení až 3 týdny ? ) a tak poprvé v základní sestavě se na jaře objevil bojovník Talián.
Lipina začala utkání zostra, už v ve 2 minutě pálil na Frydrycha Matúš,ale jeho střela byla sražena na roh. Z něho Zapalač našel hlavu Literáka,jenže brankář hostů se nenechal překvapit. V 10 minutě další střelecký pokus našich hráčů, tentokrát Vašendy končí opět jen rohem. A po něm to přišlo, pardubická defenziva odvrátila míč až na naší polovinu,nešťastník Ilko místo malé domů,volil odkop,ten se mu hrubě nepovedl a smrtící brejk zakončuje Záviška 0:1! V 17.minutě mohlo být srovnáno,ale brejk Staška nebyl tak smrtící jako brejk Pardubic. Ve 21.minutě zřejmě náš nejlepší hráč v tomto utkání Zapalač našel přihrávkou Vaňka,ale Richard nezopakoval gólovou střelu z utkání z Vlašimí a těsně minul pardubickou branku. Ve 31.minutě musel střídat zraněný Matúš ( tržná rána na hlavě – 3 stehy .... )a toho nahradil Jurišič. Největší šance Lipiny v první půli končí na rukavicích brankáře Frydrycha, ty mu ve 38.minutě vyprášil Staško. O minutu později nebezpečnou hlavičku Fuseka s přehledem chytá Prepsl. Ve 42.minutě si stopku na Žižkov vykoledoval Mehremič,,poločas tak končí vedením hostů 0:1.
Bohužel trenér Orel nemá moc možností oživit ofenzivu,protože na lavičce jsou pouze defenzivní Švrček,Coufal a Ďuriška.A tak ofenzivu si na sebe bere především Zapalač,nejdříve posílá centr na Jurišiče,ale ten míjí zařízení. V 62.minutě po skvěle zahraném rohu Zapače moc nechybělo ,aby bylo srovnáno. V 65.minutě Adi Mehremič z dálky prověřuje Frydrycha. V 66.minutě je k vidění totální vyčerpanost hráčů Pardubic .... na hřišti leží jejich tři hráči s křečemi! V 69.minutě Talián vybojoval zdánlivě ztracený míč, který si našel cestu k Zapalačovi,ale toho znovu vychytal pardubický hrdina Frydrych. V 70.minutě Stovky konečně burácejí, po centru Zapalače hlavičkuje Žídek,ale znovu Frydrych jeho gólovou hlavičku vyráží,jenže důrazný Jurišič se prosazuje 1:1 .... !Na svěřencích trenéra Orla se projevuje výborná a hlavně náročná zimní příprava .... , dál mačkají svého soupeře a zasloužená odměna přichází v 83.minutě,opět roh Zapalače se dostáva po sérii odrazu k Literákovi a ten málem roztrhl síť 2:1 !!!!! Hráči Pardubic nemají síly na zvrat a tak v neskutečné euforii, bohužel před nejnižší lipinskou návštěvou ve FNL ( 1270 skalních fanoušků ) si MFK F-M v nových dresech připisuje zlaté tři body ! A teď vzhůru dobýt Prahu, v neděli nás čeká Žižkov !
 
Martin Blahuta : „ Po Vlašimi jsem věřil, že po dvacátém kole budeme mít 25 bodů a my je máme – paráda ! Hrdinský výkon kluků byl zaslouženě odměněn, snad si na Zlín najde cestu více fanoušků, kluci si to určitě zaslouží ! Dnes to byla opravdu jen otázka času, kdy po nešťastné brance vyrovnáme a potom vstřelíme vítěznou branku, protože jsme soupeře přehráli hlavně fyzicky !
Šiga ( fanoušek ) - TO SE MUSELO ZVEŘEJNIT !
Lipinské srdce dneska tlouklo tak silně, že si australané zacpávali uši. A kvůli tomu chodím na fotbal, kvůli tomu chodím na Lipinku. Herně nás převálcuje hodně týmů, ale to nasazení, ta touha vyhrát, ta téměř zvířecí zarputilost, to je pro nás stejně typické jako šerpa na našem dresu. To jsme my, to je Lipinka !!!!!! A s odstupem pár desitek minut splachuju všechno, co mě vytáčelo k infarktu. Prožívám euforii a moc děkuju. S tímhle nasazením, a s tímhle naším srdcem se těším na každou vteřinku. Lipina je jediná, Lipina je naše, Lipna jede nahoru !
 
 
FOTOGALERIE 1 .... FOTOGALERIE 2 .... FOTOGALERIE Z FCB FANOUŠKŮ ....
SOUHRN 20.KOLA FNL ....
 
NOVÉ LIPINSKÉ DRESY

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba webových stránek zdarmaWebnode