21. KOLO PRVNÍ PORÁŽKA PALKOVIC

18.05.2011 07:46

 

Palkovice padly, v čele už jsou Dobratice

Okres – Fotbalisté Palkovic již nejsou v čele okresního přeboru mužů, když svěřenci trenéra Martina Blahuty prohráli vysoko 1:4 na Lučině. Do čela tabulky se tak dostali hráči Dobratic, kteří na domácím trávníku zdolali 3:1 tým Metylovic. 

Autor:
Redakce


 
| Sdílet
 
 

42×foto Diskutovat (0) předevčírem 22:00

Snímek z utkání Dobratice – Metylovice

Václavovice - Kunčice p. O. 6:2 (4:2)

Domácí fotbalisté nastoupili do utkání s předposledním celkem okresního přeboru s novou obrannou čtveřicí. První změnu skóre přinesla 17. minuta, kdy brankář Ometák našel dlouhým výkopem Habernala, který prostřelil hostujícího gólmana. Radost domácích ale dlouhého trvání neměla. Z následné akce totiž Kunčičtí srovnali stav na 1:1.

Favorit zápasu zbraně nesložil a ve 25. minutě vrátil Langer úsměvy na domácí střídačku. O pět minut později našel Hájek chytrou přihrávkou Habernala, který vstřelil svou druhou branku v utkání. Hájek měl podíl i na čtvrté brance domácích, tentokráte skóroval Swider. Kunčicím se podařilo ještě v závěrečné minutě první půle snížit na 4:2 z pohledu domácích.

Po změně stran padaly branky již jen do hostující sítě. V 63. minutě zkompletoval svůj hattrick Habernal a brankový účet zápasu zakončil v 71. minutě obránce Kantor. Domácí tak vyhráli třetí utkání v řadě.

Rozhodčí: Šašinka - Pánek, Kimla. Diváci: 80.

Václavovice: Ometák – Kantor, Bednář, Gašman (Hess), Kaczmaczyk – Swider, Novotný, Hájek, Langer (Berta) – Motyka (Bystroň), Habernal. Trenéři: J. Koníček a M. Sládek

Lučina - Palkovice 4:1 (2:0)

Před zraky více než 250 diváků se v sobotním odpoledni odehrálo jedno z nejsledovanějších a nejočekávanějších utkání jarních bojů okresního přeboru. Lučina hostila na svém hřišti vedoucí a dosud neporažený tým z Palkovic. Ten, kdo očekával, že utkání bude taktická bitva, kterou rozhodne jedna vstřelená branka, byl hned na začátku utkání vyveden z omylu, jelikož již v 6. minutě dostihl takměř ztracený míč Krzyžánek a tvrdou ranou z úhlu na zadní tyč prostřelil hostujícího gólmana Smolíka.
 
Aby toho nebylo málo, chvíli na to se nedůrazně odkopnutý míč od brány hostí dostal k domácímu Hánlovi a ten v 7. minutě zvyšoval již na 2:0. Takovýto vývoj utkání asi málokdo čekal, hosté se pomalu dostávali z šoku a po provedeném střídání se začali stále více tlačit před domácí bránu. Lučina pozorně bránila, v defenzivní činnosti hrála jednoduše, a když se k tomu po jedné ze střel a kombinaci přidalo štěstí (pokaždé akci zastavila branková konstrukce) šlo se v poločase do šaten za stavu 2:0.



Po změně stran se utkání dále vyvíjí k úplné spokojenosti domácích fanoušků i proto, že v 51. minutě po rychlé rozehrávce z obranného pásma a kombinačnímu přenesení hry zakončuje neomylně do palkovické brány výborně hrající Čubok. Aby nebylo gólových radostí málo, přispívá svou troškou do mlýna i hostující mužstvo, když po závaru při rohovém kopu a nedorozumění v domácí obraně snižuje na 3:1 Závodný.

V tomto okamžiku se Palkovice nadechují k závěrečnému tlaku, velké nebezpečí stále hrozilo z dobře zahrávaných rohových kopů. Lučinská defenziva si však se všemi dalšími ataky poradila a když v 76. minutě proměnil po faulu na Majera nařízený pokutový kop Polášek, bylo o definitivním výsledku utkání rozhodnuto. Lučina tak nadále drží již od loňské sezony v okresní soutěži svou domácí neporazitelnost. „Gratuluji soupeři k vítězství, my jsme šance neproměnili, domácí ano,“ řekl po utkání hostující trenér Martin Blahuta.

Rozhodčí: Suszka – Němec, Somr. ŽK: 1:1, ČK: 0:1 (76. R. Merta), diváci: 250.

Lučina: Chlebek – Čubok, Zícha, Hánl, Goroš – Dobřický, Staufčík, Polášek, O. Majer (90. Vodák) – Hruška (81. Hojdyš), Krzyžánek (70. A. Kielar). Trenér: Robert Černý.

Palkovice: Smolík – J. Merta, R. Merta, Galásek – Závodný, Lesniák, Musil (87. Andrle), Kašajík (25. Habrnal), Klaner (60. Patkaň) – Huška, Kusý. Trenér: Martin Blahuta.

TJ Písek - SK Návsí 5:0 (2:0)

Utkání hrané za stálého deště mělo slavnostní příchuť. Bylo totiž posledním soutěžním pro hlavního rozhodčího Bohuslava Legierského. V samém zápase pak byli domácí lepší. Ve 14. minutě otevřel skóre zápasu po samostatné akci Suszka. Návsí, opřené o výbornou hru záložníka Špičky, si o chvíli později vypracovalo šanci na vyrovnání.



Pyszka vychytal výborným zákrokem domácí gólman M. Stonawski. Vzápětí přišel pro hosty vlastní trest, kdy chyba spoluhráče zazdila jejich veškeré naděje. Po dvou žlutých v průběhu dvou minut byl ve 29. minutě vyloučen Stachura. Když pak po rychlé akci ve 39. minutě zvýšil střelou k tyči na 2:0 P. Kajzar, nebylo pak už moc co k řešení, jak utkání dopadne.

Hráči Písku drželi míč na svých kopačkách, udržovali si ve hře přehled a vstřelili další branky. V 56. minutě opět P. Kajzar, v 70. minutě střídající Fojcik a ihned poté v 72. minutě Liberda.

Rozhodčí: Legierský - Batrla, Suszka, ŽK: 2:4, ČK: 0:1, diváci: 40

Písek: M. Stonawski – A. Zogata, M. Zogata, Krzyžanek, Legierski, J. Kajzar, Liberda, Suszka, T. Stonawski, P. Kajzar, Niemiec. Náhradníci: Fojcik, Wolný, Karch, M. Ligocki. Trenér: Vladislav Ligocki

Návsí: Fuják - Braný, Jakus, Pyszko, Petr Zbončák, Stachura, Bažant, T. Suszka, Byrtus, Špička, Chrascina. Náhradníci: Remiš, R. Suszka. Trenér: Dušan Zbončák

Dobratice - Metylovice 3:1 (1:0)

Od prvního hvizdu rozhodčího Hermana do píšťalky bylo jasné, jak důležité utkání hrají dobratičtí fotbalisté. Hosté nastoupili v obraně s jednapadesátiletým Králem, který od počátku skvěle dirigoval své spoluhráče. Už v 5. minutě mohli hosté zužitkovat hrubku v rozehrávce Dobratic, ale měli nepřesnou mušku.

Domácí hráli s přílišným respektem vůči soupeři a až po čtvrthodině hry se první jejich střela vešla mezi tyče. Technicky vyspělý tým Metylovic získával převahu ve středu hřiště, ale jejich pěkná hra končila jen před domácí šestnáctkou. Pěknou akci předvedl F. Zeman, jemuž sólo přes půlku hřiště vzalo síly na lepší zakončení. Domácím zatrnulo po dloubáčku Kozla, míč skončil jen těsně vedle levé tyče Bouzovy branky. Dobratičtí se v závěru poločasu dostali do tempa a měli najednou více ze hry.
 

Rohový kop a hlavička Slavického skončila nad brankou, ale ve 36. minutě už přišel první důležitý moment utkání. Jakub Causidis našel přesnou uličkou Mariána Causidise a ten s přehledem vyřešil svou šanci a domácí vedli 1:0. Hosté chtěli ještě před odchodem do šaten vyrovnat, připsali si k dobru jen dva rohové kopy . Druhá část zápasu přinesla zhoršení počasí a déšť, na fotbalové kráse to ale neubralo. Překvapivým sólem se prezentoval Slavický, ještě bez efektu. V 52. minutě vybojoval u postranní čáry míč L. Zeman, prodloužil jej na J. Causidise a ten přesným centrem našel nastavenou nohu Slavického a bylo to 2:0.

Pak se připomněl domácí kanonýr Marián Causidis, další gól mu po jeho střelách už nebyl souzen. Svůj výborný výkon korunoval Jakub Causidis a střelou z hranice šestnáctky navýšil skóre na tříbrankový rozdíl. Ani za tohoto stavu se soupeř nesložil a tlačil se k domácí brance. Odměnou jim byla vstřelená branka Urbančíkem. Tentýž hráč si před koncem utkání objevil tváří v tvář domácímu gólmanovi, ten již další míč za sebe ale nepustil. Radost domácích hráčů byla o to větší, když se dozvěděli, jak dopadlo utkání dalších aspirantů na postup. Dobratice se tak dostaly do čela okresního přeboru.

Rozhodčí: Herman - Konderla, Mankovecký. ŽK: 1:2, diváci: 105.

Dobratice: Bouz - Liberda, Grygar, Slavický (75. Skotnica), L. Zeman, L. Klesniak, Skokan, F. Zeman, Marián Causidis, Marek Causidis, J. Causidis (87. Štíhel). Trenér: Marián Korabík.

Metylovice: R. Valas - M. Halata (71. Drastich), Král, Němec, Šimek, L. Halata, Kozel (59. Urbančík), Platoš, Bražina (82. Závodný), Smilovský, Kopčák. Trenér: Tomáš Tvrdý.

Další zápasy:

Ostravice - Tošanovice 8:0,

Hukvaldy - Baška 0:2

Frýdlant B - Řepiště 2:2

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode