24. KOLO - PALKOVICE ZASE V ČELE !

08.06.2011 10:23

 

Palkovice jsou opět v čele okresního přeboru

Okres – Dvě kola před koncem okresního přeboru mužů se tabulka na obou pólech tabulky pěkně zamotává. Ve hře o postup do krajské soutěže jsou nadále čtyři kluby.

Autor:
Redakce


 
| Sdílet
 
 

32×foto Diskutovat (0) včera 20:20

V souboji dvou celků ze spodních pater tabulky byli úspěšnější fotbalisté Kunčic pod Ondřejníkem.

Momentálně vede tým Palkovic, který o víkendu zdolal na vlastním hřišti Bašku. Na čele jej ale může po zítřejší dohrávce vystřídat celek Dobratic. Ten by ale musel na domácím trávníku porazit Lučinu. O sestupu Tošanovic a Kunčic již není pochyb. Z okresního přeboru mohou ale padat až tři celky, takže boj to bude až do samého konce soutěže.

Palkovice – Baška 1:0 (0:0)

Šlágr okresního přeboru viděla pěkná návštěva. Duel nakonec rozhodla vlastní branka hostujícího Galuszky. Domácí trenér Blahuta po prohraném utkání v Řepištích překopal sestavu, dokonce do základní sestavy nasadil sám sebe. Na kraj zálohy se vrátil Guzsi a do útoku poslal palkovický kouč dorostence Skurku. Samotný duel se nezačal dobře pro domácího trenéra, který se ve 14. minutě zranil a musel být z hřiště odnesen na nosítkách. Samotný fotbal až tak přítomné diváky příliš nepotěšil. Byl to spíše boj bez šancí. Domácí si dali velký pozor na bašťanského kanonýra Vegha, i obrana hostí pracovala bez sebemenších chyb. I proto není divu, že poločasový stav byl bezbrankový.

Jelikož remíza neřešila nic pro oba celky, chtěly jak Palkovice, tak i Baška, strhnout vedení na svou stranu. Jediný gól střetnutí nakonec vstřelil hostující Galuszka, byla to však pro hostující celek bohužel branka vlastní. O chvíli později mohl srovnat skóre Uherek, jenže z malého čtverce branku minul. Rozhodčí Mudra nastavoval pět minut, obětavě hrající domácí celek si nakonec hubené vítězství již pohlídal. „Děkuji všem hráčům za hrdinský výkon. Nebyli jsme lepší, utkání by slušela asi víc remiza, ale srdíčko rozhodlo,“ radoval se z cenné výhry domácí lodivod Martin Blahuta. „V zápase jsme nebyli horší, i když jsme hráli venku, měli jsme místy v kombinaci navrch. Domácí nevystřelili po bráně přesto zvítězili. Přiklonilo se k ním štěstíčko, ale to k fotbalu patří, bohužel ale pro nás. Tímto samozřejmě neskládáme zbraně, ale už to nezáleží jen na nás,“ řekl k zápasu hostující kapitán Patrik Lýsek.

Branka: 56. Galuszka vlastní. Rozhodčí: Z. Mudra – Pokluda, Němec. Diváci: 400

Palkovice: Smolík - Závodný, Blahuta (14. Klaner, 70. Poledník), J. Merta, Galásek - Musil, Huška, Lesniák, Guzsi - Skurka (85. Habrnal), Kusý. Trenér: Martin Blahuta

Baška: Michálek – Ručka, Konečný, Lýsek, Galuszka – Tománek, Myšinský, Uherek, Bukovjan – Végh, Vavrinec. Střídali: Vítek, Juřica, Kolář. Trenér: Arnošt Uherek

Lučina – Řepiště 3:1 (2:0)

V sobotním fotbalovém dni naplno bodovali jak lučinští žáci, tak i dorostenci, a proto se očekával také tříbodový zisk od zdejších mužů. Soupeřem Finstalu tentokráte byli hráči Řepišť, kteří v minulém kole porazili na svém domácím hřišti lídra z Palkovic. Tudíž se dalo očekávat, že se budou chtít hosté vytáhnout i na fotbalisty Lučiny.

Začátek utkání přinesl ze strany hostů spíše vyčkávací taktiku, zatímco domácí se snažili dobývat bránu gólmana Sotorníka. Po několika rohových kopech a centrech do vápna se jeden z centrů v 18. minutě ujal, když skóre zápasu otevřel domácí Mikulec. Za dalších osm minut se Lučinští radovali podruhé, to se hlavou přesně trefil Hruška, jemuž ideálně posadil míč na hlavu Čubok. Do přestávky už další branka nepadla a tak se šlo do kabin za stavu 2:0.

Do druhé půle nastoupili domácí s úmyslem přidat další branky a potěšit tak oko diváka, což se však nestalo. Naopak fotbalová kombinace se z utkání vytratila, místo přišla spousta nepřesností a odkopávaných míčů, což vyústilo brankou Řepišť. To Nekorancovu střelu zpoza šestnáctky propustil Chlebek za svá záda. Od tohoto okamžiku byla na kopačkách hráčů Finstalu cítit nervozita.

Domácí chtěli vstřelit pojišťovací branku, dvě dobré šance spálil Hruška, případně byl zdrojem neúspěchu malý důraz ve vápně soupeře, nebo dobře zahraná ofsajdová past hostí. Řepiště prostřídaly a hrozily dlouhými míči za obranu a také z rohových kopů. Uklidnění a rozhodnutí zápasu tak nakonec na sebe vzal střídající Karkoška, který po minutě pobytu na hrací ploše uzavřel účet utkání na 3:1.

Branky: 18. Mikulec, 26. Hruška, 89. Karkoška – 70. T. Nekoranec. Rozhodčí: Malinovský – Šašinka, R. Duda. ŽK: 0:5 Diváci: 100

Lučina: Chlebek – Čubok, Zícha, Staufčík, Goroš – Dobřický, Hánl Polášek, Krzyžánek (70. A. Kielar) – Hruška (88. Karkoška), Mikulec. Trenér: Robert Černý

Řepiště: Sotorník – Kusák, Stojan, R. Kuboš (54. Urbiš), Honěk (61. Hodulík) – Mydlář, Plonka, Nekoranec, Hrubý (81. Hroch) – Číž, Harník. Trenér: Hodulík

Další zápasy:

Návsí - Dobratice 1:3

Hukvaldy - Písek 1:0

Kunčice p. O. - Tošanovice 5:1

Zápasy Metylovice – Václavovice, Frýdlant n. O. B - Ostravice se nedohrály.

 


 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode