26.KOLO MFK F-M : FC HRADEC KRÁLOVÉ 3:1 ( 3:0 )

10.05.2014 22:49

SOBOTA 10.5.2014 17:00

Frýdek-Místek - Hradec Králové 3:1 ( 3:0 )
VIDEO ....
DĚKOVAČKA ....
Z VÍTĚZNÉ KABINY ....
Branky: 23. Žídek ( Talián )       1:0
             41. Žídek ( Prokeš )      2:0
             45.+3 Staško ( Prokeš ) 3:0
            59. Dvořák                     3:1
Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Černý
ŽK: Cigánek ( 8 ŽK – Stop na 2 utkání !  ) - Zelený
Diváci: 3174.
Frýdek-Místek: Prepsl - Švrček, Cigánek, Literák, Palko - Talián (90. Coufal), Žídek, Uvíra, Zapalač - Prokeš (80. Kmoníček), Staško (85. Soukup) 
Hradec Králové: Koubek - Holeš, Rolko, Plašil, Čermák (21. Poděbradský) - Zelený (54. Vaněček), Hovorka (46. Kulič), Janoušek, Shejbal, Halilovič - Dvořák. 
 
Jak málo stačí ,aby byl celý Frýdek – Místek znova plný radosti,spokojenosti – porazit votroky z Hradce,vstřelit 3 krásné branky,být definitivně zachráněn atd. atd. ! 
Dopolední výsledky ( Vltavín – Táborsko 1:4 a Bohemians – Ústí 1:3 ) nám hrály do karet,ale jen největší optimisté věřili ve skalp ligisty a tím definitivní záchranu ! Jenže tentokrát parta kolem „Žiďase“ to po heroickém výkonu dokázala a opět skvělí fandové se mohou těšit na druholigové souboje i v sezóně 2014/15 !
Už v 15.minutě „prosvištěl“ kolem levé lajny Zapalač ,ale k jeho centru se nedostal Hynek Prokeš,který se bohužel zasekl na 8 vstřelených brankách ve FNL ! Ve 23.minutě už Stovky poprvé na jaře si mohly zakřičet „gól“ – to bojovník Talián našel přesným centrem v „16“ Źídka a jeho výskok byl tak úžasný,že i dlouhána Rolka viděl z ptačí perspektivy a po jeho hlavičce vede LIPINA 1:0. Hradec to i přes nepříznivý vývoj utkání bral do poločasu na lehkou váhu a tak Žídek trestal ve 41.minutě podruhé, Prokeš našel zpětnou přihrávkou hrdinu dne a bílomodří vedou 2:0 - šedesátimetrový sprint Žídka tak byl zaslouženě odměněn ! A do kabin se šlo za stavu 3:0,protože rozhodčí Marek nastavil 3 minuty a Staško v čase 47:55 dokončuje dílo po spolupráci Palko –Prokeš ! Stovky zažívají to co zažívaly v srpnových dnech roku 2013 – euforii ! Hráči odcházejí do kabin za ohlušujícího potlesku konečně velmi spokojených fanoušků !
Trenér hostů poslal do druhého poločasu do hry Kuliče a střelce Vaněčka,jenže naše obrana pracovala spolehlivě až na 59.minutu ,kdy se po rohu prosadil Dvořák 3:1. V 62.minutě po rohu Zapalače se do zakončení „cpal“ Cigánek,ale hosté si s náznakem šance poradili ! O dvě minuty později se předvedl v ligové formě Prepsl,který vychytal Haliloviče.  Zbytek utkání už takticky hrající svěřenci trenéra Duhana drama nepřipustili a zaslouženě porazili dnes už bývalého lídra FNL ! A když i odpolední výsledky nám pomohly ( Vlašim : Sokolov 0:4 a Zlín : Č.Budějovice 1:1 ) tak MFK F-M se vrací na podzimní 11.příčku ! Ve zbylých zápasech ( Most,Vltavín,Vlašim,Bohemians ) tak můžeme hrát uvolněně ! 
 
Martin Blahuta :" Konečně se vše obrátilo k lepšímu,proměnili jsme šance , výhra je zasloužená a zaručuje nám jistotu ! Před utkáním jsem změnil všechny svoje rituály :) a předpovídal jsem vstřelenou branku Žiďasovi ! Teď si závěr soutěže užijeme a věřím,že už neprohrajeme ! "
 
Šiga ( fans ) : Nic jiného jsem nečekal - prostě jsme vyhráli. Perfektní výkon všech, něco co jsme od konce srpna doma nezažil. Šli jsme za vítězstvím snad od dvacété minuty. Hradec jsme totálně vygumovali. V zápase byly čtyři šance a všechny skončily gólem. Snad jen ještě jedna šance Hradce, se kterou si nejlepší současný golman v českých soutěžích - Ondra Prepsl - poradil jako vždy. Tohle byla Lipina, tohle byl fotbal, na který je třitisícová návštěva skandálně malá. Tak v neděli se na Most těším na vítězství, které si se mnou užije dalších 5 tisích fandů. A příští rok ........
 
Pes ( fans ) : Kluci hrali dobře jako vždy. Jediny rozdil jsem dnes viděl v tom že misto trefovani tyči dávali góly !
 
FOTOGALERIE Z CHARITATIVNÍ AKCE VE STOVKÁCH ....
FOTOGALERIE 1 ....  FOTOGALERIE 2 .... FOTOGALERIE 3 .... FOTOGALERIE 4 ....
Z WEBU MFK F-M .... Z WEBU HRADCE .... Z WEBU FNL .... Z WEBU DENÍKU ....
ROZHOVOR S TRENÉREM PROKOPCEM ....
SOUHRN 26.KOLA ....
TŘIKRÁT S JANEM ŽÍDKEM :) - DENÍK .... WEB. MFK F-M .... FNL ....
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode