26.KOLO MFK F-M : SK PROSTĚJOV 2:0 ( 1:0 )

23.05.2013 00:25

STŘEDA 22.5. 2013 17:00

 

MFK Frýdek-Místek : SK PROSTĚJOV 2:0 ( 1:0 )
Vítězný pokřik ....
Video z utkání ....
 
 Branky:  26. Teplý ( Mozol )   1:0
              60. Švrček ( Mozol )  2:0
 Rozhodčí: Santarius – Priesol, Nesrsta
 ŽK: Ceplák – Zelenka.
Diváci: 750
Frýdek-Místek: Hlaváč – Literák, Coufal, Korneta, Žídek – Švrček, Mozol (86. Skotnica), Talián, Ceplák – Gulajev (70. Bačík), Teplý (80. Pešek). Trenér: Milan Duhan
Prostějov: Bureš – Hloch, Hunal (67. Zatloukal), Zbožínek, Krejčíř – Punčochář, Pavlík, Zelenka (82. Svozil), Kazár – Machálek (60. Hirsch), Pospíšil. Trenér: František Jura
 
Hvězdami nabitý Prostějov se na Stovkách nepředstavil zrovna v nejlepším světle a Lipina toho dokonale využila a zaslouženě si vítězstvím pojistila druhé místo v tabulce ( není vyloučeno,že i to bude znamenat postup do NFL ) a po už očekávaném klopýtnutí Třince nemusí zůstat jen u stříbrné příčky !Úvod utkání toho příliš nenabídl,až ve 22.minutě ideálně uvolnil Ceplák Teplého,ale Bureš míč za svá záda nepustil ! Ale za čtyři minuty už bývalý ligový golman vytahoval míč ze sítě,Mozol českou uličkou poslal do šance Teplého a ten na dvakrát překonal Bureše 1:0 ! A ve 27.minutě se mohlo 750 diváků radovat podruhé,Švrček našel v pokutovém území hrdinu utkání s Orlovou Gulajeva,ale toho skvělý Bureš zázračným zákrokem vychytal ! Poločas tak končí stavem 1:0,ale není to jen tím,že Prostějov se herně trápil,ale taky tím,že hráči MFK F-M opět hrají velice zodpovědně,bojovně a kvalitně !
Aktivita je i ve druhém poločase na našich kopačkách a Mozol zásobuje přesnými přihrávkami své spoluhráče,ale Gulajev toho v 53.minutě nevyužívá . V 58.minutě se snad poprvé v tomto utkání dostávají do náznaku šance i hosté,ale střela Kazára končí nad svatyní pozorného Hlaváče ! Po hodině hry už svítí na světelné tabuli stav 2:0, znova Mozol centruje a Michal Švrček hlavou rozvlňuje síť ! A je tady v 68.minutě „už“ druhý pokus v utkání něco s nepříznivým stavem hostů udělat,nepříjemný závar však skvěle řeší brankář Hlaváč !V 76.minutě vrací Švrček Mozolovi gólovou přihrávku,ale Bureš potvrzuje snad jako jediný své bývalé ligové kvality,konečky prstů zabraňuje jistému gólu a stav 2:0 trvá !I stopér Coufal může přidat branku,ale jeho střela končí vedle. A poslední šance utkání přichází v 85.minutě,ale střela opět velice aktivního Švrčka končí na tyči ! V sobotu se představí naši borci opět doma a pokud zopakujeme dnešní výkon i proti Uničovu ( máme jim vracet porážku 3:0 z podzimu ) tak by nás vítězství přiblížilo před nedělním utkáním Slovácko B : Třinec na pouhý bod !
 
Milan Duhan : „ Jsem spokojen s výsledkem,s předvedenou hrou,jen mě dál mrzí,že nám chybí větší sebevědomí ! Doufám,že nenastane uspokojení před zápasem s Uničovem a že dál budeme předvádět pohledný fotbal jako doposud a budeme dál vyhrávat !"
 
Martin Blahuta :" Po zápase v Olomouci jsem si myslel,že je to ztraceno,ale když jsem si po několikáté propočítával sám pro sebe body kolik získáme my,Třinec a Prostějov .... do konce soutěže, tak jsem věřil,že Třinec ve Žďáru nevyhraje a nevyhraje ani na Slovácku a bude to zajímavé až do konce !  Idnešní utkání ukázalo ,že máme dobrý tým,dnes se mi hodně líbil Erik Talián,úplně Zelenku vymazal ze hřiště,tradičně pracovala výborně obrana,ikdyž Venca Mozol odehrál i lepší zápasy,tak dvě gólové přihrávky se počítají. Jsem taky moc rád,že se gólově prosadil Michal Švrček,ten si branku moc zasloužil ! A Jirka Hlaváč sice toho moc na práci neměl,ale potvrdil už v Olomouci,že máme výborné golmany !A mohl bych pokračovat,ale tu další chválu si nechám po Uničovu :) ! 
 
DJ Sparks ( fanoušek Lipiny ) :Tak dnešním dnem si troufám tvrdit, že to máme opět na kopačkách my a NFL už volá LIPINÁ!!! Když sleduju tyto krásné stránky ....tak si myslím že postup a výhra MSFL je už jenom na nás.
Dneska kluci parádní fotbal a teď je na řadě Uničov a doufám, že nás nenecháte zase skandovat 30 minut: LA LA LA   !
 
Tom ( fanoušek a zřizovatel webu fanoušků .... ) : Zdravím ihned po návratu domů !  Je krásný pocit, když jde člověk na fotbal na zápas druhého se třetím a člověk ví, že to budou tutové tři bodíky ! Krásný fotbal, jen mě mrzí, že ta Zelová hlávka ( Zelenka ŽK dostal - poznámla autora článku ) nedostala žlutou kartu. Co ti rozhodčí už chtějí?      
 
Jak to viděl web. fanoušků :
 Lipina přejela herně a hlavně výsledkově třetí tým tabulky nabitý bývalými prvoligovými hráči a přiblížila se vedoucímu Třinci čtyři zápasy před koncem na čtyři body! Prostějovští fotbalisté zejména ve druhém poločase nezachycovali tempo utkání a tak konečný výsledek mohl být mnohem větší než dvoubrankový. Jak na první gól Kuby Teplého, tak druhý Michala Švrčka přesně přihrával Venca Mozol. Ve druhé půli mohlo skóre několikrát narůst. Proti byla ale dvakrát tyč a několikrát gólman hostů Tomáš Bureš. 
 
Fotogalerie ....                                            Před utkáním .... a po utkání .... !
Jak to viděl web. Prostějova ....                  Výsledkový servis 26.kola .... 
Jak to viděl Deník ....                                  Jak viděl utkání Jarda Jež na on-line ....
A došlo i na Třinec ....                                 Fotogalerie č.2 ....
 
 
     
                                        Po zápase vládla v ochozech velká spokojenost - fan club - Funky Beat !
                                                                Ředitel klubu Radek Myška je určitě spokojen ! 
                                                Manželky a děti zraněných hráču Cesneka a Prepsla .
                                                                         Silná lavička MFK F-M !
 
                                                            

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Tvorba www stránek zdarmaWebnode