27.KOLO MFK F-M : ÚSTÍ NAD LABEM 3:1 ( 1:1 )

14.05.2015 14:31

STŘEDA 13.5.2015 17:00

MFK F-M : ÚSTÍ NAD LABEM 3:1 (1:1)
VIDEO ....
Z VÍTĚZNÉ KABINY ....
ROZHOVORY  S : MICHALEM ŠVRČKEM ....
                         PETREM LITERÁKEM ....
 
Branka: 15. Matúš ( Zapalač )            1:0
             30. Martykán ( penalta )       1:1
             72. Matúš ( trestný kop )      2:1
             81. Zapalač ( odražený míč ) 3:1
Rozhodčí: Marek - Pochylý, Dobrovolný
Diváci : 888
Frýdek-Místek: Mihalek - Ilko, Reintam, Literák, Švrček - Talián, R. Vaněk (54. Hykel), Žídek, Zapalač - Matúš (80. Ďuriška), Jurišić (69. Staško). Trenér: Karel Orel.
Ústí nad Labem : Zacharda - Vraštil, Zukič (69. Krátký), L. Vaněk, Zeman - Novotný (80. Šraga), Martykán (K), Pavlata, Veverka (83. Králík), Leibl - Smola
 
Lipina se konečně po šesti porážkách ( poslední vítězství 28.3. nad Pardubicemi 2:1 ) dočkala vítězství a tři kola před koncem si zajistila druholigovou příslušnost i pro sezónu 2015/16 ! 
Domácí trenér Karel Orel změnil pro toto utkání rozestavení. Do sestavy se vrátil kanonýr Martin Matúš, který nakonec dvěma góly rozhodl o vítězství Lipiny, které bohužel viděla jen necelá tisícovka fanoušků.
V 7. minutě skvělý centr Ilka odvrátili před Zapalačem ústečtí obránci na rohový kop. Z něj se málem prosadil kapitán Literák, ale jeho hlavička těsně minula Zachardovu branku. I ve 13. minutě se po Zapalačově rohu dostal hlavou k zakončení Literák, v tomto případě se třepetala pouze boční síť hostující branky. A 15. minuta byla pro Lipinu opět šťastná! Stejně, jako tomu bylo ve Znojmě, tak i teď jsme se mohli radovat ze vstřeleného gólu. To ze standardní situace výtečně našel Zapalač volného Matúše, který v pádu rozjásal fanoušky v ochozech. S velkou chutí hrající Matúš o chvíli později přiťuknul do gólovky míč Vaňkovi, ten se ale přes hradbu hostujících obránce nakonec nedostal. Ve 21. minutě si ostrý zákrok připisuje náš brankář Mihalek. O minutu později založil Mihalek krásnou akci, kdy Žídek prodloužil míč na Matúše, ale jeho pohotový volej skončil jen pár centimetrů vedle tyče. Ve 28. minutě nepříjemný centr Veverky odvracel se štěstím na rohový kop Talián. Po půlhodině hry je srovnáno. Rozhodčí Marek posoudil zákrok Ilka na Smolu jako penaltový a ústecký kapitán Martykan střelou k tyči nedal Mihalkovi šanci - 1:1. Další dobře zahraná standardka Zapalače mířila na Žídka, zadáci Army však odvrátili na další rohový kop. Ve 41. minutě je to i na střely do bočních sítí srovnáno. Zakončujícímu Pavlatovi chybělo však ke gólu méně, než tomu bylo v případě Literáka. Poločasový stav 1:1 je tak určitě zasloužený.
V 54. minutě trápicího se Vaňka nahrazuje mladíček Hykel a naše aktivita je čím dál větší. V 57. minutě se mohla pískat druhá penalta, tentokráte ale sudí Marek po faulu na Matúše pouze rozpažil. A další naše střídání opět oživili naší hru, kdy nevýrazného Jurišiće nahradil Staško. Z pozice defenzivního štítu se až na hrot dostal hráč podzimu - Žídek (že by i jara? - už můžete v anketě hlasovat), kterého fauloval Vraštil. Jasná červená karta a trestný kop z ideální pozice. K míči se postavil Matúš, který nádherně míč zatočil pod břevno hostující branky a Lipina opět vede - 2:1. Další branky mohl vzápětí přidat dvakrát Žídek, vždy po centru Staška, ale Hozna svůj další skvělý výkon brankou nekorunoval a ještě k tomu se na další dva následující zápasy vykartoval. I když fotbal v našem provedení nebyl žádná hitparáda, gól Zapalače na konečných 3:1, byl doslova výstavní! Lipina po závěrečném hvizdu hlavního rozhodčího oslavila vítězstvím záchranu, ale zároveň pláče nad ztrátou svého velkého fanouška Mudr.Jiřího Piskoře, který v den utkání podlehl ve svých padesáti letech dlouhé a těžké nemoci.
Martin Blahuta : "Jsem potěšen body, záchranou, krásnými  brankami, ale výkon týmu nebyl dnes optimální. Zvlášť proti Třinci jej musíme určitě zlepšit. Snad si zase diváci najdou zpět cestu do Stovek.
 
FOTOGALERIE 1 .... FOTOGALERIE 2 ....
Z WEBU FNL .... Z WEBU ÚSTÍ .... Z MF DNES ....
SOUHRN 27.KOLA ....
 
JIRKO BUDEŠ NÁM CHYBĚT !
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode