3.KOLO OP FK STAŘÍČ : PALKOVICE 0:1 ( 0:1 )

02.09.2018 10:31

SOBOTA 1.9. 15:00

                                          3.KOLO OP                                

                          FK STAŘÍČ : PALKOVICE 0:1 ( 0:1 )
Branky  :      18. R.Merta ( trestný kop )        0:1    
        
Rozhodčí :  Šigut –Somr, Ostřanský
Diváci : 188
Smetana – Malý, Kocich ( 51. Vlček ), Jukl,Michna – Musálek, Krpec, Vandas, Trčka – Kaulinec, Quitt ( 77.Říha )  Trenér : Martin Blahuta

Smolík – Závodný, Király, R.Merta, Warzecha – Skalický, Kusý, Huška, Kocúr ( 88.T.Vyvial )  - Vrtný, Skurka ( 77. Bílek )  Trenér : Petr Bauman

                Pikantní souboj trenéra Blahuty proti „svým“ Palkovicím .... , nabídlo třetí kolo OP. Tříbodový FKS se musel obejít v tomto šlágru kola bez svých posil z Palkovic Burdy a Svobodníka, díky „ligové“ dohodě mezi kluby. A nebyly to jediné ztráty v sestavě Staříče, chyběl taky Strakoš ( dovolená ), L.Baran ( B7), Kolář ( práce) a stále je zraněný Michal Jurek. Naopak poprvé v sezóně nastoupil dispečer naší zálohy Jakub Vandas. I hostující Palkovice počítaly ztráty, chyběl Magera, Kozel, Slíva,Hrabovský před sezónou odešel Musil do Lískovce a aktivní kariéru  ukončil dlouholetý kapitán Lesniak, ale taky se do týmu vrátil Kocúr a Király.
               Už ve čtvrté minutě se mohlo měnit skóre, chytrý lob Musálka skončil na břevně. O minutu později bodlo Kaulince jen těsně minulo tyč brankáře Smolíka. A ve 12.minutě Kocichova dalekonosná střela našla jen náruč Smolíka. Hosté hrozili jen z rychlých brejků, které tahal rychlonohý Skurka. A to, že fotbal nemá logiku se potvrdilo v 18.minutě, nákop z poloviny hřiště Romana Merty skončil k překvapení všech až v síti 0:1. Za dvě minuty mohlo být srovnáno, Quitt vysunul Kaulince do gólovky, ale Kaulincovi na podzim zvlhl střelecký prach a netrefuje zařízení. Quittova lahůdka z voleje opět jen trefuje pozorného Smolíka a tak poločas po střelách v počtu 5:1, končí výsledkem 0:1.
               Další rána do naší sestavy se udála v 51.minutě, kdy po zákroku neviditelného kanonýra Vrtného musel ze hřiště náš nejlepší hráč v tomto utkání Kocich, kterého nahradil dorostenec Vlček. Přeskupili jsme posty a dál pokrčovali ve snaze o vyrovnání. Tři střelecké pokusy v rozmezí 61. až 66.minuty z kopaček  Vandase, Kaulince a Musálka však byly jen pochoutkou pro Smolíka. Po vystřídání Quitta ( od 51.minuty hrál v záloze ) v 77.minutě jsme začali hrát na tři útočníky, ale byli proti nám  všichni svatí, Musálek  trefil v 82.minutě tyč  a dorážka opět skončila v rukavicích Smolíka. Po trestném kopu Vandase trefuje hlavou Michna břevno! Do konce zbývalo i s nastavením 8 minut, hrajeme vabank, do útoku se posunul i Jukl, hosté mohou trestat, ale Vrtný nebyl v tomto utkání nebezpečím pro dobře pracující obranu FKS. A tak po snad jediné střele ( spíše centru ) Palkovic, si hosté odvážejí tři body a opakují výsledek z roku 2017 ..... Naše druhá porážka v řadě 0:1 .... mrzí o to víc, že soupeř nebyl lepší, ale šťastnější a to nás teď čeká Lískovec.
Martin Blahuta: „Toto pro mě zvláštní utkání tentokrát nebudu komentovat.“

Petr Jukl ( kapitán FKS ) : Kdo dnešní zápas viděl ví, že jsme opět zápas neodchodili. Všechny nás mrzí, že to dopadlo porážkou FKS. Trapíme se zatím v koncovce, nechce nám to tam zatím padat. V dnešním zápase jsme hold neměli štěstí, třikrát jsme zazvonili na brankovou konstrukci a ani jednou se míč neodrazil za brankovou čáru. Prohra všechny kluky mrzí, dokonce i kluci z Palkovic přiznali, že jejich dnešní výhra byla opravdu šťastná. Hold takový je fotbal. My musíme jít štěstí naproti a tlačit se ještě více do zakončení. Snad už to příjde hnedka další víkend, kdy nás čeká další šlágr proti nabitému nováčkovi z Lískovce! Závěrem bych chtěl za celý tým poděkovat našim věrným fanouškům, kteří nás v závěru hnali za vyrovnáním!!!"
 

1 Lískovec 3 3 0 0 18:7 9
2 Kozlovice 3 2 1 0 7:1 7
3 TJ Písek 3 2 0 1 11:2 6
4 Hukvaldy 3 2 0 1 9:6 6
5 Palkovice 2 1 1 0 4:3 4
6 Hrádek 2 1 0 1 3:3 3
7 Staříč 3 1 0 2 3:4 3
8 Metylovice/Frýdlant B 3 1 0 2 3:5 3
9 Bukovec 3 1 0 2 5:11 3
10 Nošovice 3 0 2 1 5:6 2
11 Nebory 3 0 1 2 4:14 1
12 Baška 3 0 1 2 3:13 1
VÝSLEDKY 3.KOLA

FOTOGALERIE ....

  TADY SE MĚLO ASI ČERVENAT A MĚL BÝT NAŘÍZEN POKUTOVÝ KOP!!

Jak to viděl náš kapitán :  "Už se k této situaci asi namluvilo dost. Nejlepší by bylo přehrát si jako v lize celou situaci znova, ale takovou možnost bohužel nemáme. Za mě jsem šel v závěru zápasu takticky do vzdušného souboje s golmanem hostí. Golmana hostí zřejmě kontakt se mnou vykolejil a míč nezachytil, ten spadl na hřiště, ale nikdo z našich hráčů bohužel nestačil zareagovat dostatečně rychle a vstřelit potřebný gól. Jelikož se nepískal útočný faul, došlo k oplácení, ze strany golmana hostí, který do mě strčil silou zezadu tak, až mě vyrazil dech. Co se dělo pak je zbytečné komentovat. Pokud jsem fauloval, měl se pískat útočný faul, ten však odpískán nebyl. Poté měl být tedy vyloučen golman hostí, za napadení v nepřerušené hře, to se bohužel před zraky pomezního rozhodčího Ostřanského taky nestalo."

 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode