4.KOLO MSFL ORLOVÁ : MFK F-M 3:2 ( 1:1 )

01.09.2012 21:46

1.9.2012 16:30

 

 SLAVIE ORLOVÁ : MFK F-M 3:2 ( 1:1 )
Branky : 13. Kovář 1:0
              23. Neubert ( Mozol ) 1:1
              81. Hanus 2:1
              84. Pešek ( odražený míč ) 2:2
              87. Kovář 
Diváci :   372
Rozhodčí : Sedláček , Caletka,Dubravský
ŽK : za hosty Pešek
 
Hlaváč – Švrček,Wozniák,Literák,Prokeš ( 83. Chýlek ) – Talián,Staněk,Forster ( 58.Pešek ),Mozol – Molnár,Neubert  Trenér : Milan Duhan
      
Tak měl po dnešním utkání začínat článek ....... , protože jsme si mohli říct ...... ,ale tak to zatím není - bohužel !
 A tady je realita :( ! 
Po vítězné eufórii z Prostějova přichází už druhé zklamání během tohoto týdne . A mohlo být všechno jinak, v pátek remizoval Třinec v Hulíně 1:1 a svěřenci trenéra Duhana mohli jít do trháku a na první „flek „ MSFL a stačilo k tomu „ maličkost „ porazit svěřence Lubomíra Vlka ! Jenže tradiční úvod zápasu, už ve 13 minutě prohráváme 1:0 po „ trmě vrmě „ skóruje Kovář ! Přitom jsme nezačali špatně , Švrčkův nebezpečný centr ne zcela jistý golman Pacenovský jen vyráží, ale Mozol se ke koncovce nedostává ! Další chybu orlovské obrany netrestá Talián,jeho lob míjí branku ! A vyrovnat mohl už v 15. minutě Neubert, ale jeho hlavička končí po skvělém centru Mozola na tyči ! Frýdek je aktivnější a po rohu Prokeše netrefuje brzy 31 – letý Literák ! Ve 28. minutě centruje Talián, ale Mozolovi chybí krůček ! Dva dobré střelecké pokusy Staňka a Molnára končí těsně vedle, bohužel stále 1:1. A znova aktivní Molnár trefuje levačkou ve 36. minutě dobře, ale Pacenovský rovněž levou vyráží. A po sérii dobrých příležitostí valcířů se do koncovky dostávají i domácí a to v nastaveném čase první půle – naštěstí po skrumáži trefuje Slavie jen tyč !
Úvod druhé půle ještě patří Lipině, Mozol trefuje přesně, ale golman Pacenovský je pozorný. Ovšem zbytek utkání má pod kontrolou nováček MSFL – ORLOVÁ ! V 58. minutě vytahuje výborný zákrok Hlaváč, v 61. minutě je už Hlaváč na střelu domácích krátký, ale štěstíčko stojí při Frýdku, Orlová trefuje tyč ! A přes to všechno můžeme jít do vedení, ale Neubert opět po centru Mozola nepotvrzuje pověst kanonýrka ! A přichází bláznivý závěr zápasu, 81. minuta a Hanus trefuje z trestňáku přesně 2:1 ! Za tři minuty srovnává Pešek, ale 3 minuty před koncem Kovář proměňuje své sólo a posun MFK F-M na první místo tabulky se minimálně na týden odkládá – škoda, ale domácí Orlová si asi zvlášť za výkon ve druhém poločase vítězství zaslouží !
A to nám určitě držel palce náš fanoušek Radim Běleš , který v pátek získal na paraolympiádě v Londýně stříbrnou medaili ! - více zde : ...... gratulujeme  - RADIME !
 
Milan Duhan (trenér MFK F-M ): "Začátek utkání nám bohužel nevyšel. Naší liknavostí v našem pokutovém území se soupeř dostal do vedení. Až poté jsme začali hrát svoji hru, kdy jsme srovnali na 1:1. Bohužel z dalších příležitostí jsme nebyli schopni přidat další gól. Po změně stran jsme začali náporem, který byl bohužel bez vstřelené branky. Postupem času se z naší hry vytratil pohyb, přesnost a agresivita. Začali jsme ztrácet jednoduché míče a nebyli jsme schopni udržet míč na soupeřově polovině. Po těchto ztrátách a nedůrazu v naší obraně soupeř toto utkání nakonec vyhrál. Mrzí mě, že když máme možnost dostat se na čelo tabulky, tak toto nikdy nevyužijeme. Máme se ještě hodně co učit a bohužel mužstvo, které by mělo postoupit, tak tyto zápasy musí zvládat. Nám se to bohužel nedaří a tudíž pokud tyto zápasy nezvládneme, tak pořád budeme mužstvo, které neunese tíhu těchto rozhodujících zápasů."
Karel Orel ( asistent trenéra ) : „Dnes jsme nešli vítězství naproti.Na začátku jsme dostali laciný gól po dlouhém autu a našem nedůrazu, kdy jsme nebyli schopni ve skrumáži míč odkopnout ! Po pěkném centru Mozola jsme krásnou brankou Neuberta vyrovnali. Druhý poločas se nám bohužel nevydařil, domácí bojovali s maximálním úsilím a to nám dělalo problémy .Po naší chybě a následném faulu , nás z trestňáku ztrestal Hanus, na to jsme ještě Peškem dokázali odpovědět, ale další ztráta Taliána a Kovář opět trestal, když  prošel přes naše 4 bránící hráče a rozhodl zápas !"
Martin Blahuta ( asistent trenéra MFK F-M ) : " Tradiční úvod zápasu + netradiční závěr zápasu = první porážka v ročníku a nepostup na 1. místo tabulky ! Tentokrát měl soupeř větší chuť po vítězství než my a vyhrál asi zaslouženě , je třeba jim jen sportovně pogratulovat a připravit se dobře na Baník B, který musíme bezpodmínečně porazit a dál snít o prvním místě v tabulce !"
 
A jak to viděli v karvinském deníku : ......
Rozhovor s Františkem Hanusem : .......
Výsledkový servis MSFL - 4.kolo : ........
 

© 2010 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode